Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Domžale izkoristile spodrsljaj Maribora (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V derbiju 14. kroga Prve Lige Telekom Slovenije so Celjani še drugič v sezoni premagali Maribor. Olimpija je remizirala v Velenju. Vodilne Domžale v zadnjih minutah do zmage v Novem mestu.

Vijolice so v derbiju kroga v Ljudskem krogu še drugič v sezoni izgubile s Celjani, ki so bili pred tem obračunom neporaženi že enajst tekem zapored. Gostje so hitro prek Blaža Vrhovca stresli okvir vrat, v 7. minuti pa je podajo Danijela Miškića z desne strani nespretno v lastno mrežo preusmeril branilec Maribora Aleksandar Rajčević. Gostje so povedli z 1:0. Tudi v nadaljevanju so bili nevarnejši Celjani, a jim vodstva ni uspelo povečati, zato pa je v 31. minuti zmedo v kazenskem prostoru izkoristil Luka Zahović in dosegel že osmi gol v tej sezoni. Občinstvo v Ljudskem vrtu je lažje zadihalo, nato pa je spet završalo. Glavni sodnik Damir Skomina je v 37. minuti zaradi domnevnega simuliranja pokazal Mitji Vilerju drugi rumeni karton, tako da je moral Koprčan zapustiti igro. Maribor je tako celoten drugi polčas igral z igralcem manj.

V drugem polčasu so domači z igralcem manj vseeno napadali, imeli nekaj lepih priložnosti za zadetek, a jim je v 66. minuti sreča ponovno obrnila hrbet. Še drugič na tekmi je Jasmina Handanovića premagal Rajčević. Po podaji Mislava Oršića je z glavo streljal celjski napadalec Sunny, ki je zadel koleno Rajčevića, nato pa se je žoga odbila v gol. To je bil tudi končni rezultat, ki ni ravno najboljša mariborska popotnica pred velikim obračunom lige prvakov s Chelseajem. Celjani so tako v tej sezoni še drugič porazili evropski Maribor.

V Velenju remi, Koper spet lažje diha

Koprčani so v tej sezoni kot po pravilu na domači Bonifiki izgubljali točke, a ne tokrat. Primorci so z 2:1 premagali Zavrč, kar pomeni, da so v zadnjih treh krogih vknjižili kar sedem točk in se oddaljili dnu lestvice.

Na uvodni tekmi 14. kroga so zmaji gostovali v Velenju, kjer pa ponovno niso računali na nekdanjega knapa, zdaj pa enega najboljših nogometašev Olimpije Nika Omladiča. Pri gostiteljih sta manjkala nekdanji kapetan zeleno-belih Dalibor Radujko in prvi napadalec Dragan Jelić, dvoboj pa se je končal brez zadetkov. Ljubljančani so poskočili na drugo mesto.

Vodilne Domžale so se v Novem mestu dolgo mučile s povprečno Krko, na koncu pa so se vseeno veselili zmage. Po treh tekmah brez zmage je vodilnim Domžalam v 87. minuti zmago zagotovil Thomas Romain Morel. Derbi začelja so dobili Goričani, ki so s 3:0 odpravili Radomlje.

Ne spreglejte