Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 5. 2012,
21.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Domen Črnigoj

Torek, 8. 5. 2012, 21.51

8 let

Črnigoj: Imamo velik potencial

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Član mlade reprezentance do 17 let, Domen Črnigoj, je po dveh tekmah strnil vtise in se ozrl v prihodnost. Za generacijo, ki ima čast igrati na domačem Euru, pravi, da ima pred sabo še veliko lepega.

Mladi slovenski upi so na tekmah proti Nizozemski in Poljski osvojili točko, kar pomeni, da pred zadnjo tekmo z Belgijci o uvrstitvi v polfinale ne odločajo sami o svoji usodi. Domen Črnigoj, ki je odigral obe tekmi, je s trenutnim vtisom delno zadovoljen. "Vtis je odličen, saj za slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu igra le redko kateri nogometaš. Proti Poljski smo šli na zmago, vendar smo se morali zadovoljiti, žal, le s točko," je uvodoma dejal Domen Črnigoj.

Na četrtkovi tekmi, ki bo ob 17.30 v Ljudskem vrtu, mora izbrana vrsta Miloša Kostiča premagati Belgijo. "Možnosti za napredovanje še obstajajo. Seveda bo treba premagati Belgijce in potem bo pomembno, kako se bo odvila tekma med Nizozemsko in Poljsko," je dejal reprezentančni vezist.

Velika in pomembna izkušnja

Glede organizacije se v slovenski reprezentanci ne pritožujejo, obenem pa so mladi nogometaši deležni velike izkušnje, ki jim bo še kako prav prišla v nadaljevanju kariere. "Tekmovanje je na zelo visokem nivoju in to je tudi dobra izkušnja za vse. Razen dveh namreč vsi igramo v slovenski ligi. Za nas je med prvenstvom poskrbljeno zelo dobro, saj imamo odlično strokovno vodstvo, ki se trudi in nas poskuša čim boljše pripravit na tekme," je povedal član Kopra. Ob njem je v reprezentanci iz vrst novih prvakov, ki imajo kar 19 točk prednosti pred drugouvrščenim Mariborom, (le) še Maks Barišič.

Ni dodatnega pritiska

Na obeh dosedanjih tekmah je imela reprezentanca dokaj lepo spodbudo s tribun, na prvi tekmi se je namreč zbralo kar osem tisoč ljudi. To jim kvečjemu daje dodatno motivacijo. "Mislim, da pozornost javnosti za nas ne predstavlja kakšen dodaten pritisk," odgovarja eden najbolj obetavnih slovenskih nogometašev, čigar največji prednosti sta tehnična podkovanost, kontrola igre, podaje in močan strel," je še dejal Črnigoj.

Ne glede na razplet na Euru ima ta generacija dober potencial, kar potrjujejo tudi besede Domna. "Mislim, da ima ta reprezentanca zelo velik potencial in upamo da se uvrstimo v polfinale, kar bi bila zelo lepa izkušnja," še sporoča Primorec.

Ne spreglejte