Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2009,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 5. 2009, 9.52

8 let

Gerič: Ničesar še nismo dosegli, zato ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubljanska zasedba bo v 31. krogu PrveLige Telekom Slovenije pričakala ekipo Rudarja. Dejan Gerič opozarja, da s prebojem v finale pokala še niso rekli zadnje besede.

Aktualni pokalni in superpokalni prvaki so v sredo vnovič zasijali v najlepši luči, ko so v polfinalu pokala Hervis izločili Mariborčane in jim v letošnji sezoni zadali prvi in sila boleč poraz v Ljudskem vrtu.

"Napredovanje smo si zaslužili"

"To je bila taka tekma, kakršnih je v Sloveniji malo in lepo bi bilo, če bi takih srečanj bilo več. Nogomet je bil tokrat na visoki ravni, atmosfera je bila prava in z dobro igro smo si zaslužili napredovanje, tako da nam nihče ne more ničesar očitati," je zmago in uvrstitev v veliki finale, ki se bo odvijal 30. maja v štajerski prestolnici, uvodoma za Sportal srečno pokomentiral Dejan Gerič.

Zgodba iz lanskega finala se je tako ponovila in Ljubljančani so še enkrat več dokazali premoč nad vijoličasto zasedbo v pokalu Hervis. Minulo sezono v prestižnem finalu, letos v polfinalu ...

Vendarle druga zaporedna zmaga?

Ljubljančane, ki lahko upravičeno uvrščamo med specialiste pokalnega tekmovanja, čaka v soboto nov štajerski preizkus. Samozavestni za novo, sila pomembno zmago, bodo pričakali četo Marijana Pušnika, ki na razpredelnici zaseda visoko tretje mesto. Želje "kockarjev" so, nedvomno, vpisati nove tri točke in se na lestvici povzpeti nekoliko višje.

"Čaka nas težka tekma, saj so Velenjčani čvrsta ekipa. Imajo dobrega trenerja, ki jih bo dobro pripravil na nas. Mi bomo šli na zmago in če hočemo v prvenstvu kaj narediti, moramo sedaj zmagati. In če hočemo v tej sezoni kaj doseči, moramo iti na polno na vseh frontah, saj z uvrstitvijo v finale še nismo ničesar dosegli," je pred srečanjem realno dejal nogometaš, ki bo 3. maja praznoval 21. rojstni dan. Zanimivost Ljubljančanov je prav gotovo ta, da jim od 26. oktobra minulega leta nikakor ne uspe vknjižiti dveh zaporednih zmag. Bo tokrat vendarle drugače?

V Sloveniji so uspešne organizirane ekipe

Ljubljanska in velenjska ekipa sta se v tej sezoni spopadli trikrat, dvakrat pa so slast zmage – na svojem teritoriju - okusili Velenjčani, potem ko so se polnega izkupička v Spodnji Šiški razveselili domačini. Kaj to, če sploh kaj, pomeni za šestouvrščeno ekipo? "Velenjčani so ena najbolj organiziranih ekip, čeprav so bili v minuli sezoni v drugi ligi. Igralci imajo točno razporejene naloge v ekipi in točno vedo, kdo kaj dela. Tisti, ki ima v slovenski ligi dobro razdeljene naloge, je po mojem mnenju tudi uspešen," je situacijo slikovito opisoval nadarjeni ljubljanski vezist, ki pri Velenjčanih kot največjo oviro za novo zmago izpostavlja ... "Nevaren bo tisti, komur bomo to dopustili in ki nam bo vsilil igro. Od mlajših igralcev sta dobra Damjan Trifkovič in Nik Omladič."

Vse se vrti okoli Iličiča …

Občasni mladi slovenski reprezentant, ki se je nedavno vrnil po težki poškodbi in je glede povratka na slovensko nogometno sceno dejal:

"Poškodba je že zgodovina in s tem, če sem začel igrati ali ne, se več ne obremenjujem. Vso energijo namreč posvečam temu, da čim prej pridem v formo," je za konec kot glavo orožje svoje ekipe na sobotnem srečanju razkril: "To je Josip Iličič, ki je v dobri formi, zato je lahko on za tekmece velika nevarnost. Domnevam pa, da se bo med strelce vpisal Ermin Rakovič, ki je v tej sezoni nanizal veliko asistenc," je pogovor o ljubljanskih adutih zaključil Dejan.

Ljubljančani v popolni zasedbi

Trener ljubljanske ekipe Igor Benedejčič na sobotnem srečanju, ki se bo začelo ob 17. uri, ne bo imel težav s sestavo udarne zasedbe.

Kaznovanih igralcev ni, prav tako ne poškodovanih. Po bolezni je v polnem pogonu vnovič Alen Jogan.

Ne spreglejte