Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
3. 8. 2016,
14.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

NK Domžale Kenan Horić Luka Elsner West Ham Liga Europa London

Sreda, 3. 8. 2016, 14.41

6 let, 6 mesecev

Domžale pred tekmo z West Hamom v Londonu

Luka Elsner verjame v novo evropsko senzacijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Luke Elsner | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Domžal bodo v četrtek odigrali eno največjih tekem v klubski zgodovini. V Londonu bodo branili prednost v kvalifikacijah za ligo Europa proti West Hamu in skušali izločiti klub, prepoln zvezdnikov. "Naše možnosti so poskočile. Zdaj znašajo okrog 30 odstotkov," sporoča trener Luka Elsner.

Domžalčani so v kvalifikacijah za ligo Europa izločili Lusitanos (Andora) in Šahtjor Soligorsk (Belorusija), na prvi tekmi tretjega kroga pa so si v Ljubljani v Stožicah pred skoraj devettisočglavo množico priigrali prednost pred slovitim tekmecem, članom angleške premier lige West Ham Unitedom. Londončane so presenetili s pogumno postavitvijo in stalnim pritiskom na njihovo zadnjo vrsto. Zmagali so z 2:1, angleški velikan pa se je po bledi igri v drugem polčasu lahko zahvalil le svojemu vratarju, da niso Slovenije zapustili še z višjim zaostankom.

"Končan je prvi polčas tega dvoboja. Po prvem polčasu ni še nihče napredoval. V četrtek bo odigran drugi, bistveno težji," sporoča trener Luka Elsner, ki je prejšnji četrtek v taktičnem obračunu prelisičil hrvaškega stanovskega kolega Nikolo Jurčevića in njegovega šefa Slavena Bilića, ki je srečanje zaradi kazni spremljal v častni tribuni stoženskega štadiona.

V Londonu s črnimi trakovi

Domžalski klub je močno pretresla tragična novica o prometni nesreči, ki je povzročila smrt dveh mladih nogometašev Maribora, zato izreka iskreno sožalje NK Maribor in svojcem umrlih nogometašev. Domžalčani bodo v spomin na pokojna na tekmi v Londonu nosili črne trakove.

Dvignili so številko z odstotki

Angleški zvezdnik Andy Carroll se v Ljubljani ni vpisal na seznam strelcev. | Foto: Vid Ponikvar Angleški zvezdnik Andy Carroll se v Ljubljani ni vpisal na seznam strelcev. Foto: Vid Ponikvar Domžale so z zmago nad bogatimi Kladivarji, ki so v slovenski prestolnici zaigrali s številnimi zvezdniki, poskrbele za eno vidnejših presenečenj v evropskih pokalih.

"Ne želimo biti le kratkoročno presenečenje. Nočemo, da bi pravili, da smo po naključju premagali West Ham. Zanima nas končni cilj. Z zmago v Ljubljani smo si povečali možnosti za napredovanje. Če so bile po žrebu in opravljeni analizi majhne, od nič do pet odstotkov, smo zdaj malce dvignili številko. Zdaj znašajo okrog 30 odstotkov, kar je za nas ogromna številka. Vse bomo stavili na teh 30 odstotkov," se mladi strateg, ki je v torek praznoval 34. rojstni dan, ne boji zvenečega tekmeca, niti peklenskega vzdušja, ki bo vladal na prenovljenem Olimpijskem štadionu.

 

Verjame, da se ne bodo ustrašili polnega štadiona

Kapetan Domžal Kenan Horić bo nastopil prvič pred tako številčnim občinstvom. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kapetan Domžal Kenan Horić bo nastopil prvič pred tako številčnim občinstvom. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida West Ham bo odigral prvo tekmo na prekrasnem objektu, ki leži v osrčju Olimpijskega parka. Vseh 54 tisoč vstopnic je že prodanih, za Domžalčane, ki so se na Otok odpravili z letalom v sredo ob 13. uri, pa bo na štadionu stiskalo pesti okrog 90 Slovencev.

"Prvič bom zaigral pred tako velikim številom gledalcev," priznava kapetan Kenan Horić, ki je imel na prvem dvoboju ogromno dela z visokim napadalcem West Hama Andyjem Carrollom. "Upam in verjamem, da se ne bomo ustrašili vzdušja na štadionu, ampak da nam bo to dodaten motiv. Prejeli bomo še dodaten adrenalin, da pokažemo vse, kar znamo," je prepričan branilec, ki se je v Domžale preselil iz Bosne in Hercegovine, kjer je poveljeval obrambi Čelika iz Zenice.

Njegov strateg Elsner je prepričan, da si lahko Domžalčani na zahtevnem gostovanju na Otoku zagotovijo napredovanje. V tej evropski sezoni so odigrali že pet tekem, a še vedno ostajajo neporaženi.

"Morali bomo ponoviti kakovostno predstavo, hkrati pa se moramo zavedati, da nas v četrtek čaka drugačna tekma. Dejavnik presenečenja ni več mogoč, saj bo West Ham taktično postavil stvari nekoliko drugače. Če bi West Ham čutil, da ne zmoremo nič, ko nas pritisne, bi bilo težko zdržati pritisk. Po tekmi v Ljubljani pa vedo, da smo nevarni tudi takrat, ko osvojimo žogo. Na prvi tekmi smo jih presenetili z višje postavljeno obrambo in pritiskom. Na voljo je imel teden dni dodatnih priprav, mi pa žal nismo imeli veliko časa za uigravanja, saj smo imeli še prvenstvene obveznosti," je opozoril nekdanji slovenski reprezentant, ki je čustveno navezan na Domžale.

Izziva se ne bojijo

Prepričan je, da bo vzdušje na štadionu, kjer se bo stiskalo skoraj 54 tisoč angleških navijačev, bolj naklonjeno West Hamu. "Štadion želijo odpreti na pravi način. A tudi mi imamo svoje načrte in ideje, kako jih znova presenetiti in biti zelo dobri v prilagajanju na situacijo, ki bo nastala na igrišču. Naši igralci morajo, ko stopijo na igrišče, točno vedeti, kaj lahko naredijo. To odvzame dejavnik stresa, kar je na takih tekmah zelo pomembno," je Elsner namignil, da želi izbrance na srečanje pripraviti tako, da jih ne bo nič vrglo iz tira.

Lahko Domžalčani po predstavniku Andore in Belorusije izločijo še angleškega tekmeca? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Lahko Domžalčani po predstavniku Andore in Belorusije izločijo še angleškega tekmeca? Foto: Žiga Zupan/Sportida

Želi si še nekaj. "Ko bomo stopili z igrišča, moramo biti ponosni na to, kar smo prikazali. Ne glede na rezultat in to, ali smo dosegli cilj ali ne. Če nam bo to uspelo narediti, bomo iz Londona odšli zadovoljni. Smo pa zelo tekmovalni, ne glede na to, kdo nam stoji na drugi strani. Izziva se ne bojimo," je nekdanji branilec Domžal poslal sporočilo angleškemu tekmecu, da na Otok ne prihaja z belo zastavo, ampak s trdnim prepričanjem, da lahko še enkrat pokvari načrte igralcem, ki so v prejšnji sezoni blesteli na srečanjih z najboljšimi angleškimi klubi.

Igro bo skušal speljati tako, da bodo njegovi branilci ponovno stali daleč od svojega gola. Želja je, da bo to osnova domžalske postavitve. "Koliko je to sploh mogoče, bomo videli na začetku tekme," se zaveda, da bo veliko odvisno od tega, koliko jim bodo gostitelji v četrtek sploh dovolili. Prednost je na strani Domžal, za napredovanje jim zadostuje tudi začeten rezultat 0:0.

Ne spreglejte