Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 1. 2012,
17.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Domžale

Sobota, 21. 1. 2012, 17.50

8 let

Halilović podpisal, Knezović podaljšal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Domžalčani so v svoje vrste v januarskem prestopnem roku zvabili že tretjega novinca. To je Denis Halilović, ki je že igral v slovenski ligi, nazadnje v Bolgariji pri CSKA-ju iz Sofije.

Domžale so doslej zapustili Andrej Smukavec, Lamin Diallo (posoja v NK Triglav) in Lucas Horvat (Baku), prišla pa sta vezist Jaka Ihbeisheh in napadalec iz BiH, Igor Radovanović. Naslednja okrepitev aktualnih pokalnih prvakov in državnih podprvakov je 188 centimetrov visoki branilec Denis Halilović, ki že od začetka priprav vadi z Domžalčani. Korošec je v Sloveniji igral za velenjski Rudar, Celje in ptujsko Dravo, zadnja tri leta pa je svojo kariero nadaljeval v tujini. Danes 25-letni nogometaš je med drugim prestopil v ruski Saturn, ki ga je v sezoni 2010/2011 posodil v nizozemski Willem II, lani pa je bil član bolgarskega kluba CSKA iz Sofije: ''Z Denisom sva se hitro dogovorila za sodelovanje. Gre za igralca in človeka, ki ve kaj hoče in skupna ocena v tem trenutku je, da lahko v Nogometnem klubu Domžale veliko doseže. Sicer imamo dogovor, da lahko v zimskem prestopnem roku brez ovir zapusti klub, če na njegov naslov pride ponudba iz tujine. Kljub temu si vsi v klubu želimo, da bi ostal. Gre za igralca z obilico izkušenj, tako iz slovenskega prvenstva kot tudi iz močnejših evropskih lig, ki nam bodo v spomladanskem napadu na vrh prvenstvene lestvice prišle še kako prav,'' odločitev o podpisu leto in pol dolge pogodbe s Halilovićem pojasnjuje Matej Oražem.

Po Darku Zecu je z Domžalami pogodbo do leta 2014 podaljšal tudi drugi branilec, Ivan Knezović. Hrvat je v rumeno-modrem dresu do sedaj odigral že 119 prvenstvenih tekem in je skupaj z Damirjem Pekičem celo najboljši strelec kluba v letošnji sezoni: ''S podaljšanjem pogodbe z Ivanom smo pokrili položaj centralnega branilca in to ne le do konca te, temveč tudi za naslednji sezoni. Dokler nam je zdravje služilo, smo imeli najboljšo obrambno linijo v Sloveniji. V tem trenutku Ivan dobro okreva in verjamem, da bo spomladi spet med najboljšimi igralci v ligi," je prepričan Matej Oražem

Pri Domžalah so pogodbe podpisali tudi z mladimi nogometaši. Triletne pogodbe so podpisali Gaber Dobrovoljc in Tadej Rems, ki se bosta že v ponedeljek pridružila reprezentanci do 19 let, ter šele 15-letni Alen Ožbolt, ki igra za reprezentanco do 16 let, nastopil pa je tudi že za izbrano vrste Slovenije do 17 let.

Domžalčani bodo do 3. februarja vadili v domačem okolju, nato pa sledijo priprave v Savudriji.

Ne spreglejte