Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
19. 7. 2018,
9.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

1

Natisni članek

Liga Europa Partizani Tirana NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 19. 7. 2018, 9.00

5 let, 9 mesecev

Pred povratno tekmo 1. kroga kvalifikacij lige Europa med Mariborom in Partizanijem

Daleč od tega, da bi lahko bili že mirni #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

1

Darko Milanič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometni klub Maribor si je na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij lige Europa v Tirani priigral zadetek prednosti (1:0), a pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu, ki bo danes ob 20.15, še ni miren. Albanci se ne bodo vnaprej predali.

NK Rudar
Sportal Rudarju in Mariboru se smeji, Domžalčani zapravili visoko prednost

Slovenski podprvaki imajo pred povratno tekmo odlično izhodišče, a po zadetek v Ljudski vrt prihaja tudi Partizani. ''Zgrešeno bi bilo, če bi kdo menil, da je ta rezultat dovolj. Tudi v Tirani smo se vmes ustavili za nekaj časa in je bilo v nadaljevanju slabše. Ob znova vzpostavljeni pobudi in naši aktivnejši igri pa smo delovali dobro, bili nevarnejši. Tisto vmesno obdobje je dovolj veliko opozorilo, da nasprotnik je kakovosten, a mu je ni uspelo izraziti le zaradi tega, ker smo bili dobri,'' je za klubsko spletno stran dejal trener Maribora Darko Milanič, ki resnih kadrovskih težav nima. Manjkata le že dalj časa odsotna Denis Šme in Kassim Doumbia.

Qarabag NK Olimpija
Sportal Azerbajdžanci v Bakuju navdušili Mariborčane na igrišču in ob njem

''Vemo, kako velik izziv je Evropa, kaj hočemo in na nekaterih zelo dobrih zadevah s prve želimo nadgraditi zadeve na povratni tekmi. Cilj je jasen. Napredovanje, ob dobri predstavi. Da delujemo povezano kot celota, z močjo v branjenju in razigranostjo pri napadanju,'' je cilje predstavil prvi trener Vijoličnih.

Bo Maribor dokončal posel in napredoval v 2. krog kvalifikacij za ligo Europa?

  • Da.
    93,04 %
    107 glasov
  • Ne.
    6,96 %
    8 glasov
Oddanih 115 glasov

Prvič na novi zelenici: Ne bo težav s prilagajanjem

"Občutek, da bomo igrali doma, je že sam po sebi dodaten motiv. Vedno je lepo igrati v Ljudskem vrtu." | Foto: Vid Ponikvar "Občutek, da bomo igrali doma, je že sam po sebi dodaten motiv. Vedno je lepo igrati v Ljudskem vrtu." Foto: Vid Ponikvar Ne samo, da bo četrtkova tekma med Mariborom in Partizanijem prva domača mariborska evropska tekma te sezone, za nameček se bo igrala še na novi zelenici, ki je mešanice umetne in naravne trave.

''Novo igrišče je super. Sicer je nekoliko drugačno, kot je bilo prejšnje, ker gre za mešanico naravne in umetne trave. V teh treh dneh smo teren na treningih dobro spoznali in menim, da na tekmi ne bo težav s prilagajanjem. Občutek, da bomo igrali doma, je že sam po sebi dodaten motiv. Vedno je lepo igrati v Ljudskem vrtu, sploh takšne tekme, ki imajo povečan naboj,'' se tekme, na kateri bodo Mariborčani branili zadetek prednosti, se že veseli Blaž Vrhovec.

''Na prednost se ne gre zanašati. Moramo ostati popolnoma osredotočeni in odigrati, kot je treba. Da bo potem tudi rezultat takšen, kot si želimo,'' tako kot trener Milanič ostaja zelo previden tudi 26-letni Ljubljančan, ki je leta 2016 v Maribor prišel iz Celja.

Tekma v Ljudskem vrtu se bo začela ob 20.15.

Nogometna vročica se nadaljuje!

Prve tekme #PLTS lahko že od petka naprej spremljate na Planet TV in Planet 2. Že v ponedeljek, 23. julija, pa bo na Planet 2 prvič na sporedu oddaja Goool!, ki jo bo vodil Dani Bavec. Več o razporedu tekem in novi nogometni oddaji si lahko preberete TUKAJ.

Olimpija Qarabag
Sportal Strelski festival Mure, Udinese premočan za Gorico, Izraelci za Kranjčane
Ne spreglejte