Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
16. 8. 2016,
12.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

1

Natisni članek

Barcelona Pep Guardiola Claudio Bravo

Torek, 16. 8. 2016, 12.14

6 let, 6 mesecev

Claudio Bravo na poti v Manchester

Guardiola razjezil Barcelono in prižgal alarm

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

1

Barcelona | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Domala vsi angleški in španski mediji pišejo o tem, da se vratar Barcelone Claudio Bravo seli k Pepu Guardiolu in njegovemu Manchester Cityju. Posel naj bi bil že sklenjen, za 33-letnega Čilenca pa bodo sinjemodri odšteli okoli 20 milijonov evrov.

Že nekaj časa se ve, da novi trener Cityja ni zadovoljen s prvim vratarjem angleške reprezentance Joejem Hartom in ga želi na vsak način zamenjati z drugim. Kot kaže, je Guardiola njegovega naslednika tudi našel. Nakupovat je odšel kar k "svoji" Barceloni, s katero je kot igralec in trener osvojil vse, kar se v nogometu osvojiti da.

Ko pokliče Guardiola …

Guardiola si je zaželel izkušenega Čilenca Claudia Brava, ki je brez obotavljanja privolil in katalonskemu velikanu že sporočil, da si želi selitve v angleško premier ligo. Če bi bilo vse tako, kot mora biti, bi se Barceloni smejalo, dobiti 20 milijonov za vratarja v zrelih letih, je kupčija brez primere. Zdaj, ko je na bolniški tudi nemški vratar Marc-Andre ter Stegen, ki bo zaradi poškodbe kolena odsoten vsaj tri tedne, se je pri Barceloni prižgal alarm, saj je kar čez noč ostala brez obeh prvih vratarjev.

Barcelona je že navezala stik z vratarjem Valencie Diegom Alvesom, ki bi lahko nemudoma priskočil na pomoč. Od zdravih vratarjev prve ekipe pa ostaja le še Jordi Masip, ki je pri španskih prvakih v dveh letih zbral le dva nastopa, oba v španskem kraljevem pokalu.

Španec, ki se je soboto veselil zmage nad kandidatom za izpad iz lige, je to poletje kupil že deset igralcev (Stones, Sane, Jesus, Gündogan, Nolito, Moreno, Rulli, Zinčenko, Mari, Mooy) in zapravil 200 milijonov evrov. | Foto: Reuters Španec, ki se je soboto veselil zmage nad kandidatom za izpad iz lige, je to poletje kupil že deset igralcev (Stones, Sane, Jesus, Gündogan, Nolito, Moreno, Rulli, Zinčenko, Mari, Mooy) in zapravil 200 milijonov evrov. Foto: Reuters

Enrique brez komentarja

Barcelono v sredo čaka povratna tekme španskega superpokala s Sevillo, vseeno si trener Kataloncev Luis Enrique ni mogel izogniti vprašanju o Bravu. "Zanima me le osvojitev superpokala. Pred povratnim srečanjem smo v dobrem položaju, a posel še ni končan. Vem, da je vse skupaj zanimivo za vas, a vse to so le namigovanja, o katerih se ne želim pogovarjati," odhoda vratarja ni želel komentirati Enrique. Barcelona bo na Pizjuanu branila dva zadetka prednosti.

Kašna bo usoda Harta?

Če bo Bravo res okrepil sinjemodre, bo Hart, ki je za City v desetih letih zbral skoraj 350 nastopov, zagotovo odšel drugam. Največ zanimanja za angleškega vratarja je za zdaj pokazal Everton, ne ve pa se še, ali bo šlo za prodajo ali le posojo. Klub iz Liverpoola se zanima tudi za Yayo Toureja, za katerega se tudi zdi, da pri Cityju nima več prihodnosti.

Je Claudio Bravo res boljši vratar kot Joe Hart?

  • Da.
    75,77 %
    297 glasov
  • Ne.
    24,23 %
    95 glasov
Oddanih 392 glasov
Ne spreglejte