Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
7. 10. 2017,
20.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Agim Ibraimi Andraž Kirm NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije Udinese Simon Rožman Shamar Nicholson

Sobota, 7. 10. 2017, 20.55

6 let, 6 mesecev

Prijateljska tekma med Domžalami in Udinesejem

Ibraimi debitiral za Domžale, ki jih je okrepil tudi Kirm

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Agim Ibraimi NK Domžale | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prvoligaški nogometni klubi med reprezentančnim premorom ne počivajo, ampak se zavzeto pripravljajo na nadaljevanje sezone. Domžalčani so brez številnih reprezentantov v soboto na prijateljski tekmi remizirali z Udinesejem (1:1). V rumenem dresu je prvič nastopil Agim Ibraimi, barve Domžal pa je (začasno) branil tudi Andraž Kirm.

Prijateljsko srečanje se je na štadionu ob Kamniški Bistrici začelo po željah domačih ljubiteljev, ki so prvič, odkar je sklenil sodelovanje z Domžalami, videli na delu Agima Ibraimija.

Makedonec s slovenskim potnim listom, ki je v 1. SNL nastopal z Olimpijo, Nafto in Mariborom, je odigral 64 minut in dokazal, da je pripravljen na vrhunske izzive. Na prijateljskih tekmah lahko igra, na prvenstvenih pa še ne, saj mu vodstvo tekmovanja še ni odobrilo registracije. Vodstvo Domžal si prizadeva, da bi nekdanji as Maribora uredil papirje in prejel dovoljenje za nastop do petka.

Kirm začutil tekmovalni utrip

Ibraimi ni bil edini novinec, ki ga je spremljalo okrog 500 ljubiteljev nogometa v sončnih Domžalah. Prvič se je predstavil jamajški napadalec Shamar Nicholson, po slabem desetletju pa je domžalski dres oblekel tudi nekdanji slovenski reprezentant Andraž Kirm. Ljubljančan, ki živi v Domžalah, s statusom prostega igralca išče novega delodajalca.

Z Domžalami opravlja skupne treninge, trener Simon Rožman pa mu je omogočil, da v soboto začuti tekmovalni utrip. Odigral je prvi polčas proti Udineseju in pomagal rumenim do zgodnjega vodstva.

V 3. minuti je Domžale povedel v prednost Tilen Klemenčič. Slovenskim pokalnim zmagovalcem se je nasmihala odmevna zmaga, a je Udinese, dolgoletni član italijanske prve lige, v 69. minuti le izenačil. Domžalsko mrežo je zatresel Argentinec Rodrigo De Paul. Za gostitelje je zaigral tudi Hrvat Petar Franjić, ki je odpravil zdravstvene težave.

Zaradi nastopov v reprezentančnih selekcijah so pri Domžalah manjkali Matija Širok, Amedej Vetrih, Žan Žužek, Matija Rom, Alen Ožbnolt, Emil Azemović, Rubin Hebaj in Adam Gnezda Čerin. Lovro Bizjak ni nastopil zaradi bolezni.
Ne spreglejte