Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
12.36

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić Robert Berić Gregor Balažic Tim Matavž Samir Handanović Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Mišo Brečko Bojan Jokić Dominic Maroh Boštjan Cesar Branko Ilić Martin Milec Miral Samardžić Andraž Struna Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Dejan Lazarević Andraž Kirm Rene Krhin Rajko Rotman Dalibor Stevanović Roman Bezjak Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Nejc Pečnik Goran Šukalo Elvis Bratanović

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 12.36

1 leto, 5 mesecev

Handanović čakal od 29. oktobra in dočakal (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Avstrijski derbi je proslavil Roberta Berića, jezni Kevin Kampl pa se je v solzah poslavljal od navijačev. Roberto Mancini je tudi po zaslugi Samirja Handanovića končno dočakal prvo zmago Interja.

Vid Belec: Konyaspor je v soboto na domačem igrišču zaploskal turškemu velikanu iz Istanbula in doživel hud poraz. Galatasaray je bil boljši s kar 5:0. Štajerec je moral trikrat po žogo v mrežo v prvem, dvakrat pa še v drugem polčasu. Rezultat v korist favoritov bi bil lahko še višji, a je slovenski vratar z nekaterimi dobrimi posredovanji ustavil še nekaj nevarnih strelov. Konyaspor je padel na 11. mesto, Belec pa je prvič, odkar kot posojeni vratar Interja brani v Turčiji, prejel pet zadetkov.

Samir Handanović: Nogometaši Interja so poskrbeli za prvo zmago pod vodstvom Roberta Mancinija. Črnomodri so v mestu ljubezni premagali "slovenski" Chievo z 2:0, prvi vratar slovenske reprezentance pa je za nastop prejel zelo visoke ocene. Mrežo je zadržal nedotaknjeno, navdušil z nekaterimi posredovanji, predvsem pri zelo nevarnih strelih Paloschija in Meggiorinija. Med vratnicama je stal vso tekmo, milanski velikan pa je prvič po 29. oktobru v domačem prvenstvu zaklenil vrata. Na prejšnjih petih tekmah je prejel kar 11 zadetkov. Inter je na sladkost zmage čakal kar pet srečanj. Če mu v ligi Europa kaže veliko bolje, saj se je brez težav uvrstil v napredovanje in se bo v šestnajstini finala srečal z mariborskim znancem Celticom, pa je v domačem prvenstvu šele na 11. mestu.

Jan Oblak: Španski prvak Atletico Madrid je v nedeljo v derbiju 15. kroga španskega prvenstva nepričakovano ostal brez točk na domačem štadionu Vicente Calderon. Villarreal je zmagal z 1:0, gostitelji pa so imeli veliko pripomb na sojenje. Najbolj so bili jezni na razveljavljen zadetek Maria Mandžukića. Škofjeločan je ponovno spremljal srečanje v vlogi gledalca in bodril soigralce s klopi. Tretjeuvrščeni Atletico zdaj za vodilnim Realom zaostaja sedem točk.

Siniša Anđelković: Palermo je v soboto na dramatičen način dosegel pomembno zmago nad Sassuolom (2:1) in se povzpel na deseto mesto. Zmagoviti zadetek je padel v tretji minuti sodnikovega podaljška, takrat so gostje ostali brez točke, ki se jim je nasmihala po izenačenju v 85. minuti. Glavni razlog za zadetek gostov je bila napaka slovenskega branilca, ki je ponovno odigral vso tekmo.

Gregor Balažic**: Ukrajinsko prvenstvo se bo po zimskem premoru nadaljevalo 28. februarja. Prekmurec je že na dopustu v toplih krajih, obstaja pa velika verjetnost, da se spomladi ne bo vrnil v Lviv, saj ga snubi kar nekaj klubov iz zahodnega dela Evrope. Karpati je zaradi ogromne kazni, izgubil je devet točk, jesenski del končal na predzadnjem mestu.

Mišo Brečko: Köln se je v soboto "maščeval" Mariboru in v gosteh odpravil Schalke. Klub iz Gelsenkirchna, ki si je prejšnjo sredo v Ljudskem vrtu priigral preboj med 16 najboljših v ligi prvakov, je tako prekinil niz treh zaporednih zmag. Trboveljčan je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce in ni dočakal priložnosti za vstop v igro. Köln se je po dragoceni zmagi z 2:1 v nemškem prvenstvu povzpel na 11. mesto.

Boštjan Cesar: Chievo v ponedeljek ni izkoristil prednosti domačega igrišča proti Interju (0:2). Kapetan slovenske reprezentance se je v statistiko vpisal z rumenim kartonom, ki ga je prejel v 38. minuti. Odigral je vso tekmo, med tekmo pa ga je v enem izmed napadov Chieva močno presenetila žoga, ki se je od prečke odbila v njegov obraz. Moštvo iz Verone je na 18. mestu, nekdanji evropski prvak je šest mest višje.

Branko Ilić: Jesenski del srbskega prvenstva se je končal pred tednom dni, Partizan pa je osvojil jesensko krono. Pred večnim tekmecem Crveno zvezdo ima šest točk prednosti. Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

Dominic Maroh: Köln se je v soboto "maščeval" Mariboru in v gosteh odpravil Schalke. Klub iz Gelsenkirchna, ki si je prejšnjo sredo v Ljudskem vrtu priigral preboj med 16 najboljših v ligi prvakov, je tako prekinil niz treh zaporednih zmag. Kozličkom je do zmage pomagal tudi slovenski branilec, rojen v Nemčiji. V igro je vstopil v 68. minuti, ko je Köln že vodil z 2:0. Gostitelji so do konca tekme dosegli le še častni zadetek, vse točke pa so romale v Köln, ki se je povzpel na 11. mesto.

Martin Milec: Standard Liege je padel v krizo. V zadnjih petih tekmah je zmagal le enkrat, kar štirikrat pa izgubil. V nedeljo je v belgijskem derbiju doma izgubil z vodilnim moštvom Club Brügge (1:3), čeprav je prvi dosegel zadetek. Štajerec zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo, njegov klub ostaja na osmem mestu.

Miral Samardžić: Rijeka je v ponedeljek odigrala zadnjo tekmo v tem letu. V gosteh je premagala Zagreb z 2:1, Jeseničan je odigral vso tekmo. Rijeka se je vodilnemu Dinamu približala na sedem točk zaostanka.

Andraž Struna: Klub PAS Giannina je v nedeljo izkoristil prednost domačega igrišča in ugnal Atromitos (1:0). Primorec je po dolgem času spremljal tekmo le v vlogi gledalca, saj je ostal na klopi za rezervne igralce, njegov klub je na lestvici grškega prvenstva na sedmem mestu.

Bojan Jokić**: Villarreal še naprej dosega odlične rezultate. V nedeljo je Atleticu prizadejal prvi domači poraz v španskem prvenstvu po 28 tekmah, ki jih je odigral na štadionu Vicente Calderon. Rumena podmornica je zmagala z 1:0, Gorenjec zaradi poškodbe še vedno ni pripravljen za igro.

Valter Birsa: Chievo je končal niz petih srečanj brez poraza. Pred domačim občinstvom je izgubil proti Interju (0:2), Primorec pa je odigral 64 minut.

Goran Cvijanović*: Rijeka je v ponedeljek odigrala zadnjo tekmo v tem letu in premagal Zagreb z 2:1. Primorec je vstopil v igro v 35. minuti ter v 63. minuti podal v kazenski prostor Zagreba. Gostitelji so se odzvali nespretno in dosegli avtogol, ki je odločil srečanje v koristi gostov iz Kvarnerja.

Josip Iličić**: Fiorentina je upravičila vlogo favorita na gostovanju pri predzadnjeuvrščeni Ceseni in jo ponižala s 4:1. Kranjčan, na katerega se v zadnjem času lepijo težave in ki se spogleduje z možnostjo zamenjave kluba v zimskem prestopnem roku, je dočakal priložnost ter odigral zadnjih 14 minut. Ko je vstopil v igro, je Fiorentina vodila z 2:1, na koncu je bila prednost še večja. Nesojeni slovenski reprezentant je zamenjal nemškega napadalca Maria Gomeza. Vijolice so se povzpele na osmo mesto.

Kevin Kampl: Rdeči biki iz Salzburga so v nedeljo končali jesenski del tekmovanja z domačim porazom proti Rapidu (1:2). Krila jim je spodrezala zgodnja izključitev Brazilca Andreja Ramalha, ki je moral z igrišča že v 23. minuti. Slovenski reprezentant se je izkazal z nekaterimi izvrstnimi potezami, prispeval pa je tudi podajo za edini zadetek Salzburga, ki na zimski spanec odhaja z lepo prednostjo osmih točk. "To, kar je igral Rapid, ni bilo podobno nogometu, šlo je le za nabijanje visokih žog, sodnik pa je sodil katastrofalno," je dejal zvezni igralec iz Solingena. Glede na čustveno potezo Kampla, ki se je od domačih navijačev poslavljal v solzah, bi lahko sklepali, da bo najboljši posameznik avstrijskega prvenstva zapustil Mozartovo mesto že januarja. Navijači Red Bulla so že organizirali peticijo, saj želijo prepričati vodstvo kluba in Kampla, naj ostane še nekaj časa v Avstriji, na seznamu snubcev pa se je pojavila tudi Borussia Dortmund, kar je novo priznanje za Kevina.

Andraž Kirm: Omonia je v ciprskem prvenstvu v nedeljo ostala brez točk na gostovanju pri Anorthosisu (1:2), Ljubljančan pa je odigral 85 minut. Njegov klub je padel na šesto mesto.

Rene Krhin**: Inter je v ponedeljek v gosteh premagal Chievo in se povzpel na 11. mesto. Štajerec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Jasmin Kurtić: Fiorentina je upravičila vlogo favorita na gostovanju pri predzadnjeuvrščeni Ceseni in jo ponižala s 4:1, slovenski reprezentant pa v nasprotju z rojakom in dobrim prijateljem Iličićem ni dočakal priložnosti. Vijolice so se povzpele na osmo mesto.

Dejan Lazarević: Chievo je doma ostal praznih rok proti Interju, hitri Domžalčan, ki razmišlja o menjavi klubskega okolja, pa je ponovno sedel na klopi.

Nejc Pečnik: Jesenski del srbskega prvenstva se je končal pred tednom dni, ko je Korošec dosegel drugi zadetek v tej sezoni. Crvena zvezda je podprvakinja, za vodilnim Partizanom zaostaja šest točk. Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja, poraja pa se vprašanje, ali bo slovenski reprezentant vztrajal na Marakani, kjer vlada ogromna finančna nedisciplina.

Rajko Rotman: Istanbul Basaksehir je v soboto težje od pričakovanega strl odpor zadnjeuvrščenega kluba Balikesirspor. Zmagal je z 1:0 in po 13 krogih zadržal visoko četrto mesto v turškem prvenstvu. Mariborčan je odigral 63 minut, nato pa mesto prepustil Sezerju Öztürku. Deset minut pozneje so gostitelji dosegli edini zadetek na tekmi in se razveselili pete zmage v tej sezoni.

Dalibor Stevanović: Jesenski del ruskega prvenstva se je že končal, tako da prejšnji konec tedna ni bilo tekem. Moskovski Torpedo bo prezimil na 12. mestu, ki zagotavlja obstanek. Prvenstvo se nadaljuje šele 7. marca.

Robert Berić*: Dunajski Rapid je jesenski del končal v veličastnem slogu. V nedeljskem derbiju je v gosteh premagal branilce naslova iz Salzburga, ki blestijo v ligi Evropa, v prvenstvu pa so morali priznati premoč zeleno-belim iz avstrijske prestolnice (2:1). Oba zadetka za Rapid je dosegel Krčan. Prvega je dal v 80. minuti, ko je dunajski klub povedel, nato so rdeči biki hitro izenačili, a je nekdanji napadalec Krškega, Interblocka in Maribora zadel v polno še enkrat, tik pred koncem sodnikovega podaljška. "Zelo sem vesel obeh zadetkov, a najpomembnejša je zmaga naše ekipe in to, da smo leto končali z novimi tremi točkami. Izenačenje na 1:1 je bilo hud udarec za nas, a smo do konca verjeli v zmago. Spomladi pričakujem še boljše predstave," je dejal dvakratni strelec. V jesenskem delu je dosegel 13 zadetkov in je drugi najboljši strelec v avstrijskem prvenstvu. Rapid je skočil na četrto mesto, za vodilnim Salzburgom zaostaja le še devet točk. V zadnjem krogu jesenskega dela se je med strelce vpisal tudi Tadej Trdina (WAC). Petič v tej sezoni.

Roman Bezjak**: Ludogorec je v nedeljo doma premagal Botev Plovdiv, Korošec pa še vedno okreva po poškodbi. Jesenski del se je končal tudi v Bolgariji, branilec naslov iz Razgrada je osvojil drugo mesto, vodilni CSKA iz Sofije ima tri točke prednosti. Prvenstvo se bo nadaljevalo 28. februarja.

Džengis Čavušević*: Švicarske zelenice so mirovale, saj se je jesenski del že končal. Prvenstvo se bo nadaljevalo 7. februarja, St. Gallen pa bo prezimil na izvrstnem četrtem mestu.

Zlatko Dedić**: FSV Frankfurt je v drugi nemški ligi v soboto ostal praznih rok proti Fortuni iz Düsseldorfa (0:2), Primorec pa je v igro vstopil v 51. minuti, ko je zamenjal albanskega veterana Edmonda Kapllanija. FSV je na 14. mestu, Fortuna pa se je povzpela na četrto mesto.

Zlatan Ljubijankić: Japonsko prvenstvo se je končalo prejšnji teden. Omiya Ardija je izpadla, Ljubljančan pa je dosegel sedem zadetkov. Na Japonskem ga zelo cenijo, tako da bi lahko v kratkem prejel ponudbo katerega izmed prvoligašev in ostal v najmočnejšem razredu.

Tim Matavž**: Augsburg je po štirih zaporednih zmagah v bavarskem posladku 15. kroga nemškega prvenstva naletel na razigrani Bayern in prejel štiri zadetke (0:4). Vsi so padli v drugem polčasu, dvakrat pa je bil za nemške prvake uspešen Nizozemec Arjen Robben. Augsburg je po visokem porazu padel na peto mesto, njegova najdražja okrepitev vseh časov – 25-letni slovenski napadalec – pa zaradi poškodbe gležnja ni kandidirala za nastop. Jesenski del bundeslige bo končal z dvema zadetkoma.

Milivoje Novaković: Japonsko prvenstvo se je končalo prejšnji teden. Shimizu S-Pulse si je po hudem boju priigral obstanek, Ljubljančan pa je sezono oplemenitil z dvanajstimi zadetki. Na lestvici najboljših strelcev japonskega prvenstva si deli šesto mesto in še razmišlja o tem, ali bi kariero nadaljeval v Aziji ali se vrnil v Evropo.

Ne spreglejte