Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 12. 2015,
17.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nejc Skubic Matic Črnic Antonio Mance NK Domžale NK Rudar Velenje

Sobota, 12. 12. 2015, 17.37

8 let

Domžale v zadnji tekmi leta navdušile (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Domžal so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 4:0 (2:0).

Domžalčani so uspešno sklenili prvi del sezone. Po dobrih predstavah v prejšnjih krogih proti Olimpiji in Mariboru so na zadnji tekmi od navijačev poslovili z zmago, katere temelje so postavili že v prvem polčasu. Domžale bodo spomladanski del sezone dočakale na tretjem mestu, Rudar pa v spodnjem delu lestvice.

Domžalčani so z dvema zadetkoma prednosti dobili prvi polčas, a so tudi gosti imeli nekaj priložnosti. Prvo v 26. minuti, ko je bil premalo natančen Leon Črnčič s 25 metrov, dve minuti zatem je Luka Prašnikar s škarjicami žogo poslal čez gol, v 29. minuti pa je previsoko meril tudi Elvedin Džinić z glavo.

Domači so prvič na tekmi zagrozili v 13. minuti, ko je Matej Radan obranil strel Matica Črnica z levega roba kazenskega prostora. Isti igralec je poskusil tudi osem minut pozneje s sedmih metrov, a bil nenatančen. Razpoloženi Črnic pa je v 35. minuti le poskrbel za vodstvo, ko je iz bližine z volejem zadel po podaji Jureta Balkovca z desne strani.

V 40. minuti sta na drugi strani do strelov prišla Prašnikar in Nikola Tolimir, obakrat pa je bil Nejc Vidmar na mestu. V 45. minuti pa so gostitelji podvojili vodstvo. Radan je v kazenskem prostoru storil prekršek nad Črnicem, zakrivil enajstmetrovko, ki jo je uspešno - po sredini - izvedel Nejc Skubic.

Tudi v drugem polčasu niso popustili

Tudi v drugem delu domači niso popuščali in v 57. ter 59. minuti še oplemenitili prednost. Najprej je Skubic prodrl do vrat Rudarja, nato pa podal Antoniu Manceju, ki je iz bližine zadel za 3:0. Na 4:0 pa je povišal Darko Zec z natančnim strelom z desne strani.

V nadaljevanju sta si ekipi priigrali še nekaj zaključnih strelov, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo izida. Enega nevarnejših je v 66. minuti sprožil Skubic, ko je z lobom le za malo zgrešil cilj.

Prvenstvo se bo nadaljevalo konec februarja.

Ne spreglejte