Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
5. 10. 2016,
21.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Milan Mandarić nogomet FC Koper Igor Pamić

Sreda, 5. 10. 2016, 21.50

6 let, 6 mesecev

Igor Pamić postal trener edinega slovenskega obalnega prvoligaša

Hrvat se je usedel na klop Kopra

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Igor Pamić | Foto FC Koper

Foto: FC Koper

Slovenski nogometni prvoligaš FC Koper je predstavil novega trenerja, Hrvata Igorja Pamića, ki bo na Bonifiki nasledil Srba Milana Obradovića.

Kar se je šušljalo že nekaj časa, je v sredo postalo uradno. Hrvat Igor Pamić je postal novi trener FC Kopra. Koprčani so prihod 46-letnega Istrana pospremili z besedami, da je prišel na podlagi zahteve Andyja Bare iz športne agencije Swiss Sport Agency. Torej prav tiste, ki se je pred kratkim pojavila v zgodbi o dolgu do zdajšnjega predsednika Olimpije Milana Mandarića, kar je malce nenavadno.

"Po odličnem začetku sezone, v kateri FC Koper cilja na sam vrh, so se v klubu odločili, da je za nadaljevanje ključna prav osvežitev napadalne igre. Ekipa igra stabilno in čvrsto igro, a je na nekaterih tekmah zmanjkalo idej v napadu. Z osvežitvijo igre si želimo, da si bo FC Koper priigral več zaključnih priložnosti in bil tako še nevarnejši za svoje tekmece," so zapisali pri koprskem prvoligašu, ki je po vsega dveh točkah, te je osvojil v zadnjih štirih prvenstvenih krogih, na šestem mestu prvenstvene lestvice.

Novi trener bo na klopi Kopra debitiral 16. oktobra, ko Koprčane čaka gostovanje pri še enem klubu, ki je v teh dneh menjal trenerja, Celju.

Kot igralec je pustil veliko večji pečat

Pamić je nazadnje treniral hrvaškega prvoligaša Istro, s katerim je bil dokaj uspešen. Prej je sedel na klopeh nižjeligašev Pomorca in Karlovca. Kratek čas je delal tudi v Avstriji, sedel je na klopi tamkajšnjega nižjeligaša Vöcklabrucka.

Veliko večji pečat je pustil kot nogometaš. Bil je napadalec, ki je svoj čas spadal med najboljše na Hrvaškem in bil tudi reprezentant. V izbrani vrsti je nastopil petkrat in zabil en gol. S Hrvaško je potoval tudi na evropsko prvenstvo leta 1996 v Angliji, kjer so Hrvati prišli do četrtfinala.

Ne spreglejte