Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 6. 2017,
14.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić Safet Hadžić

Torek, 13. 6. 2017, 14.55

6 let, 6 mesecev

Kakšna bo usoda nekdanjega trenerja Olimpije?

Hadžić se želi sestati z Mandarićem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Safet Hadžić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije v teh dneh marljivo trenirajo pod vodstvom Igorja Bišćana, ki je trenersko paličico prevzel od Safeta Hadžića. Ljubljančan, ki je zadnjič vodil zmaje v finalu pokala Slovenije in ostal brez lovorike (0:1), še ne ve, v kakšni vlogi bo sodeloval z Olimpijo.

Po stresnem spomladanskem delu, v katerem je zajezil rezultatsko krizo Olimpije, z njo v Prvi ligi Telekom Slovenije osvojil tretje mesto, nato pa se od sezone poslovil z bolečim porazom v finalu pokala Slovenije (0:1 proti Domžalam v Kopru), se je Safet Hadžić odpravil na dopust. Odpočil se je od vsakodnevnih tem, s katerimi si je belil glavo kot trener Olimpije in se spraševal, zakaj nogometaši v zeleno-belih dresih na igrišču ne pokažejo vsega, kar znajo.

Z Olimpijo je vezan še eno leto

Po kratkem poletnem oddihu ostaja zvest ljubljanskemu klubu, a formalno še ne ve, v kakšni obliki. "V teh dneh se moram sestati s predsednikom in se dogovoriti, na katerem mestu bi pomagal Olimpiji. Z njo sem pogodbeno vezan še eno leto," je pojasnil 48-letni strokovnjak, ki je še v začetku leta opravljal vlogo vodje skavtske službe pri ljubljanskem klubu, nato postal pomočnik Marijana Pušnika, po odhodu Korošca pa se je na vroči trenerski stolček podal še v samostojni vlogi.

"Pri Olimpiji sem dežurni delavec. Opravljam zadeve, ki jih zahtevajo od mene. Trenerski izziv je močno prisoten. Če bi prišla kakšna konkretna ponudba, bi se pogovoril s predsednikom in odločil drugače. Prejel sem že nekaj ponudb, to lahko povem, a prepuščam prednost Olimpiji in predsedniku Mandariću."

Ni bilo nobene zamere

Kot trener je Olimpijo popeljal do 2. mesta v pokalu in 3. mesta v prvenstvu. | Foto: Vid Ponikvar Kot trener je Olimpijo popeljal do 2. mesta v pokalu in 3. mesta v prvenstvu. Foto: Vid Ponikvar S predsednikom Milanom Mandarićem naj bi se srečala še ta teden. Ko je moral zapustiti položaj prvega trenerja, čeprav so ga imeli navijači radi, ni bil užaljen. "Tako je pač v nogometnem profesionalizmu. Ni bilo nobene zamere, le zakaj bi bila?" ga ni zmotilo niti to, da je bila njegova nadaljnja usoda pri Olimpiji znana še pred začetkom pokalnega finala z Domžalami.

Kaj bo torej počel Hadžić pri Olimpiji? Z naslednikom Bišćanom je spregovoril nekaj besed pet dni pred njegovim ustoličenjem na položaj prvega trenerja ljubljanskega kluba. Zagrebčanu je dejal, da mu lahko pomaga, če bo kaj potreboval. Če bo potreboval kakšne informacije glede igralcev ali česa drugega.

"Izrazil je željo, da bi bil del njegovega strokovnega štaba, a mislim, da me ne potrebuje na tem mestu," je obenem zavrnil možnost, da bi opravljal vlogo pomočnika.

Do nadaljnjega ostaja pri Olimpiji, po sestanku s predsednikom pa bo način njegovega sodelovanja z ljubljanskim klubom dobil bolj jasne obrise.

Najlepši zadetki 36. kroga:

Ne spreglejte