Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 7. 2017,
5.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

ND Gorica Panionios Miran Srebrnič Alen Jogan

Četrtek, 13. 7. 2017, 5.56

6 let, 7 mesecev

Gorica pri Panioniosu Matica Kotnika

Hit slovenskega nogometa želi preživeti tudi vroče Atene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Rifet Kapić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Želimo izid, ki bi poskrbel za še en praznik v Novi Gorici," pred že tretjo tekmo v tej sezoni pravi trener nogometašev Gorice Miran Srebrnič, ki ga danes ob 21. uri v Grčiji čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Panioniosu.

Gorica je, če upoštevamo zaključek prejšnje sezone, v katerem je po finišu v slogu najboljših afriških tekačev pristala na drugem mestu prvenstvene razpredelnice, v izjemni formi. Nazadnje je izgubila v začetku marca lani, ko jo je v 23. prvenstvenem krogu klonila proti Mariboru.

Po tem bolečem domačem porazu z 2:4, na tej tekmi je z dvema goloma blestel Luka Zahović, je nanizala 15 tekem brez poraza, v katerih je zbrala devet zmag in šest remijev. Nad tem, da ne bi izgubila niti v predmestju Aten, kjer jo danes pozno zvečer ob 22. uri po lokalnem času čaka tekma proti Panioniosu slovenskega vratarja Matica Kotnika, se Novogoričani seveda ne bi pritoževali.

Miran Srebrnič želi poskrbeti za nov praznik v Novi Gorici. | Foto: Vid Ponikvar Miran Srebrnič želi poskrbeti za nov praznik v Novi Gorici. Foto: Vid Ponikvar

Pomembno je, da jih ne bo strah

"Moramo spoštovati tekmeca, a hkrati tudi poskušati pripraviti presenečenje. Naš cilj je napredovanje," pred tekmo ni ovinkaril Miran Srebrnič. "Z željo po napredovanju moramo iti v tekmo. Pomembno je, da ne podležemo strahu, saj za to ni nobene potrebe. Vsekakor bomo poskusili priti do izida, ki bi poskrbel za še en nogometni praznik v Novi Gorici," je povedal trener Gorice, ki nasprotnika zelo ceni. "Panionios je zelo kakovostno moštvo, ki ima dobre posameznike. Grki imajo tehnično zelo podkovane nogometaše," je še dejal.

Dvakrat so v Atenah že izgubili, bo v tretje drugače?

Prizor s tekme proti AEK | Foto: Reuters Prizor s tekme proti AEK Foto: Reuters Novogoričane, ki so do zdaj odigrali natanko 50 evropskih tekem, čaka tretje gostovanje v Grčiji. Do zdaj so bili neuspešni, saj so obakrat izgubili.

Prvič leta 1999, ko so v takratnem pokalu UEFA v drugem krogu kvalifikacij v Atenah proti Panathinaikosu izgubili z 0:2 pod vodstvom trenerja Edina Osmanovića. Na prvi tekmi pred domačimi navijači so klonili z 0:1 in zanesljivo izpadli.

Leta 2004 so v pokalu UEFA v 1. krogu, pred tem so odigrali kar šest tekem v kvalifikacijah za ligo prvakov, spet gostovali v Atenah, takrat pri AEK. V Grčijo so pod vodstvom Pavla Pinnija prišli z aktivnim rezultatom (1:1), a nato z golom v 89. minuti izgubili z 0:1 in se poslovili od Evrope.

V Atenah je peklensko vroče

Novogoričani so se na pot v Grčijo podali v sredo dopoldne in zvečer na prizorišču tekme, štadionu Nea Smyrni, ki sprejme 11.700 gledalcev in naj bi bil precej obiskan, opravili zadnji, uradni trening.

V Atenah jih je pričakala huda vročina, čez dan termometri kažejo tudi nad 35 stopinj Celzija. Zaradi tega bo tekma v zelo poznem terminu, ko bo temperatura "le" okoli 30 stopinj Celzija, napovedujejo vremenarji.

Z nastanitvijo in razmerami, ki so jih pričakale v hotelu, v katerem so bili nastanjeni pred tekmo, so zelo zadovoljni, a to seveda ni pomembno.

Takole se je Nigerijec Bede Aamarachi Osuji veselil gola v mreži Širaka. | Foto: Vid Ponikvar Takole se je Nigerijec Bede Aamarachi Osuji veselil gola v mreži Širaka. Foto: Vid Ponikvar

Olimpija, Maribor, Širak in zdaj še Panionios?

Najbolj pomembno je, kaj se bo danes zvečer dogajalo na igrišču, ko bo glavni sodnik, Portugalec Hugo Miguel, označil začetek tekme. "Pričakujemo težko tekmo. Kot je dejal že trener, gre za odličnega nasprotnika, ki je kakovosten. Zagotovo bodo trenutki, ko bomo trpeli. Toda če se bomo dobro branili, lahko presenetimo, saj imamo tudi mi kar nekaj kakovosti v napadu," pred tekmo pravi kapetan Gorice Alen Jogan.

Ko je govoril o kakovosti v napadu, je zagotovo ciljal na 22-letnega bosanskega mojstra nogometa Rifeta Kapića, strelca dveh golov v prejšnjem krogu za zmago z 2:0 nad Širakom v Armeniji, kot morda tudi na leto mlajšega Nigerijca Bedeja Amarachija Osujija, ki je v zadnjem času specializiran za pomembne zadetke. Zadnje tri, ki jih je dosegel, je pospravil v mreže Olimpije, Maribora in nazadnje Širaka. Je enega prihranil tudi za Grke?

Ne spreglejte