Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 6. 2017,
17.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Tomislav Tomić NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 12. 6. 2017, 17.28

6 let, 7 mesecev

Prišel je vezist Tomislav Tomić

Nova okrepitev iz tujine v Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Tomislav Tomić | Foto NK Olimpija Ljubljana

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Po srbskem vezistu Goranu Brkiću so pri nogometni Olimpiji razkrili ime nove okrepitve pred začetkom nove sezone. Pogodbo z Ljubljančani je podpisal bosanski vezist Tomislav Tomić.

Tomislav Tomić je v Olimpijo, ki je v soboto pod vodstvom novega trenerja Hrvata Igorja Biščana začela priprave na novo sezono, prišel kot prost nogometaš brez odškodnine in z njo podpisal dveletno pogodbo.

''Počutim se odlično. Olimpija je največji klub v Sloveniji, ki ga dobro poznam. Spremljal sem klub in slovensko ligo. Pričakujem, da se bom hitro vklopil,'' je po podpisu pogodbe povedal za uradno spletno stran Olimpije. ''Privilegij bo igrati tukaj. Klub je odlično organiziran, meri na najvišja mesta v prvenstvu. Upam tudi, da bomo dobro igrali v Evropi,'' je še povedal nogometaš, ki ni bil nikoli član reprezentančnih selekcij Bosne in Hercegovine.

V Sloveniji ne bo imel statusa tujca

Osrednji vezist, ki ima tudi hrvaški potni list, kar pomeni, da ne bo imel statusa tujca, je nazadnje igral za klub Zrinjski iz Mostarja in z njim osvojil naslov bosanskega prvaka. V prejšnji prvenstveni sezoni bosanske premier lige je zbral 30 nastopov, dosegel pet golov in prispeval pet podaj.

Prvak je bil z Zrinjskim tudi v sezoni 2015/16, en naslov bosanskega prvaka je leta 2013 osvojil kot član sarajevskega Željezničarja.

Bil je član Širokega Brijega, ki ga je povozil Maribor

Skupaj je zbral več kot 120 nastopov v tamkajšnji najboljši ligi, igral je tudi za GOSK Gabelo in Široki Brijeg, in dosegel 14 golov. Član Širokega Brijega je bil tudi v sezoni 2012/13, ko se je ta klub v kvalifikacijah za ligo prvakov meril proti Mariboru in dvakrat izgubil (z 1:4 in 1:2), a na teh tekmah ni dobil priložnosti za igro.

Olimpija ni njegova prva izkušnja s tujino. Kratek čas, med julijem 2015 in januarjem 2016, je bil član grškega prvoligaša Xantija, pri katerem pa se ni izkazal.

Ne spreglejte