Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 5. 2019,
15.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

Natisni članek

Napoli Atalanta UEFA liga prvakov italijansko prvenstvo Josip Iličić

Ponedeljek, 20. 5. 2019, 15.15

1 leto

Na pomolu odmeven transfer vročega Slovenca

Iličić se je dogovoril z Napolijem, a le v posebnem primeru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80
Josip Iličić | Josip Iličić se bo v nedeljo z Atalanto potegoval za vstop v ligo prvakov. | Foto Getty Images

Josip Iličić se bo v nedeljo z Atalanto potegoval za vstop v ligo prvakov.

Foto: Getty Images

Slovenski reprezentant Josip Iličić igra v tej sezoni v dresu Atalante v življenjski formi, zato ne preseneča, da je na njegov naslov priromalo kar nekaj ponudb. Med njimi izstopa tista iz Neaplja, 31-letnega Kranjčana naj bi zelo zanimala, a le v primeru, če bi Atalanti v zadnjem krogu italijanskega prvenstva spodletelo in bi ostala brez lige prvakov.

Sportal Slovenec s turškim velikanom tako visoko, kot še nikoli #video

Poletni prestopni rok bi lahko poskrbel za veliko zgodbo tudi na Apeninskem polotoku, kjer v tej sezoni blesti Josip Iličić. Z odličnimi predstavami si je utrdil status enega od najboljših nogometašev v serie A, zanj pa sta se ogrela tako Roma kot Napoli. Ponudbi Rome se je v zimskem prestopnem roku zahvalil, drugače pa bi se lahko razpletlo zdaj, ko je deležen zelo konkretne ponudbe iz Neaplja.

Po poročanju Sky Italia je italijanski podprvak, ki ga vodi Carlo Ancelotti, ponudil Kranjčanu prav tisto, kar si je dolgoletni slovenski as želel. Ponuja mu možnost podpisa triletne pogodbe, po kateri bi bil vsako leto bogatejši za 2,2 milijona evrov. Pri Atalanti v verjetno najboljši sezoni kariere prejema letno 1,5 milijona evrov, pogodba pa se mu izteče po koncu sezone 2019/20. Napoli želi na San Paolo pripeljati vročega Slovenca za 12 milijonov evrov, v posel pa vključiti tudi Roberta Ingleseja, ki ga je kupil leta 2017, a do danes ni zbral niti enega nastopa v dresu Napolija. Trenutno nastopa kot posojen igralec za Parmo.

Josip Iličić
Sportal Festival zadetkov v Rimu, Iličić zabil gol Juventusu #video

Atalanta igra v nedeljo tekmo sezone

Iličić bo junija pomemben člen slovenske izbrane vrste na kvalifikacijskih tekmah v Avstriji in Latviji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Iličić bo junija pomemben člen slovenske izbrane vrste na kvalifikacijskih tekmah v Avstriji in Latviji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Priznani novinar Gianluca di Marzio, ki pozorno spremlja dogajanja na italijanski nogometni borzi, poroča o tem, da je Iličić prva Ancelottijega poletna želja. Slovenec naj ne bi imel nič proti, a le v primeru, če bi se Atalanti zalomilo v zadnjem krogu. Po odmevnem remiju pri prvaku Juventusu (1:1), ko je edini zadetek za goste dosegel prav Iličić (bil je njegov 12. v tej prvenstveni sezoni, skupno pa že 100. za Atalanto), so se modro-črni znašli pred vrati donosnega raja.

Če bodo v zadnjem krogu na domačem igrišču boljši od Sassuola, si bodo zagotovil najmanj četrto mesto v prvenstvu, s tem pa tudi sodelovanje v elitni ligi prvakov v sezoni 2019/20. Atalanta bi si s tem pošteno napolnila denarnico, vodstvo kluba pa bi želelo zadržati osrednjo moč, s katero v tej sezoni meša štrene favoritom tako v prvenstvu kot tudi v pokalu, kjer se je uvrstila v finale.

Atalanta ima krog pred koncem 66 točk, podobno velja za Inter. Milan ima točko manj, Roma pa tri. Handanovićev Inter bo skušal zaključno žogico za ligo prvakov izkoristiti doma na San Siru proti Empoliju, rdeče-črni bodo v zadnjem krogu v nedeljo gostovali pri Kurtićevem Spalu v Ferrari, Roma pa bo na Olimpicu gostila Parmo, za katero igra Leo Štulac.

Aleksander Čeferin
Sportal Čeferin znova zavrnil tekme ob koncih tednov
Danny Rose Liverpool Tottenham
Sportal Poletne prestopne bombe, ki bi lahko zatresle Evropo
Ne spreglejte