Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
20. 10. 2017,
9.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

Natisni članek

Andraž Kirm Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija naj gol

Petek, 20. 10. 2017, 9.10

6 let, 6 mesecev

Andraž Kirm sklenil pogodbo z Domžalami

Domžale dobile veliko okrepitev, z Ibraimijem se zapleta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

1

Andraž Kirm | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski reprezentant Andraž Kirm je po skoraj petih mesecih končno našel novega delodajalca. Kariero bo nadaljeval v dresu Domžal, s katerimi je pred leti že osvajal lovorike. ''Zahvalil bi se vodstvu kluba,'' sporoča 33-letni Ljubljančan, ki še ne ve, ali bo lahko pri Domžalah združil moči tudi z Agimom Ibraimijem.

Eden najbolj izkušenih aktivnih igralcev, kar jih v tem trenutku premore Slovenija, se je odločil. Po razočaranju, ki ga je v zadnji sezoni izkusil pri Olimpiji, s katero se je nato razšel, se je Andraž Kirm lotil iskanja novega delodajalca. Iskanje se je zavleklo. Vmes se je pridružil trenažnemu procesu Domžalčanov, z njimi nastopil tudi na prijateljski tekmi, nato pa je dosegel dogovor z vodstvom kluba in postal enakopraven član rumene družine. Motivov za dokazovanje mu ne manjka, saj je prepričan, da lahko na vrhunski nogometni ravni vztraja vsaj še nekaj sezon.

''Zelo sem vesel, da smo z Andražem zopet združili moči. Skupaj smo bili že zelo uspešni in vsekakor nam lahko pomaga pri preboju na mesta, ki vodijo v Evropo, kar ostaja osnovni cilj sezone. Andraž je igralec, ki je ogromno dal tako NK Domžale kot predvsem slovenski reprezentanci. Premore kvaliteto in je kot vedno odlično pripravljen,'' ni skrival veselja po dogovoru športni direktor Matej Oražem. Domžale so se za nekdanjega reprezentanta zanimale že v začetku leta, a niso našle skupnega jezika z Olimpijo.

Bo Ibraimi iskal pravico v Švici?

Bo Makedonec s slovenskim državljanstvom v tej sezoni sploh zaigral za Domžale? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Bo Makedonec s slovenskim državljanstvom v tej sezoni sploh zaigral za Domžale? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kirm je že zaigral za Domžale. Kako je braniti barve Domžale pod vodstvom trenerja Simona Rožmana, je okusil v zadnjem reprezentančnem premoru, ko je odigral prijateljsko tekmo proti Udineseju (1:1).

Na tej tekmi je sodeloval tudi z Agimom Ibraimijem, ki pa za razliko od Kirma nima urejene dokumentacije, tako da še vedno ni registriran za tekmovanje. Zato je vodstvo Domžal še toliko bolj srečno, da je sklenilo dogovor s Kirmom, ki bo lahko priskočil na pomoč zvezni vrsti branilcem pokalnega naslova.

''Andraž nam bo zelo hitro prišel prav, kajti primer Ibraimi na žalost še ni zaključen. Nogometna zveza je poslala prošnjo za ponovno vsebinsko odločanje o primeru, do katerega v preteklih dveh tednih ni prišlo. V kolikor bo prošnja ponovno zavržena, bo moral Agim pravico iskati na Mednarodnem arbitražnem sodišču za šport v Lozani," je Oražem razkril, da težav s pridobivanjem potrebnih dokumentov za makedonskega zvezdnika, ki je največji pečat v 1. SNL pustil pri Mariboru, še ni konec.

Ponosen, da je del rumene zgodbe

Domžale bodo v soboto gostovale v Novi Gorici. Kirm bo kandidiral za nastop, Ibraimi pa še vedno ne bo mogel pomagati soigralcem v rumenem. ''Komaj že čakam, da se vrnem v tekmovalni ritem, še posebej pa me veseli, da se bo to zgodilo ravno v dresu z domžalskim grbom,'' je dejal 33-letni Kirm po sklenitvi sodelovanja in pohvalil delodajalca, s katerim je pred davnimi leti že sodeloval.

Kirm je nekdanji slovenski reprezentant (71 nastopov) z legionarskimi izkušnjami na Poljskem, Nizozemskem in Cipru. Pri 33 letih je prepričan, da lahko še vedno igra na vrhunski ravni.  | Foto: Vid Ponikvar Kirm je nekdanji slovenski reprezentant (71 nastopov) z legionarskimi izkušnjami na Poljskem, Nizozemskem in Cipru. Pri 33 letih je prepričan, da lahko še vedno igra na vrhunski ravni. Foto: Vid Ponikvar

''Odlično se trenira, pogoji so čudoviti, kar je že od nekdaj veljalo za ta klub. Gre za resnično dobro organizirano okolje, tako da sem ponosen, da bom znova del zgodbe, ki jo piše rumena družina,'' je dodal za klubsko stran.

Najlepši zadetki 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

 

Ne spreglejte