Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2024,
23.15

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Lille Rennes PSG Luka Elsner Le Havre francoski pokal

Sreda, 7. 2. 2024, 23.15

2 meseca, 2 tedna

Francoski pokal, osmina finala

Elsner nemočen v Strasbourgu, PSG izločil Brest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Luka Elsner, Le Havre | Luka Elsner je z Le Havrom izgubil v Strasbourgu. | Foto Guliverimage

Luka Elsner je z Le Havrom izgubil v Strasbourgu.

Foto: Guliverimage

Prvi četrtfinalist francoskega nogometnega pokala je Rennes. Nekdanji evropski znanec Mure je v torek z lahkoto v gosteh nadigral Sochaux, nekdanji klub Valterja Birse in Bojana Jokića, ki igra v tretji ligi. Bilo je kar 6:1. Luka Elsner je z Le Havrom v sredo gostoval v Strasbourgu in izgubil z 1:3. PSG, prvi favorit za osvojitev pokalne lovorike, pa je bil v derbiju osmine finala na Parku princev s 3.1 boljši od Bresta, ki je sicer v prvenstvu na visokem tretjem mestu.

PSG Kylian Mbappe
Sportal Znova je vroče, Mbappe na izhodnih vratih

Derbi osmine finala francoskega pokala je bil v sredo zvečer v Parizu na Parku princev. PSG, ki bi lahko po koncu sezone ostal brez Kyliana Mbappeja, je gostil Brest in ga premagal s 3:1. Prav Mbappe je zabil prvi gol na tekmi, mrežo Bresta je zatresel v 34. minuti. Za izid prvega polčasa je tri minute kasneje poskrbel Danilo Pereira. Brestu je nekaj upanja vlil zadetek Steva Mounieja v 65. minuti tekme, a so domači ohranili prednost, za končnih 3:1 pa je vo sidnikovem podaljšku zabil še Goncalo Ramos.

V sredo zvečer je bil na delu tudi Le Havre, ki ga vodi mladi slovenski trener Luka Elsner. V tej sezoni je že gostoval v Strasbourgu in na stadionu De la Meinau doživel boleč poraz. Takrat so gostitelji so 10. decembra 2023 v prvenstvu zmagali z 2:1, odločilni zadetek pa dosegli v sedmi minuti sodnikovega podaljška, a tokrat so vprašanje zmagovalca rešili že pred 90. minuto. Prvi polčas so dobili z 2:1, še pred iztekom rednega dela tekme pa pristavili le piko na i.

Le Havre in Strasbourg sta sicer v francoskem prvenstvu soseda na lestvici, Elsnerjeva četa je v 20 krogih osvojila 24 točk, kar zadošča za 11. mesto, Strasbourg, katerega je v zimskem prestopnem roku okrepil 19-letni brazilski up Chelseaja Andrey Santos, pa je osvojil eno več, na lestvici pa je na deseti.

Le Havre, najstarejši profesionalni nogometni klub v Franciji, je v zgodovini že osvojil pokal. To mu je uspelo daljnega leta 1959.

PSG  Marco Asensio Kylian Mbappe
Sportal Mbappe zabil 20. gol, Elsner vzel točko ekipi z vrha

Francoski pokal, osmina finala:

Torek, 6. februar:

Sreda, 7. februar:

Četrtek, 8. februar:

Ne spreglejte