Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 1. 2024,
23.00

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Brest Monaco Nice PSG Le Havre Luka Elsner Ligue 1 francosko prvenstvo

Nedelja, 14. 1. 2024, 23.00

3 mesece, 1 teden

FRANCOSKO PRVENSTVO, 18. KROG

Elsnerjev Le Havre odličen proti Lyonu, Parižani zanesljivi v Lensu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Kylian Mbappe, PSG | PSG se je po zmagi nad Lensom še utrdil na vrhu francoske lige. Najboljši strelec lige Kylian Mbappe je dosegel že 19. gol v domači sezoni. | Foto Guliverimage

PSG se je po zmagi nad Lensom še utrdil na vrhu francoske lige. Najboljši strelec lige Kylian Mbappe je dosegel že 19. gol v domači sezoni.

Foto: Guliverimage

Vodilni PSG na zadnji tekmi 18. kroga francoskega prvenstva z 2:0 premagal Lens in se še utrdil na vrhu prvenstvene lestvice. Le Havre, ki ga vodi Luka Elsner, pa se je danes doma pomeril z Lyonom in ga premagal s 3:1. Že v soboto je Reims v gosteh premagal Monaco, Rennes pa je bil doma boljši od Nice.

Luka Elsner
Sportal Mbappe in pariška druščina zadeli kar devetkrat, sladka zmaga Elsnerja

Le Havre Luke Elsnerja je v nedeljo prišel do pete zmage v sezoni, ko je doma s 3:1 premagal Lyon. Domače je v 18. minuti v vodstvo popeljal Gautier Lloris, v 30. minuti pa so gostje ostali z igralcem manj, ko je neposredni rdeč karton zaradi grobosti prejel Jake O'Brien. Težave gostov sta v drugem polčasu poglobila še Emmanuel Sabbi in Christopher Operi, Lyonu ni pomagal niti gol Alexandra Lacazetta, za nameček pa so v 90. minuti ostali še brez hrvaškega branilca Duja Čalete-Carja, ki je prav tako zaradi grobosti prejel rdeč karton. Lyon je v težavah in na mestih, ki vodijo iz prve lige. Le Havre je na enajsta ekipa francoskega prvenstva.

Rennes, ki je na desetem mestu lestvice, je drugouvrščene goste v soboto ugnal po tem, ko je Benjamin Bourigeaud v prvem polčasu unovčil enajstmetrovko, v drugem polčasu pa je zadel še Arnaud Kalimuendo.

Monaco se je proti Reimsu v zaostanku znašel v 35. minuti po golu Teddyja Teume, izenačil je Wissam Ben Yedder v 49., Reda Khadra v 55. in Azor Matusiwa v 95. minuti pa sta poskrbela za zmago gostov.

Francosko prvenstvo, 18. krog:

Petek, 12. januar:

Sobota, 13. januar:

Nedelja, 14. januar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

19 – Mbappe (PSG)
9 – Ben Yedder (Monaco), 
8 - Lacazette (Lyon)
7 – Adams (Montpellier), 
6 – Mostafa Mohamed (Nantes), Mofi (Nica), David (Lille)
5 – Aubameyang (Marseille), Del Castillo (Brest), Dallinga (Tolouse), Doumbia (Brest), Faivre (Lorient), Ferreira (PSG), Golovin (Monaco), Minamino (Monaco), Bourigeaudu (Rennes), Teuma (Reins)

Ne spreglejte