Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
9.35

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Igor Bišćan NK Domžale Simon Rožman

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 9.35

6 let, 4 mesece

Trenerja po derbiju 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Rožmanove Domžale spomnile na evropske Domžale #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Simon Rožman | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Prvi polčas je bil fantastičen," je po veliki zmagi nad Olimpijo, ki se je pod vodstvom Igorja Bišćana že navadila na tesne poraze z 0:1, poudaril trener Domžal Simon Rožman. V nedeljo ni razveselil le privržencev rumenih nogometašev, ampak tudi vodilni Maribor.

Obračun med najučinkovitejšim napadom in najtrdnejšo obrambo Prve lige Telekom Slovenije je pripadel Domžalam. Rumena družina se je zmajem maščevala za poraz v Stožicah (0:1). S četrto zaporedno zmago se je zavihtela na tretje mesto. Tja, kamor po mnenju trenerja Olimpije tudi spada.

Nič novega, Olimpija je spet izgubila z 0:1

Veselje strelca Daria Melnjaka, ki je v enajsterici zamenjal kaznovanega Jureta Balkovca. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Veselje strelca Daria Melnjaka, ki je v enajsterici zamenjal kaznovanega Jureta Balkovca. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Čestitke Domžalam za zasluženo zmago. O tekmi ne bi veliko govoril. Slabo smo vstopili v tekmo in zasluženo prejeli gol. Domžale so v tistem delu tekme, v katerem so bile boljše, dosegle zadetek, mi pa tega takrat, ko smo bili boljšimi, nismo storili," je imel v mislih boljšo predstavo v drugem polčasu, ko je Olimpija že zaostajala z 0:1.

Pokazala je boljše lice, bila blizu izenačenju, strel Roka Kronavetra je oplazil okvir vrat, a se ni izšlo. Zmaga je ostala doma, okrog dva tisoč gledalcev pa je zaploskalo novim trem točkam pokalnih zmagovalcev, ki so sosede iz Ljubljane premagali prvič po nepozabnem finalu pokala v Kopru (1:0).

Vrhunci srečanja v Domžalah:

  

Bišćan je v tej sezoni z Olimpijo izgubil le štirikrat. Vselej z rezultatom 0:1. Dvakrat v Evropi proti finski Vaasi, enkrat pa proti Mariboru in Domžalam, največjima tekmecema na sončni strani Alp. Nekdanji veliki srbski trener Vujadin Boškov je pred leti izrekel znameniti stavek, kako je veliko bolje enkrat izgubiti z 0:5 kot petkrat z 0:1. Ljubljančani bi lahko njegovim besedam prikimali s kislim nasmehom, sploh zaradi tega, ker so z novim tesnim porazom v prvenstvu za vodilnim Mariborom zaostali tri točke.

Maribor Olimpiji ni ponudil prave priložnosti

Igor Bišćan je pohvalil jesenskega prvaka in največjega tekmeca Olimpije. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Igor Bišćan je pohvalil jesenskega prvaka in največjega tekmeca Olimpije. Foto: Žiga Zupan/Sportida Vijolice, ki imajo boljše razmerje v medsebojnih obračunih, bodo tako osvojile jesenski naslov.

"Maribor je bil obremenjen tudi z evropskimi nastopi. Upali smo, da bi lahko to izkoristili, a nismo dočakali prave priložnosti. Maribor ni storil veliko napak. Bil je zelo dober, mi pa smo, kar zadeva točkovni izkupiček, vseeno naredili kar veliko," ni prav dosti nezadovoljen Bišćan, ki z Olimpijo ne bo osvojil jesenskega naslova, je pa za tolažbo z njo vsaj v pokalu izločil Maribor.

V Velenju iztisniti zadnje atome moči

Andraž Kirm (na fotografjii poleg njega Mitch Apau) je premagal nekdanjega delodajalca. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Andraž Kirm (na fotografjii poleg njega Mitch Apau) je premagal nekdanjega delodajalca. Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžale so na krilih Daria Melnjaka, že 18. različnega strelca v tej sezoni, Olimpijo spravili v slabo voljo. "Čestitke fantom za zmago. V prvem polčasu smo bili fantastični, ravno takšni, kot želimo biti. Bili smo zelo agresivni po izgubljenih žogah in nevarni v prekinitvah, kjer se takšne tekme ponavadi dobivajo," je domači strateg izpostavil prevlado v prvem polčasu, nato pa dodal, da je v nadaljevanju pričakoval padec.

Veseli se naslednjega izziva, gostovanja v Velenju pri Rudarju, kjer se bo odločalo o tem, katera ekipa bo prezimila na tretjem mestu. "Tam moramo iztisniti še zadnje atome moči, da končamo sijajno sezono," napoveduje najmlajši trener v 1. SNL.

Napovedal je padec, na priprave želi iti mirno

Z Domžalami se vrača proti najboljšim. Po izpadu iz Evrope, ki jo je zaznamovala izločitev nemškega predstavnika Freiburga, je nanizala kopico slabših srečanj, zdaj pa so sledile štiri zmage in vsaj v prvem polčasu so povsem zadovoljili ambicioznega trenerja.

Nejc Vidmar se je vrnil v vrata Olimpije, a se vrnitve ne bo spominjal po dobrem rezultatu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Nejc Vidmar se je vrnil v vrata Olimpije, a se vrnitve ne bo spominjal po dobrem rezultatu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Ni bilo lahko, poleti smo izgubili nekaj najboljših igralcev. Napovedal sem padec, tak je proces tudi v večjih klubih," se zaveda, da po silnih spremembah in napornem evropskem izzivu ni šlo drugače kot z daljšo rezultatsko krizo, ki je nogometaše v rumenem oddaljila od vodilnega dvojca, Maribora in Olimpijo.

V zadnjih krogih je imel rezultat prednost pred splošnim vtisom, Domžale so večkrat zmagale z 1:0. "Želeli smo poskrbeti, da bi imeli v zimskih pripravah mir," je pojasnil Rožman, ki je z zmago nad Olimpijo osrečil tudi navijače Maribora, saj je boj za jesenskega prvaka že odločen.

Ne spreglejte