Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
15. 11. 2011,
11.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slaven Bilić

Torek, 15. 11. 2011, 11.15

8 let

Hrvaška še noče odpirati šampanjca (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hrvaška je z eno nogo in pol že na evropskem prvenstvu 2012. V Carigradu je nadigrala Turke, pred povratnim srečanjem pa je vseeno previdna. Selektor Slaven Bilić opozarja, da še ni vse odločeno.

V Zagrebu naj bi po prvotnem dogovoru kvalifikacijsko srečanje med Hrvaško in Turčijo spremljalo okrog 4.000 gostujočih navijačev, za katere je bila na štadionu Maksimir že rezervirana južna tribuna. Po bolečem porazu se je zanimanje Turkov v trenutku ''zdesetkalo'', saj naj bi jih v hrvaško prestolnico prispelo le še slabih tisoč. So uvideli, da se je reprezentanca pod vodstvom vse bolj kritiziranega selektorja Guusa Hiddinka znašla v brezizhodnem položaju in da si je Hrvaška že zagotovila udeležbo na EP 2012? ''Lahko sem srečen, da se igralci, tudi brez mojih opozoril, zavedajo resnosti položaja. Turki bodo poskušali vse, saj so narod s takšnim značajem, pa tudi športniki, da bodo dali vse od sebe. Ne samo zaradi tega, da bi oprali sramoto po domačem porazu, ampak da bi nam skušali vrniti za to, kar smo jim mi napravili v Carigradu,'' vseeno opozarja Slaven Bilić in dodaja, da zelo spoštuje tekmeca, po drugi strani pa je poln optimizma. Kapetan ''kockastih'' Darijo Srna, ki je v Carigradu prispeval podaji za dva zadetka, ne verjame v možnost, da bi Turki na vse ali nič napadli od začetnega sodnikovega piska. ''Tudi v Turčiji pri 0:3 niso odstopali od svoje igre. Res je, nismo jim pustili dihati, niti odprtega prostora, a ne verjamem, da bo šla Turčija na tekmi v Zagrebu na vse ali nič od prve minute. Igrali bodo pametno, imajo velikega selektorja, ki je izkušen lisjak in je odigral že mnogo takšnih tekem. Izjav, da prihajajo razbremenjeni, da prihajajo na izlet in da je pri njih zaznati razpad sistema, ne jemljemo za resne,'' je previden kapetan Šahtarja, ki bo na dvoboju pogrešal dva kaznovana soigralca.

Zaradi kazni rumenih kartonov bosta manjkala Vedran Ćorluka in Dujmović, v enajsterici ju bosta nadomestila Danijel Pranjić in Ognjen Vukojević, veliko več skrbi pa ima Nizozemec na turški klopi, ki bo v Zagrebu pogrešal kar štiri člane začetne postave. Strelec drugega zadetka na štadioni Turk Telekom, hrvaški napadalec Mario Mandžukić, je zaradi blažje poškodbe prsta izpustil zadnji trening, ki ga je hrvaška reprezentanca opravila v Brežicah. Bo slovensko vadbeno prizorišče popeljalo sosede še na četrto evropsko prvenstvo? Pred tremi leti so izpadli v četrtfinalu prav proti Turčiji. Po treh zaporednih zmagah v skupinskem delu (Avstrija, Nemčija in Poljska) ter stresnem izenačanju Turkov v 122. minuti. Zdaj imajo lepo priložnost, da se jim primerno maščujejo ...

Ne spreglejte