Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
2. 8. 2016,
21.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

West Ham Domžale Liga Europa Juventus

Torek, 2. 8. 2016, 21.24

6 let, 7 mesecev

razprodane vstopnice

Domžale in Juventus obnorela London

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
West Ham

Angleški nogometni klub West Ham United sporoča, da so pošle še zadnje vstopnice za četrtkovo povratno tekmo 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo z Domžalami. Prvo uradno srečanje londonskega kluba na novem štadionu bo spremljalo 54 tisoč gledalcev.

Navijači West Hama že komaj čakajo četrtek in nedeljo, ko se bodo njihovi ljubljenci prvič predstavili na novem štadionu. Pred štirimi leti se je svetovna elita na njem potegovala za odličja v kraljici športov, od letos naprej pa bo služil le ljubiteljem nogometa, ki prisegajo na priljubljene londonske kladivarje (Hammers). Povpraševanje za vstopnice je preseglo vsa pričakovanja. Sezonsko vstopnico si je zagotovilo kar 52 tisoč privržencev, kar je za zdaj največja številka v premier league v sezoni 2016/17.

West Ham želi nastopiti v skupinskem delu

V torek so pošle še zadnje vstopnice za četrtkovo tekmo z Domžalami, tako da bo prenovljeni olimpijski štadion na zgodovinskem srečanju izbrancev Slavena Bilića in Luke Elsnerja poln do zadnjega kotička. Nepozabno srečanje si bo ogledalo tudi nekaj ljubiteljev nogometa iz Slovenije, ki držijo pesti za dvakratne državne prvake ter to, da presenetijo favoriziranega tekmeca tudi v drugo in si zagotovijo napredovanje. To bi bil ogromen šok za West Ham, ki želi za razliko od prejšnje sezone, ko je evropsko pot končal že v kvalifikacijah lige Europa, v tej sezoni pustiti boljši vtis in se uvrstiti v izločilne boje.

Ko so se nogometaši Domžal in West Hama pomerili v Ljubljani, je zmaga ostala v Sloveniji (2:1). | Foto: Vid Ponikvar Ko so se nogometaši Domžal in West Hama pomerili v Ljubljani, je zmaga ostala v Sloveniji (2:1). Foto: Vid Ponikvar

Le tri dni po srečanju z Domžalami bo na štadionu v angleškem velemestu nov spektakel. V goste prihaja italijanski velikan Juventus, ki bo sodeloval na prijateljskem turnirju pokala Betway. Pred tekmo z italijanskimi prvaki, ki so pred kratkim osvežili vrste z dragim nakupom Argentinca Gonzala Higuaina, bo tudi otvoritvena slovesnost.

Ko je West Ham nastopal na legendarnem objektu Boleyn Ground, si je lahko tekme ogledalo le 35 tisoč navijačev. Na prekrasnem štadionu, ki leži sredi olimpijskega parka kraljice Elizabete, bo na voljo neprimerno več sedežev, gostitelji pa so prezadovoljni tudi z ostalimi pogoji in udobjem, ki ga nudi sodoben štadion. V četrtek ga bodo občutili tudi Domžalčani.

Ne spreglejte