Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 8. 2016,
12.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Natisni članek

Policija nesreča nesreča NK Maribor NK Maribor Maribor

Torek, 2. 8. 2016, 12.30

6 let, 6 mesecev

V prometni nesreči umrla dva mlada igralca NK Maribor. Za življenje enega se še bojujejo. (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

V današnji prometni nesreči na Tržaški cesti v Mariboru sta umrla dva mlajša člana Nogometnega kluba Maribor, ki sta se s še dvema soigralcema vračala s treninga. Z vozilom so trčili v semafor v križišču.

Do trčenja je prišlo okoli 12. ure v bližini nakupovalnega središča na Tržaški cesti v Mariboru. Na kraju nesreče sta življenje izgubila 20-letni in 21-letni športnik.

"Udeleženo je bilo eno vozilo, ki je očitno trčilo v semafor. V njem so bile po dozdajšnjih podatkih štiri osebe. Dve sta poškodbam podlegli, za življenje enega se še bojujejo, četrti je očitno lažje poškodovan," je novinarjem povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl.

Policija razjasnila okoliščine tragične nesreče

Pe preiskavi nesreče je tiskovni predstavnik mariborske policije pojasnil, da je 20-letni Novomeščan vozil osebni avtomobil po levem prometnem pasu Tržaške ceste, iz smeri Spodnjih Hoč proti Mariboru. Ko je pripeljal do križišča za nakupovalno središče Rutar, je za njegovo smer vožnje gorela rdeča luč.

Voznik ni upošteval rdeče luči na semaforju in se ni ustavil pred križiščem, temveč je zapeljal v križišče v trenutku, ko je za vozila iz smeri nakupovalnega središča gorela zelena luč. Ravno takrat je iz te smeri pri zeleni luči na semaforju  v križišče na Tržaško cesto zapeljal drugi voznik osebnega avtomobila. Ta je želel zaviti v svojo levo, proti Spodnjim Hočam, vendar je opazil, da se Novomeščan ne bo ustavil, zato je sam ustavil v križišču, da bi preprečil njuno trčenje.

20-letnega sopotnika na zadnjem sedežu vrglo iz vozila

Ko je Novomeščan opazil ustavljeno vozilo v križišču, je, da bi tudi on preprečil trčenje z njim, zavil nekoliko v levo ter takoj  za tem v desno in pri tem izgubil oblast nad vozilom. Z levim bočnim delom vozila je po nekaj metrih bočnega drsenja tako  silovito trčil v železni drog semaforja na sredini vozišča, da je vozilo prepolovilo.

Po trčenju je njegovega 20-letnega sopotnika na zadnjem sedežu, državljana Srbije, vrglo iz vozila v desno na vključevalni prometni pas za smer proti  Mariboru, kjer je mrtev obležal. Zadnji del vozila je obstal  prav  tako na vključevalnem prometnem pasu za smer Maribor, prednji del  vozila pa je odbilo naprej v smeri vožnje.

Bočno drsel 60 metrov

Po skoraj 25 metrih je ta del vozila trčil v dvignjen robnik ob levem robu vozišča in nato bočno drsel v desno še več kot 60 metrov. Med tem je iz vozila padel še drugi sopotnik na zadnjem sedežu, in sicer 19-letni državljan Srbije. Hudo telesno poškodovan je obležal ob levem robu vozišča. Iz vozila je skupaj z voznikovim sedežem padel tudi voznik. Njega je vrglo na levi prometni pas nasprotnega smernega vozišča, kjer je obležal mrtev. Sprednji del vozila je obstal na strehi zunaj vozišča ob desnem robu v smeri proti Mariboru, več kot 71 metrov naprej od mesta trčenja v robnik. V vozilu je ostal le sopotnik na prednjem sedežu, in sicer 19-letnik iz območja Tolmina. Zadnji je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe in je bil tako kot huje poškodovani 19-letnik z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor.

Vsi štirje potniki so uporabljali v vozilu vgrajene varnostne pasove, je še pojasnil Šadl.

NK Maribor je svojo stran na Facebooku opremil z žalnim trakom, enako postopajo njihovi navijači. Sožalje so med drugimi izrekli tudi nogometaši NK Domžale, s katerimi so se mariborski nogometaši v nedeljo pomerili na prvenstveni tekmi.

Zaradi prometne nesreče je bila več ur zaprta cesta –MariborHoče, obvoz pa je bil urejen mimo nakupovalnih središč.

NK Maribor je na svojem profilu na Facebooku k naslovni fotografiji v spomin na umrla nogometaša dodal žalni trak. | Foto: NK Maribor je na svojem profilu na Facebooku k naslovni fotografiji v spomin na umrla nogometaša dodal žalni trak.


Zjutraj voznik do smrti povozil 59-letno peško

Že zjutraj je 49-letnik, ki je vozil osebni avtomobil iz smeri Slovenske Bistrice proti Framu, na Mariborski cesti na Zgornji Polskavi na prehodu za pešce trčil v 59-letno peško, ki je prečkala vozišče iz njegove desne.

Poškodovano peško so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Ob 10.52 so policijo od tam obvestili, da je ženska umrla.

 

Ne spreglejte