Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 7. 2017,
23.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Panionios Valur ND Gorica NK Gorica NK Domžale Liga Europa

Četrtek, 13. 7. 2017, 23.46

6 let, 6 mesecev

Liga Europa, kvalifikacije (2. krog, prve tekme)

Domžale nasmejane z Islandije, boleč poraz Gorice v Grčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jan Repas | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Četrtkov večer je bil na prvih tekmah drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa za slovenski klubski nogomet polovično uspešen. Domžale so z 2:1 zmagale na Islandiji. Gorica je z 0:2 izgubila v Grčiji.

Domžalam se obeta nova lepa evropska sezona, saj so z eno nogo že v tretjem krogu kvalifikacij za ligo Europa, potem ko so v Reykjaviku proti tamkajšnjemu Valurju zmagali z 2:1 in si pred povratno tekmo pred domačimi navijači nabrale lepo prednost.

Že v prvem polčasu je za slovenskega pokalnega prvaka zadel mladi vezist Jan Repas, to je bil njegov drugi evropski gol v tej sezoni. Potem so Islandci izenačili z enajstih metrov, enajstmetrovko pa so imeli v drugem polčasu na voljo tudi Domžalčani. Z najstrožje kazni je bil uspešen novinec, izkušeni nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine Senijad Ibričić, in Domžalam prinesel novo evropsko zmago.

Boleč konec niza Novogoričanov

Trener Gorice ne more biti zadovoljen. | Foto: Vid Ponikvar Trener Gorice ne more biti zadovoljen. Foto: Vid Ponikvar Gorica je bila do tekme v predmestju Aten neporažena kar 15 tekem zapored v vseh tekmovanjih, na svoji tretji tekmi v Evropi v tej sezoni pa doživela poraz. Panionios, pri katerem je uspešno debitiral slovenski vratar Matic Kotnik, je zmagal z 2:0.

Grki so prvi gol dosegli v 12. minuti po prvem strelu v vrata Gregorja Sorčana. V zadnji minuti prvega polčasa so se stvari za Novogoričane še bolj zapletle, saj je bil zaradi prekrška na robu kazenskega prostora izključen branilec Tine Kavčič.

Grki so na začetku drugega dela igre zadeli še drugič in, kot se je izkazalo pozneje, postavili končni izid tekme. Pred domačimi navijači jih na povratni tekmi čaka zelo zahtevna naloga, če želijo napredovati.

Oba gola za Grke je dosegel nekdanji veliki up nemškega nogometa, 23-letni Samed Yesil, ki je v mlajših reprezentančnih selekcijah svetovnih prvakov pred leti gole tresel kot za stavo.

Gregor Sikošek brez težav do zmage proti VPS, ki je izločil Olimpijo

Od slovenskih nogometašev sta bila na delu še dva. Brondby Gregorja Sikoška, ki je igral vso tekmo, je z 2:0 odpravil VPS, ki je bil v prejšnjem krogu usoden za Olimpijo.

Njen nekdanji napadalec Filip Valenčič je v dresu HJK, h kateremu je prestopil pred kratkim, debitiral v Albaniji, kjer je z novimi soigralci proti Skhendiji igral od 78. minute in izgubil z 1:3.

Liga Europa, kvalifikacije (2. krog, prve tekme):

Četrtek:
Panionios (Grč) : Gorica (Slo) 2:0 (1:0)
Yesil 12., 47.; R.K.: Kavčič 45./Gorica

Valur (Isl) : Domžale (Slo) 1:2 (1:1)
Larusson 36./11m; Repas 23., Ibričić 73./11m

Ne spreglejte