Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
2. 8. 2016,
21.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Juventus Paul Pogba Gonzalo Higuain

Torek, 2. 8. 2016, 21.00

6 let, 6 mesecev

Po prvem mesecu poletnega prestopnega roka

Že ob Argentincu se je dvignil prah, vsi pa čakajo na vihar! #grafika

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Za nami je prvi mesec poletnega prestopnega roka in lahko ugotovimo, da klubi v prvih petih najmočnejših evropskih ligah niso prav nič varčevali. Za okrepitve so skupaj namenili več kot dve milijardi evrov.

Pričakovano so največ zapravljali klubi v angleški premier league, ki so za izboljšavo svojih ekip zapravili več kot 650 milijonov evrov, 200 milijonov manj so porabili Italijani, sledijo pa jim še Nemci, Španci in Francozi, ki so za zdaj pri skromnih 152 milijonih. To je, zanimivo, celo manj, kot je torinski Juventus za okrepitve zapravil sam.

Juventus za zdaj prvi zapravljivec …

Stara dama je samo za trenutno številko ena prestopnega roka Argentinca Gonzala Higuaina odštela neverjetnih 90 milijonov evrov, pred tem pa so v svoje vrste zvabili še bosanskega Miralema Pjanića (32 mio. evrov), Hrvata Marka Pjačo (23 mio. evrov), Maria Leminaja (9,5 mio. evrov), Mehdi Benatia, ki v Torinu igra kot posojen nogometaš Bayerna, pa bo italijanski klub stal tri milijone evrov. Skupaj so zapravili kar 157,5 milijona evrov.

Vse skupaj se sliši res veliko, a če malce poznamo ozadje, bo Juventus v naslednjih dneh nazaj dobil vsaj sto milijonov evrov. Paul Pogba je namreč z Manchester Unitedom že dogovorjen za rekordni prestop, kluba in športni opremljevalec Adidas se morajo le še dogovoriti, kdaj bodo novico, ki jo vsi navijači Manchester Uniteda vsak dan tako vneto čakajo, delili tudi s širšo javnostjo.

Podrobnosti o prestopu francoskega zvezdnika

Italijanski mediji poročajo, da bo celoten prestop rdeče vrage stal kar 145 milijonov evrov, od tega bo okoli sto milijonov evrov dobil Juventus, preostanek pa si bosta razdelila Pogba in njegov zastopnik Mino Raiola.

Paula Pogbaja je Manchester United leta 2012 Juventusu prepustil brez odškodnine, štiri leta pozneje pa ga bo za nov svetovni rekord odkupil nazaj. | Foto: Paula Pogbaja je Manchester United leta 2012 Juventusu prepustil brez odškodnine, štiri leta pozneje pa ga bo za nov svetovni rekord odkupil nazaj.  

… a ga bo kmalu na vrhu zamenjal Manchester United

Manchester United bo za svojega izgubljenega sina, ki ga je na tako lahek način pred štirimi leti prepustil Juventus, drago plačal. Zdaj ni več dvoma, da bo šlo za nov svetovni rekord, ki ga drži Gareth Bale, ko je za 101 milijon evrov iz Tottenhama odšel k Realu. Pogba pa ni edini, ki je poleti prišel k Unitedu.

Jose Mourinho je kupil še Henrikha Mkhitaryana (42 mio. evrov) in Erica Baillyja (38 mio. evrov), Zlatan Ibrahimović je prišel brez odškodnine, kar pomeni, da bo prehitel staro damo. Za koliko? To bo znano, ko bodo številke o prestopu tudi uradno potrjene.

Kaj lahko še pričakujemo?

Poleg Pogbaja se kot mogoče velike prestope omenja še nekatera velika nogometna imena. Tukaj je v prvi vrsti John Stones, branilec Evertona, ki si ga nadvse želi Pep Guardiola pri Cityju, tukaj je tudi Romelu Lukaku, ki si želi vrnitve v London k Chelseaju, skoraj zagotovo bo Inter zapustil tudi Mauro Icardi, ki si ga najbolj želi Arsenal.

Omenimo še Riyada Mahreza, ki je v pretekli sezoni z Leicester Cityjem osvojil angleški naslov. Tudi on je na radarju Arsenala, Chelsea pa še vedno ni obupal nad Realovim Alvarom Morato. Zanimanje nad igralci kova Lukaku in Morata govori, da Chelsea zapušča Diego Costa, medtem ko se o odličnem italijanskem branilcu Leonardu Bonucciju ne piše več. Kot kaže, bo ostal pri stari dami.

 

 

Ne spreglejte