Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
10. 6. 2017,
20.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,33

4

Natisni članek

Srečko Katanec Milivoje Novakovič kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca

Sobota, 10. 6. 2017, 20.55

6 let, 6 mesecev

Odlično razpoloženi Srečko Katanec je skrbel za smeh

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,33

4

Srečko Katanec | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Zelo sem zadovoljen. Vsi so igrali odlično, od prvega do zadnjega," je bil po zmagi nad Malto z 2:0 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo vesel selektor Slovenije Srečko Katanec, ki je bil odlično razpoložen.

"Bili smo veliko boljši nasprotnik. Lahko bi zmagali tudi z višjo razliko. Fantje so tekmo vzeli zelo resno, igrali so od prve do zadnje minute in zasluženo zmagali. Malta je bila v očeh marsikoga avtsajder, a ni bilo tako lahko. Takšne tekme so lahko zelo nevarne, a moji fantje so odigrali tako, kot sem si želel. Na najboljši mogoči način. Zdaj gremo naprej in prepričan sem, da bomo do zadnjega v igri za drugo mesto in dodatne kvalifikacije," je po tretji zmagi v kvalifikacijah za naslednje svetovno prvenstvo povedal Srečko Katanec.

"Saj ima prav. Gremo v dodatne kvalifikacije!"

Po šestih tekmah ima šest točk. | Foto: Grega Valančič/Sportida Po šestih tekmah ima šest točk. Foto: Grega Valančič/Sportida Bil je zelo dobro razpoložen, že dolgo ni bil tako. Spominjal je na tistega Srečka, ki je Slovenijo na noge dvigoval na prelomu tisočletij. "No, pa saj ste vse povedali sami. Vprašali ste in si še odgovorili. Se strinjam. Lepo ste povedali," je odgovoril enemu izmed novinarjev, ki ga je vprašal, kako bi primerjal današnjo tekmo proti Malti s tisto, ki jo je Slovenija odigrala lani (zmagala je z 1:0), in ob vprašanju navrgel še nekaj podrobnosti z obeh tekem.

Katanec je seveda poskrbel za smeh. Podobno kot nekaj trenutkov pozneje, ko ga je eden izmed predstavnikov sedme sile vprašal, kako pomembno je za Slovenijo, da bo od štirih tekem do konca rednega dela kvalifikacij tri igrala pred domačimi navijači, kar seveda ni res. Dvakrat bo igrala doma (Škotska in Litva) in dvakrat v gosteh (Anglija in Slovaška).

"Ne, pa saj ima prav. Vse je povedal tako, kot je res. Tretjo domačo tekmo bomo igrali v dodatnih kvalifikacijah," je novinarja v šali branil selektor Slovenije po tem, ko so ga preostali opomnili, da se je zmotil.

"No, zdaj ste videli, da Škotska le ni tako slaba, kot ste si mislili. Ko smo proti njej izgubili z 0:1, je bila to katastrofa. Danes se je Anglija proti Škotom pred porazom rešila v zadnji sekundi," je dogajanje iz Glasgowa, kjer je Anglijo pred porazom Harry Kane rešil v 93. minuti in postavil izid 2:2, komentiral Katanec.

Milivoje Novaković? Takšnega nimamo več.

Nekaj besed je seveda namenil tudi Milivoju Novakoviću. Napadalcu, ki se je z golom, že 32. v reprezentančnem dresu, danes poslovil od nogometa in s tem seveda tudi od reprezentance.

Takole so soigralci po koncu tekme Milivoja Novakovića metali visoko v zrak. | Foto: Grega Valančič/Sportida Takole so soigralci po koncu tekme Milivoja Novakovića metali visoko v zrak. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Tak tip napadalca bi pogrešal vsak. Je neprecenljiv. Razume nogomet, ima odličen občutek za prostor in čas, je tehnično dovršen in je vedno na pravem mestu ob pravem času, kot ste videli tudi danes. Je neprecenljiv. Seveda ga bomo pogrešali. Je predstavnik jugoslovanske šole nogometa. Takšnih ni več. Ne vem, zakaj. Novaković je vrhunski nogometaš. Žal za vse nas enkrat napoči čas za slovo. On se je odločil, da ima dovolj. Življenje gre naprej. Morali bomo igrati brez njega. Želim mu vse najboljše," je 38-letnega Ljubljančana za konec v pokoj pospremil Katanec.

Katanec po zmagi negodoval zaradi Olimpije: To ni normalno!

Po koncu novinarske konference je Katanec želel dodati še nekaj, a si nato premislil. Na vztrajanje prisotnih si je, medtem ko je že zapuščal konferenčno sobo, premislil in vprašal: "Je res, da je imel en slovenski klub danes ravno v času tekme med Slovenijo in Malto trening?" Ko je dobil pritrdilen odgovor - v tem času naj bi trenirala Olimpija -, je navrgel nekaj krepkih na račun takšne odločitve. Kaj je govoril, si lahko ogledate v spodnjem videu.

Ne spreglejte