Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
20. 5. 2015,
15.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ćiro Blažević Izet Rastoder Milenko Ačimović

Sreda, 20. 5. 2015, 15.13

8 let

Ćiro Blažević: Dvomim, da bom prišel v Ljubljano

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Čakam na klic predsednika Izeta Rastoderja," nam je povedal legendarni hrvaški trener Miroslav Blažević - Ćiro, ki je kandidat za trenerja ljubljanske Olimpije.

Medtem ko nam predsednika Olimpije Izeta Rastoderja, ki bo imel glavno in verjetno tudi edino besedo pri izbiri naslednika Darka Karapetrovića – ta je klop ljubljanskega prvoligaša zapustil po sobotnem prvenstvenem porazu proti Celju –, ni uspelo dobiti, se je na naš klic danes zgodaj popoldne javil glavni akter zgodbe, ki v zadnjih dneh polni slovenski medijski prostor. Vsaj kar zadeva šport.

Miroslav Blažević - Ćiro je tudi v tem pogovoru potrdil, da je kandidat za mesto trenerja Olimpije. Njen predsednik ga je poklical že pred približno dvema tednoma, pred desetimi dnevi sta se v Zagrebu sestala, izrazil je jasno željo, da bi služboval v Ljubljani, a od takrat se ni nič spremenilo.

"Čakam na klic predsednika Rastoderja. Odkar sva se sestala, na sestanku pa sem seveda izrazil veliko željo, da bi prišel, me ni poklical. Ne vem, zakaj. Vem, da gre za človeka, ki je zelo zaposlen in nima časa, a vseeno. Glede na stanje zdaj ne kaže najbolje. Dvomim, da bom prišel v Ljubljano," nam je v telefonskem pogovoru povedal 80-letni trener, ki je Hrvaško leta 1998 popeljal do brona na svetovnem prvenstvu v Franciji.

Z njim na klopi lahko Olimpija ogrozi Maribor

Ko smo ga vprašali, ali je s prvim človekom Olimpije v zadnjih dneh v stik skušal priti sam, je odgovoril v svojem slogu.

"Jaz sem Ćiro Blažević, jaz ne kličem nikogar," je dejal in potrdil, da se ni slišal niti z nikomer drugim iz ljubljanskega kluba. "Še naprej bom čakal na predsednikov klic, a z vsakim dnem čakanja so možnosti, da se bo zgodba razpletla tako, kot si želim, to pa je seveda prihod v Ljubljano, manjše," je nadaljeval in dodal, da je bil v soboto na tribunah štadiona v Stožicah v družbi prijatelja. "Predsednika ni bilo, prav tako se nisem pogovarjal z nikomer iz kluba," je zatrdil trener, ki je nazadnje delal na Hrvaškem. V tej sezoni je bil trener tamkajšnjega prvoligaša Zadra.

In kaj je na tekmi med Olimpijo in Celjem, gostje so zmagali z 2:1, videl? "Odlično ekipo, v kateri igra nekaj zelo zanimivih nogometašev. Ko sva se z Rastoderjem sestala, sva se pogovarjala o marsičem. Tudi o tem, da bi radi zdajšnjo zasedbo ohranili na kupu. Če se bo to zgodilo, lahko z menoj na klopi ogrozimo Maribor. O tem bodite prepričani," je krajši telefonski pogovor končal vedno ustrežljivi Blažević.

Ne spreglejte