Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 8. 2016,
8.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Ljubomir Moravac Damjan Marjanović Zoran Baljak noad NK Maribor NK Maribor

Sreda, 3. 8. 2016, 8.18

6 let, 6 mesecev

Črn torek nogometašev Maribora odmeva tudi v tujini #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Tragičen torek je pretresel slovensko kakor tudi tujo javnost. V Mariboru sta namreč v hudi prometni nesreči ugasnili življenji dveh mladih nogometašev. Sožalja prihajajo z vseh koncev. V video Planet TV predstavnik Policije kot glavni vzrok nesreče navaja vožnjo v rdečo luč.

"Črn torek. Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu. Dan, ko sta ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B. V prometni nesreči sta umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Z neizmerno bolečino smo sprejeli tragično vest, ki nas je globoko pretresla. Kruta usoda je posegla v najhujši obliki in nam odvzela mlada člana vijol’čne družine. Počivajta v miru, spomin na vaju bo vedno živ! Sočustvujemo z bližnjimi!" so zapisali pri nogometnem klubu NK Maribor, ki je v prometni nesreči izgubil dva mlada nogometaša, huje je poškodovan Ljubomir Moravac, medtem ko je bil četrti potnik v avtu Žiga Lipušček lažje ranjen.

Tragedija pretresla nekdanjega igralca Maribora

Maribor čaka v četrtek povratna tekma 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa, nesrečen dogodek pa je močno pretresel ekipo in odmeval tudi onstran naših meja. Šokirani so v taboru Aberdeena, ki bo jutri gostoval v Ljudskem vrtu. "Govoril sem z Bojanom Banom in mu izrekel sožalje v imenu celotne družine Aberdeena. Kluba sta razvila odličen odnos in pripravljeni smo na sodelovanje pri počastitvi na tragičen dogodek," je dejal športni direktor škotskega predstavnika Duncan Fraser.

Zaradi tragičnega dogodka je NK Maribor odpovedal predvideno sredino novinarsko konferenco pred evropskim dvobojem, Milaničeva četa pa bo opravil trening zaprtega tipa.

"Preminula fanta sem poznal, nerazdružljiv pa sem bil z vratarjem Moravcem. On je namreč brat mojega odličnega prijatelja. Dobil sem informacijo, da so mu amputirali roko in nogo ter da se zdravniki borijo za njegovo življenje. Prizadet sem, to je velika tragedija," je za srbski Blic dejal Marko Janković, ki je v pretekli sezoni igral za NK Maribor.

Huda tragedija je pretresla tudi nekdanjega nogometaša Maribora Petra Stojanovića, ki je v torek z zagrebškim Dinamom v kvalifikacijski tekmi za ligo prvakov gostoval pri soimenjaku v Tbilisiju in zmagal z 1:0. Pred srečanjem je prek socialnega omrežja sporočil: "Danes igram za vas vijolčni bojevniki!! Počivajte v miru," po njem pa je priznal, da je bila to zanj najtežja tekma v karieri. "Hotel sem se osredotočiti na tekmo, a mi je bilo zelo težko," je po dvoboju priznal slovenski reprezentant, šokiran ob izgubi dveh vrstnikov, s katerimi si je v Mariboru tudi delil slačilnico.

V sredo bo s podobnimi občutki v kvalifikacijsko srečanje lige prvakov s škotskim Celticom vstopil makedonski reprezentant s slovenskim potnim listom Agim Ibraimi, ki v tej sezoni nosi dres kazahstanskega prvaka Astane.

Sožalje so izrekli tudi drugi športni kolektivi v Sloveniji. Sočutje je prevladalo rivalstvo.

Ne spreglejte