Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
1. 3. 2012,
19.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Milenko Ačimović Bojan Prašnikar Dare Vršič

Četrtek, 1. 3. 2012, 19.14

8 let

Evropa je nuja, kaj več zgolj sanje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Cilj Olimpije pred drugim delom sezone je jasen. Okrepljena tam, kjer je bila najbolj šibka, bo skušala do drugega mesta v prvenstvu.

Iz pokala so Ljubljančani že izpadli, tako da jih v drugem delu sezone zagotovo čaka še natanko 15 tekem. Vse v prvenstvu, seveda. V drugem delu bodo vodili pod taktirko prekaljenega trenerskega mačka Bojana Prašnikarja, ki je na klopi nasledil mladega Dušana Kosiča. Za slednjega je bil usoden slab zaključek jesenskega dela prvenstva.

Olimpija je v zimskem prestopnem roku obdržala najbolj pomembne člane ekipe na čelu z najboljšim strelcem Daretom Vršičem in branilcem Sretenom Sretenovićem, okrepila pa se je z dvema napadalcema, Dejanom Djermanovićem in Nikolo Nikezićem. V drugi del sezone zagotovo vstopa močnejša, kot je bila v prvem delu. Izgovorov ne sme biti. Navijači so nad prvim mestom seveda že obupali, a z manj kot drugim mestom zagotovo ne bodo zadovoljni. V pripravljalnem obdobju so Ljubljančani trenirali dobro in veliko, po besedah trenerja so opravili vse, kar so načrtovali. Osrednji del priprav so opravili v Španiji, kjer so imeli na voljo dobre pogoje in kakovostne tekmece. Skupaj so v času priprav odigrali 13 tekem in zabeležili šest zmag, tri poraze in štiri remije. Najboljši strelec pripravljalnega obdobja je bil spet Vršič, ki je zabil štiri gole. S tremi zadetki slovenskemu reprezentantu sledi mladi napadalec Adnan Bešić, medtem ko Nikezić in Djermanović še nista bila v pravi strelski formi. Podobno kot Mitja Kovačevič, Blaž Božič in Mitja Valenčič sta zadela dvakrat. Osem nogometašev je zadelo po enkrat.

''Okrepili smo se z dvema napadalcema, kar smo najbolj potrebovali. Oba sta dokazana in kakovostna nogometaša. Zagotovo smo močnejši, kot smo bili, čeprav smo tudi jeseni dosegali dobre rezultate,'' pred nadaljevanjem prvenstva pravi športni direktor Olimpije Milenko Ačimović in dodaja: ''O Mariboru in njegovi prednosti ne bi veliko govoril. Naš glavni cilj je, da zmagamo na vsaki tekmi, ki jo bomo odigrali. Ne glede na to, kaj se bo dogajalo. Želimo si v Evropo. Če se bo dalo narediti kaj več, se bomo potrudili, da bi nam uspelo. Skušali bomo izkoristiti vsako napako Maribora. Za začetek pa upam predvsem na to, da bomo uspešno začeli drugi del prvenstva in štartali z zmago v Lendavi proti Nafti. To bi za samozavest v ekipi pomenilo veliko. Komaj čakam na začetek prvenstva.''

Trener Olimpije Prašnikar se pred nadaljevanjem prvenstva otepa konkretnejših napovedi in pravi: ''Naslov je že praktično že osvojil Maribor. Prednost, ki jo ima, je pač prevelika. Res je, da je predsednik Izet Rastoder rekel, da si želi prvega mesta, a k sreči ne v tej, pač pa v prihodnji sezoni. Mi bomo na vsaki tekmi dajali vse od sebe, da pridemo do dobrih rezultatov. Potrebujemo pa čas, to je jasno. Zdaj gojimo nov način igre. Določen napredek v igri je že opazen, a nas čaka še veliko dela. Vsak dan moramo nadgrajevati to, kar smo naredili med zimskimi pripravami. Te so bile izjemno pomembne, saj je poleti bolj malo časa, zato so zimske priprave pravzaprav priprave za celotno sezono.'' S stanjem v ekipi je zadovoljen. ''Igralci so pridno delali in sledili navodilom strokovnega štaba. Lahko rečem, da sem zadovoljen. Opravili smo vse, kar smo si želeli, je pa res, da so nas malce zmotile zimske razmere, ki so nas pričakale v Sloveniji, ko smo se vrnili iz tople Španije. K sreči so zdaj vremenske razmere veliko boljše in upam, da bodo takšne tudi ostale. Nič, zdaj nas čaka tekma z Nafto. V Lendavi nam zagotovo ne bo lahko, bomo pa zagotovo skušali zmagati. Vsak začetek je težak, saj ne veš, kaj lahko pričakuješ. V vsakem primeru pa bomo razmišljali v smeri, da bi se tudi v Lendavi predstavili tako, kot si želimo. V najboljši možni luči,'' pred začetkom prvenstva še sporoča nekdanji selektor Slovenije.

Ne spreglejte