Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 3. 2012,
10.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Chelsea

Torek, 27. 3. 2012, 10.48

8 let

Chelsea in Benfica prvič v zgodovini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tako slovita kluba, kot sta Benfica in Chelsea, se bosta sploh prvič srečala šele v tej sezoni in to v četrtfinalu lige prvakov. Pri Chelseaju precej pozornosti posvečajo urniku tekmovanja.

Še pred nekaj tedni je bil Chelsea na robu izpada iz lige prvakov, a se je po zamenjavi na trenerskem stolčku in s pomočjo neke dodatne motivacije, ki v podobnih trenutkih zajame igralce, nadoknadil zaostanek s 3:1 proti Napoliju in se po junaškem boju uvrstil med osem najboljših. Nasprotnik Londončanov konstantno dobro igra že skozi celotno sezono, med drugim je v skupinskem delu v skupini z Manchester Unitedom in Baslom osvojil prvo mesto in v osmini finala izločil Zenit. Chelsea in Benfica se bosta srečala sploh prvič v zgodovini. "Moramo videti močno Benfico in biti navdahnjeni - tako v obrambi kot v napadu -, če želimo premagati Chelsea. Smo močni na domačem igrišču, a nasproti nam bo stala zelo izkušena ekipa. Skupni zmagovalec še ne bo znan po prvi tekmi," je dejal trener Benfice, Jorge Jesus, ki je ob tem dodal, da se o tekmecu ni pozanimal pri Andre Villasu Boasu ali Josu Mourinhu, ki sta delovala v tem klubu.

Pri Benfici bosta manjkala branilec Ezequiel Garay in napadalec Yannick Djalo. Predvsem odsotnost Argentinca v obrambi je velik minus za Portugalce.

V 20 dneh kar sedem tekem

Oba kluba se na generalki nista najbolj proslavila. Seveda je imela lažje delo Benfica, ki je že v petek remizirala pri Olhanenseju in ostaja točko za Portom. Dan manj počitka pa je imel Chelsea, ki je ob tem moral tudi na potovanju v oddaljeno Lizbono. Chelsea pa se po remiju z neposrednim tekmecem, Tottenhamom, v boju za dodatne kvalifikacije za ligo prvakov, nahaja na petem mestu. Londončani bodo v 20 dneh odigrali sedem tekem, na kar je opozoril tudi začasni trener Roberto di Matteo: "Preostale nacionalne zveze pomagajo klubom, ki igrajo v evropskih tekmovanjih, v Angliji pa ni mogoče odigrati tekem v petek zvečer. Polfinale pokala FA nas čaka v nedeljo, nato pa v sredo morebitni polfinale lige prvakov. Naši nasprotniki so precej bolj spočiti," je dejal italijanski strateg.

Proti nekdanjemu klubu bosta prvič od prestopa iz Benfice igrala David Luiz in Ramires. Pri Chelseaju je vprašljiv nastopa Branislava Ivanovića.

Ne spreglejte