Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 7. 2017,
22.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,23

1

Natisni članek

NK Rijeka Dinamo Zagreb Hajduk Split Petar Stojanović Matic Črnic Matjaž Kek Hrvaška Rujevica

Nedelja, 23. 7. 2017, 22.50

6 let, 6 mesecev

Hrvaško prvenstvo, 2. krog

Kek pozabil na rojaka in spet navdušil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,23

1

Matjaž Kek | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Rijeke, ki v hrvaškem prvenstvu pod vodstvom Matjaža Keka branijo naslov prvaka, so v 2. krogu na domači Rujevici napolnili mrežo novopečemu prvoligašu iz Zagreba, Rudešu (4:1) in se na vrhu lestvice pridružili zagrebškemu Dinamu, ki je v petek s pomočjo Petra Stojanovića premagal Cibalio s 4:0. Splitski Hajduk že zaostaja za vodilnim dvojcem.

Kekova Rijeka je v sezono 2017/18, v kateri brani dvojno hrvaško krono, vstopila zmagovalno. V ligi prvakov je dvakrat premagala prvaka Walesa, v domačem prvenstvu pa je po Slaven Belupu (2:0) vzela mero še Rudešu (4:1). Na lestvici je točkovno izenačena z zagrebškim Dinamom, ki je v rahli prednosti le zaradi malenkostno boljše razlike v zadetkih (6:0 proti 6:1). 

Zagrebški klub Rudeš, ki prvič nastopa v prvi ligi, je v prejšnji sezoni dodobra namučil zasedbo Matjaža Keka v pokalnem tekmovanju. Rečani so v pokalu na gostovanju v Zagrebu vodili že s 3:0, nato pa je drugoligaški prvak izenačil na 3:3. Favoriti s Kvarnerja so si napredovanje priborili šele po podaljških.

Nesojena okrepitev Olimpije

Navijači Rijeke se bodo prihodnji teden v Salzburg odpravili v velikem številu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Navijači Rijeke se bodo prihodnji teden v Salzburg odpravili v velikem številu. Foto: Grega Valančič/Sportida V prvenstvu se je pisala drugačna zgodba. Rečane je v 25. minuti popeljal v vodstvo Zoran Kvržić. Nogometaš iz BiH se je pred tedni omenjal kot poletna okrepitev ljubljanske Olimpije, a kluba nista našla skupnega jezika. Kvržić je ostal na Rujevici in na srečanju z Rudešem osrečil navijače hrvaškega prvaka. Piko na i prevladi Kekove čete v prvem polčasu je postavil branilec Dario Župarić, ki je v izdihljajih uvodnega dela povišal vodstvo na 2:0.

V nadaljevanju so gostje znižali rezultat pred Anteja Aralice (1:2), nato pa pomagali Rečanom do novega vodstva z dvema zadetkoma razlike, saj je Leonard Mesarić zatresel lastno mrežo. Končni rezultat je postavil Mario Gavranović (4:1), trenerju Keku pa je uspela namera, da je spočil kar nekaj prvokategornikov, ki jih bo potreboval v sredo na gostovanju v Salzburgu.

Po tekmi je strateg Rijeke posredno opozoril na težave navijačev, nezadovoljnih z agresivnim odzivom policije na prejšnji tekmi s Slavenom.

Za odlično vzdušje v reškem taboru pred novim tednom, ki ponuja tudi zelo pomembno evropsko tekmo, gostovanje pri avstrijskem prvaku Red Bull Salzburg, je poskrbela najnovejša okrepitev. Na Reko se za eno leto kot posojeni napadalec dunajskega Rapida seli Matej Jelić, ki se je v tujini najbolj izkazal pri slovaški Žilini.

Matic Črnic ni dobil priložnosti na obračunu prvakov prve in druge hrvaške lige. | Foto: Vid Ponikvar Matic Črnic ni dobil priložnosti na obračunu prvakov prve in druge hrvaške lige. Foto: Vid Ponikvar

Občasni slovenski reprezentant Matic Črnic ni stopil na igrišče. Kek ga ni uvrstil v začetno enajsterico, nato pa mu ni namenil priložnosti niti v drugem polčasu.

Poker modrih, za katere je igral tudi Stojanović

Dinamo je v petek zlahka vpisal nov paket treh točk in na lestvici poskočil na prvo mesto. Modri so s 4:0 premagali vinkovško Cibalio, nekdanji desni bočni branilec Maribora Petar Stojanović pa je odigral vso tekmo.

Hrvaška kluba, ki sta si v četrtek zagotovila nastop v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo, sta bila na delu v nedeljo. Oba sta se odpravila na gostovanje, kjer sta osvojila točko. Splitski Hajduk je remiziral pri Interju v Zaprešiću (2:2), tako da na lestvici že zaostaja za Dinamom in Rijeko, Osijek pa se je v nedeljo zvečer mudil v Pulju (1:1) in še drugič zapored remiziral. V četrtek ga čaka evropska poslastica, dvoboj z nekdanjim evropskim prvakom PSV Eindhovnom.

Lestvica po 2. krogu:

1. Dinamo Zagreb 6 točk
2. Rijeka 6
3. Hajduk 4
4. Inter Zaprešić 4
5. Slaven Belupo 3
6. Osijek 2
7. Istra 1961 1
8. Rudeš 1
9. Lokomotiva Zagreb 0
10. Cibalia Vinkovci 0

Ne spreglejte