Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
15. 2. 2009,
18.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 15. 2. 2009, 18.14

7 let, 12 mesecev

Cesar in Ljubijankič v polno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Branilec Grenobla Boštjan Cesar se je le tri dni po reprezentančnem nastopu v Genku prvič vpisal med strelce v dresu Grenobla. V polno tudi Zlatan Ljubijankič (Gent). Branko Ilič le v začetni postavi.

Belgija Gent je v 21. krogu belgijskega prvenstva v soboto remiziral v gosteh pri Mechelenu (3:3). Med strelce se je znova vpisal Zlatan Ljubijankič, ki je tako mrežo zatresel že na četrti zaporedni tekmi v dresu belgijskega prvoligaškega kluba. Ljubljančan je na igrišču prebil vseh 90 minut. V polno je zadel v 38. minuti (za vodstvo 2:1), v 77. minuti pa je prejel rumeni karton. Marko Šuler je srečanje spremljal s klopi za rezervne igralce. Gent zaseda v tekmovanju ''Jupiler League'' osmo mesto. Cercle Brugge je v soboto brez pomoči Dejana Kelharja remiziral pri moštvu Germinal Beerschot (1:1).

Nizozemska Vitesse nadaljuje z nizom neporaženosti. V 23. krogu nizozemskega prvenstva je remiziral na gostovanju v Rotterdamu pri Sparti (0:0), v zadnjih petih srečanjih pa je osvojil kar 11 točk. Na lestvici zaseda deseto mesto. Dalibor Stevanovič je odigral uvodnih 45 minut, nato pa ga je zamenjal Danec Mads Junker.

Francija V soboto, 14. februarja 2009, se je prvič v dresu Grenobla med strelce vpisal Boštjan Cesar. Slovenski reprezentant je moral na prijateljski tekmi z Belgijo zaradi poškodbe kolena predčasno zapustiti igrišče, zdravstveno stanje pa se je po dvoboju zelo izboljšalo, tako da je Ljubljančan na zahtevnem gostovanju pri Bordeauxu nastopil od prve minute. V končnici prvega polčasa si je prislužil rumeni karton, nato pa z iznajdljivo reakcijo v neposredni bližini vrat gostiteljev po strelu soigralca v vratnico v 75. minuti zatresel mrežo in Baždarevićevi četi zagotovil točko. Auxerre je v soboto doma odpravil Lille z 2:0, Valter Birsa pa je v igro vstopil šele v 89. minuti. Dan kasneje je ostal Sochaux pred domačimi navijači praznih rok proti Toulousu (1:2). Bojan Jokič ni kandidiral za srečanje.

Nemčija Köln je v 20. krogu nemškega prvenstva doma remiziral s Karlsruherjem (0:0). Milivoje Novakovič in Mišo Brečko sta odigrala vso tekmo. V petek je bil v 20. krogu nemške druge lige odigran ''slovenski'' dvoboj med Wehnom in Koblenzom (1:3). Aleš Kokot pri gostiteljih ni kandidiral za nastop, za goste pa sta nastopila oba slovenska legionarja. ''Primorski dvojec'' - Matej Mavrič in Goran Šukalo - je barve Koblenza branil vseh 90 minut, branilec iz Pirana pa je v 33. minuti prejel rumeni karton. Dominic Maroh, ki zaradi lažje poškodbe v sredo ni debitiral v dresu slovenske reprezentance, je zaigral vseh 90 minut na gostovanju v Aachnu. Nürnberg je na štadionu Tivoli (20.155 gledalcev) doživel visok poraz (2:6).

Španija Betis je v 23. krogu španskega prvenstva prekinil niz desetih zaporednih zmag Barcelone v ''primeri division' (2:2)'. Pri ''zeleno-belih'' je prvič v tej sezoni, vsaj kar se tiče domačega prvenstva, priložnost od prve minute dočakal slovenski reprezentant Branko Ilič. Ljubljančan je odigral vseh 90 minut, gostitelji pa so zapravili začetno vodstvo z 2:0, a se na koncu vseeno razveselili pomembne točke.

Italija Udinese je v 24. krogu italijanskega prvenstva osvojil točko na gostovanju pri Sieni (1:1). Samir Handanovič je branil vseh 90 minut. V 50. minuti je ubranil strel z bele točke Massimu Maccaroneju, a je bil napadalec Siene spretnejši v nadaljevanju akcije, ko je v 'ponovnem' poskusu odbito žogo le spravil izza hrbta Ljubljančana. Mladi reprezentant Jan Koprivec ni kandidiral za dvoboj.

Frosinone je v 25. krogu druge italijanske lige v gosteh ugnal Treviso (2:1). Zlatko Dedič je odigral 81 minut,. V 31. minuti mu je glavni sodnik pokazal rumeni karton. Jasmin Handanovič je pomagal Mantovi do domače zmage s Cittadello (2:1). Rezervni vratar slovenske reprezentance je branil vseh 90 minut, na klopi njegovega kluba pa je prvič sedel trener Mario Somma, ki je pred dnevi zamenjal nekdanjega znamenitega branilca Milana Alessandra Costacurto.

Turčija Luka Žinko je v nedeljo pred domačimi navijači s Kocaelisporjem gostil Kayserispor in izgubil z 1:2. Občasni slovenski reprezentant je tekmo tokrat začel na klopi za rezerve in v igro prišel v 69. minuti.

Ne spreglejte