Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
23. 7. 2017,
10.32

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

UEFA liga prvakov Matic Črnic NK Rijeka Matjaž Kek

Nedelja, 23. 7. 2017, 10.32

12 mesecev

Težave Rijeke

Keku še ni bilo tako hudo, odkar je na Reki: Nisem srečen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Zmagali smo, to je res, a kot trener Rijeke danes nisem srečen. Doživljam enega najtežjih trenutkov, odkar sem trener Rijeke," je dejal Matjaž Kek, vstal in predčasno zapustil novinarsko konferenco po zmagi nad Rudešem (4:1), s katero so hrvaški prvaki ohranili zmagovalni niz v novi sezoni. Hrvaška javnost se sprašuje o razlogih, ki so Mariborčana pahnili v slabo voljo.

Zakaj je Matjaž Kek na sobotnem druženju s sedmo silo sejal slabo voljo? Njegovi izbranci so nalogo ponovno opravili z odliko. Na srečanju z novincem Rudešom so zmagali s 4:1, obenem pa je spočil nekaj najboljših igralcev, ki jih bo še kako potreboval na sredinem spektaklu, gostovanju pri avstrijskem prvaku Red Bull Salzburgu v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Uresničil je tudi željo, da bi okrepil napad, v katerem je po odhodu slovenskega reprezentanta Romana Bezjaka zazevala praznina. Po Brazilcu Heberju je prispel še Hrvat Matej Jelić in poskrbel, da so si navijači Rijeke oddahnili pred napornimi dokazovanji tako na Hrvaškem kot tudi v Evropi.

Je slabe volje zaradi nezadovoljstva navijačev?

Spomin na čarobni večer, ko si je Rijeka po zmagi nad Cibalio zagotovila naslov hrvaškega prvaka in obnorela navijače, je še zelo živ. | Foto: Grega Valančič/Sportida Spomin na čarobni večer, ko si je Rijeka po zmagi nad Cibalio zagotovila naslov hrvaškega prvaka in obnorela navijače, je še zelo živ. Foto: Grega Valančič/Sportida Kaj je bil potem razlog, da doživlja enega najtežjih trenutkov, odkar je trener Rijeke? V prestolnico Kvarnerja se je podal pred skoraj štirimi leti in pol, hitro osvojil srca reških navijačev, v zadnji sezoni pa poskrbel za zgodovinski podvig in se z Rijeko polastil dvojne hrvaške krone. Težava, o kateri bi lahko govoril po zmagi nad Rudešom (4:1), bi lahko bila povezana z navijači.

Znano je, da so na uvodni tekmi hrvaškega prvenstva med Rijeko in Slaven Belupom (2:0) na vzhodni tribuni Rujevice obračunali navijaška skupino Armada in pripadniki policije. Organe reda in miru je zmotilo, da so se obešali na ograjo. Krajšo je potegnilo veliko privržencev, klub Rijeka pa se je presenetljivo vzdržal kakršnihkoli javnih komentarjev na izgred. To je še bolj zabolelo navijače. Zaradi prekomernega nasilja in aretacij, ki jih je policija izvedla nad navijači, med katerimi so bili takrat tudi otroci, se je Armada na tekmi z Rudešom odločila, da bo protestno zapustila štadion deset minut pred koncem srečanja.

Navijaška skupina Armada na srečanju z Rudešem ni izobesila niti enega transparenta. | Foto: Grega Valančič/Sportida Navijaška skupina Armada na srečanju z Rudešem ni izobesila niti enega transparenta. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tako je zamudila zadnji zadetek na tekmi, ki ga je dosegel Mario Gavranović in postavil končnih 4:1, hkrati pa izpustila priložnost, da po zadnjem sodnikovem pisku zaploska Kekovi četi in ji zaželi veliko sreče na pomembni sredini preizkušnji v Salzburgu.

Pametni ljudje bodo že vedeli, zakaj

Je nekdanji selektor Slovenije zaradi tega poudaril, da po tekmi ni bil srečen kot trener Rijeke? Hrvaški novinarji niso dočakali odgovora, saj se jim je Kek po nekaj stavkih zahvalil in predčasno zapustil novinarsko konferenco.

Kako je Rijeka strla odpor Rudeša?

Bolj konkreten ni bil niti pred televizijskimi kamerami: "Velike čestitke igralcem, a danes nisem srečen. Ne bom pojasnjeval, zakaj. Pametni ljudje bodo že vedeli, kaj je razlog. Najpomembneje je bilo zmagati, a je bilo res težko," je odvrnil neposredno po tekmi in poskrbel, da se danes Hrvaška sprašuje o tem, kaj je zmotilo idilo na Reki.

Ne spreglejte