Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2020,
18.19

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Natisni članek

Haris Vučkić Jan Oblak Jan Oblak špansko prvenstvo La Liga Twente Zaragoza

Torek, 14. 4. 2020, 18.19

4 leta

Haris Vučkić

Španci prepričali slovenskega rekorderja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Haris Vučkić Slovenija Latvija | Haris Vučkić se je lani po dolgem obdobju, v katerem zdravje ni bilo njegov zaveznik, vrnil v člansko reprezentanco. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Haris Vučkić se je lani po dolgem obdobju, v katerem zdravje ni bilo njegov zaveznik, vrnil v člansko reprezentanco.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Slovenski nogometni reprezentant Haris Vučkić se po poročanju številnih španskih medijev po koncu sezone seli na Pirenejski polotok. Napadalca Twenteja, ki je v tej sezoni na 25 tekmah dosegel 11 zadetkov in se vrnil v slovensko izbrano vrsto, je prepričala ponudba Zaragoze.

Jan Oblak
Sportal Janu Oblaku padla vrednost za 20 milijonov evrov

Dinamika poletnega prestopnega roka bo letos zaradi pandemije koronavirusa drugačna kot sicer. Za zdaj se še ne ve, ali bodo prvenstva, ki so trenutno prekinjena, sploh izpeljana do konca, niti kdaj se bo začela sezona 2020/21. Klube pestijo številne težave, zato jih ni malo, ki v tem trenutku ne razmišljajo o prestopnem roku, ampak se posvečajo iskanju rešitev, s pomočjo katerih klub v obdobju nenadejane krize ne bi finančno ugasnil.

Zaragoza se spogleduje z vrnitvijo med najboljše

Za Twente je v tej sezoni dosegel 11 zadetkov. To je njegov rekord, kar zadeva število zadetkov v eni sezoni, odkar nastopa v članski konkurenci. | Foto: FC Twente Za Twente je v tej sezoni dosegel 11 zadetkov. To je njegov rekord, kar zadeva število zadetkov v eni sezoni, odkar nastopa v članski konkurenci. Foto: FC Twente Španski drugoligaš Real Zaragoza, ki se spogleduje z vrnitvijo v la ligo, je eden od tistih, ki je sile kljub koronakrizi že usmeril v iskanje poletnih okrepitev. Na seznamu vročih želja je z debelo črto podčrtano ime Harisa Vučkića, slovenskega reprezentanta, ki v tej sezoni navdušuje na Nizozemskem. Za Twente je v 25 nastopih zadel v polno 11-krat, konec junija pa se mu bo iztekla pogodba z nizozemskim prvoligašem, tako da bo na voljo brez zahtevane odškodnine.

Španski mediji so pred natanko tednom dni v en glas poročali, da je Zaragoza začutila priložnost in 27-letnemu Domžalčanu ponudila bistveno boljše pogoje od tistih, na katere lahko računa v domovini tulipanov. Real Zaragoza, ki igra domače tekme na sloviti Romaredi, je tako pridobila njegovo soglasje, tako da se bo Vučkić po koncu sezone preselil v Španijo. Če bo Zaragoza zadržala visoko mesto, bo napredovala v prvo ligo, s tem pa bo Jan Oblak, dolgoletni prvi vratar madridskega Atletica, lahko prvič po odhodu Reneja Krhina (Granada) v španskem prvenstvu pozdravil rojaka. Zaragoza je nazadnje igrala v La Ligi leta 2013.

Prav lahko se zgodi, da Jan Oblak v prihodnji sezoni ne bo edini Slovenec v španskem prvenstvu. | Foto: Reuters Prav lahko se zgodi, da Jan Oblak v prihodnji sezoni ne bo edini Slovenec v španskem prvenstvu. Foto: Reuters

Vučkić, slovenski rekorder, kar zadeva najmlajši krstni nastop v 1. SNL (nastopil je nekaj mesecev pred 16. rojstnim dnevom), se je do zdaj v karieri dokazoval v petih državah. Po Domžalah se je že s 17 leti odpravil v Anglijo, kjer je nosil dres Newcastla, Rotherham Uniteda, Wigana in Bradford Cityja, v Walesu je bil član Cardiff Cityja, na Škotskem Glasgow Rangers, od leta 2017 pa je napadalec nekdanjega nizozemskega prvaka Twenteja. 

Jan Oblak
Sportal Zaskrbljeni Oblak upa, da bo Čeferin uredil zadevo

Bogate vitrine kluba z Romarede

Zaragoza se lahko pohvali tudi z dvema evropskima lovorikama. Leta 1995 je osvojila pokal pokalnih zmagovalcev. V dramatičnem finalu, ki ga je zaznamoval mojstrski lob Nayima (in nemoč vratarja londonskega Arsenala Davida Seamana) v zadnji minuti podaljška, je z 2:1 na Parku princev v Parizu ugnala topničarje.

Neverjeten zadetek Nayima za zadnjo evropsko lovoriko Zaragoze:

Leta 1964 je osvojila Pokal velesejemskih mest, predhodnika pokala Uefa, današnje lige Europa. V finalu je na Camp Nouu v Barceloni premagala Valencio z 2:1.

Kar zadeva domača tekmovanja, je bila Zaragoza zelo uspešna v pokalnem. Osvojila ga je kar šestkrat, nazadnje leta 2004, v prvenstvu pa je bila najboljša v sezoni 1974/75, ko je osvojila končno drugo mesto. Pred 16 leti je osvojila še španski superpokal.

Ne spreglejte