Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
5. 2. 2013,
21.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boštjan Cesar Srečko Katanec Mišo Brečko

Torek, 5. 2. 2013, 21.37

8 let

Cesar odločen: moramo ohraniti evforijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Steber slovenske obrambe. Pričakovali smo, da bo kapetan, morda se bo Srečko Katanec odločil drugače. Ne glede na to je jasno, da bo tudi v prihodnosti eden izmed nosilcev Slovenije.

Eden izmed vodij reprezentance na in ob igrišču. Toliko bolj, odkar sta se od reprezentance poslovila Robert Koren in Milivoje Novaković. Neustrašni branilec, ki z borbenostjo in samozavestjo dobro vpliva tudi na preostanek ekipe. Pravi nogometni vojščak. V reprezentanci je treniral že pod vodstvom treh selektorjev, zdaj se je spoznal še s četrtim, Srečkom Katancem. ''Dobili smo novega selektorja, obeti so dobri. V imenu soigralcev lahko rečem, da je vzdušje spet zelo dobro. O novem selektorju pa je tako ali tako brezpredmetno izgubljat besede. O njem imam zelo pozitivno mnenje,'' pred prvo tekmo pod vodstvom novega selektorja pravi Boštjan Cesar. ''Z novim selektorjem je zavel nov veter. Žal je v nogometu tako, da za rezultate vedno odgovarja trener oziroma selektor. Slaviša Stojanović je moral oditi, zdaj imamo novega selektorja. Na nas pa je, da na igrišču pokažemo, kar znamo in se poizkušamo uvrstiti na svetovno prvenstvo. Nič še ni izgubljenega,'' poudarja 30-letni branilec, ki je ob zboru odkrito priznal, da pričakuje kapetanski trak. Selektor koleba med njim in Mišom Brečkom, po naših informacijah je traku bližje slednji. ''V veliko čast bi mi bilo, če bi bil kapetan. Je pa to vprašanje, na katerega vam lahko odgovor da selektor. Jaz pač ne vem, kako se bo odločil,'' pravi nogometaš Chieva, pri katerem igrajo s tremi branilci, tako da novost v formaciji izbrane vrste, ki jo je uvedel novi selektor, zanj ne bo neznanka.

Pred Slovenijo je nov začetek, prva tekma pa proti izjemno kakovostni reprezentanci Bosne in Hercegovine, ki je hit kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. ''Bosna in Hercegovina ima zelo dobro ekipo. To je reprezentanca, ki ima vrhunske posameznike in je v vzponu. V zadnjih kvalifikacijah je pokazala, kam sodi, v teh ji gre še bolje. Ni dvoma, čaka nas zelo zahteven nasprotnik. Bolj kot z nasprotnikom pa se moramo ubadati sami s sabo. Predvsem moramo gledati, kako bomo igrali mi. Verjamem, da bomo ob koncu zadovoljni. Da bomo prišli do pozitivnega rezultata,'' pravi Ljubljančan z dolgoletnih stažem v tujini. Kljub temu je vselej vesel, ko se vrne v rodni kraj. Ni dvoma, da ga bodo polne tribune štadiona v Stožicah, na katerih bodo tudi njegova družina in številni prijatelji, še dodatno motivirale. ''Seveda je lepo igrati pred polnimi tribunami. Stožice že nekaj časa niso bile polne, za tekmo z Bosno in Hercegovino pa vlada izjemno zanimanje. Moramo narediti vse, da bomo z dobro igro in dobrim rezultatom ohranili pozitivno vzdušje, ki vlada vse od prihoda novega selektorja. Moramo poskrbeti, da bodo Stožice tudi na naslednjih tekmah polne,'' je bistvo sredine prijateljske tekme zadel izkušeni branilec slovenske vrste. Tekma proti Bosni in Hercegovini je resda prijateljska, a vseeno še zdaleč ne pomembna. Je začetek nečesa novega, utegne biti prelomnica v reprezentančni zgodbi, ki je bila v zadnjem času bolj klavrna. Upajmo, da bodo slovenski navijači po zadnjem sodnikovem žvižgu domov odhajali zadovoljni.

Ne spreglejte