Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2013,
21.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Luka Koper

Sobota, 19. 10. 2013, 21.04

8 let

Galešić dvakrat za tri točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Luke Koper so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:0 (1:0).

Koprski nogometaši so po zaslugi dveh zadetkov Gorana Galešića prišli do svoje osme zmage v prvenstvu, s katero so najbližji zasledovalci vodilnega Maribora. Na drugi strani je Triglav predvsem v drugem polčasu iskal pot do gola, imel nekaj priložnosti, toda na koncu so Gorenjci vpisali zgolj 11. poraz v prvenstveno lestvico in so še vedno trdno na zadnjem mestu.

Primorci so izvrstno začeli tekmo, saj so že v šesti minuti povedli, potem ko je s prostega strela zadel Goran Galešić. V naslednjih minutah so gledalci videli malo akcij z zaključnimi streli, pa še tisti so bili bolj ali manj nenevarni. Na koprski strani so poskusili Miroslav Čovilo, Mitja Lotrič, Galešić in Miha Blažič, pri Triglavu pa dvakrat Uroš Palibrk.

V uvodu drugega polčasa je Lotrič v 55. minuti zatresel zunanji del mreže kranjskega gola, na drugi strani pa je Edvin Zolić sprožil od daleč, a prav tako brez uspeha. Sledilo je novo obdobje brez posebej razburljivih dogodkov na zelenici Bonifike, izjemi sta bila strela Ajdina Redžića in Mustafe Nukića v 65. oziroma 67. minuti. Nevarnejši je bil slednji, ki je iz bližine nastreljal vratarja Igorja Nenezića.

V 75. minuti je z roba kazenskega prostora sprožil Zolić, vendar bil le malo premalo natančen. Kranjčani so v teh trenutkih pritiskali, Koper pa se je zbrano branil pred svojim kazenskim prostorom. Piko na i domači zmagi je že v sodniškem dodatku postavil Galešić, potem ko je unovčil najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Tilen Klemenčič s prekrškom nad Matejem Palčičem.

Koprčani bodo prihodnjo soboto gostovali v Novi Gorici, Triglav pa bo isti dan gostil Olimpijo.

Ne spreglejte