Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
9.58

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 9.58

8 let, 5 mesecev

Bunderla: Odklonil sem ponudbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaš David Bunderla, najboljši strelec ajdovskega Primorja, se je minuli konec tedna nahajal v Belgiji, pri St. Truidnu, s katerim pa ni podpisal pogodbe.

Dvajsetletnega nogometaša Primorja, ki skupaj z Dariom Zahoro kraljuje na prestižnem prvem mestu liste strelce PrveLige Telekom Slovenije, so po dobrih predstavah v "rdeče-črnem" dresu opazili vodilni možje St. Truidna. Slednji so tako mladega Kranjčana povabili na ogled srečanja med predzadnjo ekipo belgijske prve lige in Anderlechtom.

"Tako je. Oni so poslali vabilo na klub, da si lahko ogledam tekmo med St. Truidnom in Anderlechtom. Tako me je poklical dotični agent, da bi si vključno z njim in Sebastjanom Gobcom ogledali omenjeno srečanje, hkrati pa bi nam predstavili klub. Poudariti želim, da ni šlo za nobeno preizkušnjo. Ko smo prispeli v Belgijo, so nam razkazali klub, okolje, kjer trenirajo njihovi nogometaši in samo vodstvo, v nedeljo pa smo si ogledali omenjeni dvoboj. V ponedeljek smo imeli letalo za povratek in tako sem se v dopoldanskih urah sestal s predsednikom kluba, ki mi je povedal svoje načrte, na mizi pa me je čakala ponudba. Dejal sem, da bom razmislil dva dni in bom potem sporočil odgovor. V sredo me je tako klical agent, ki je bil z mano v tujini, in takrat sem mu dejal, da se nisem odločil za prestop. Moram reči, da mi je bil klub všeč, ampak dejansko se mi zdi, da ni to tisto, kar si sam želim … Svoje pa je med drugim odtehtala tudi finančna ponudba," je situacijo, zakaj se ni preselil v St. Truiden, razložil David Bunderla.

Kakšna bo usoda mladega napadalca?

Mladi reprezentant do 21 let pa ima bržkone na mizi še kar nekaj ponudb za prestop. Mar to pomeni, da v prihodnje več ne bo zaigral v "mestu burje"? "Res je, da imam kar nekaj ponudb … Kaj se bo zgodilo v prihodnje, pa bo pokazal čas. Dejansko je zaenkrat še vse v fazi pogovorov. Vse zadeve mi dejansko ureja moj zastopnik Miran Pavlin, tako da se vse dogovarjam v sklopu z njim," je nekoliko skrivnostno nadaljeval strelec dvanajstih zadetkov, in na vprašanje, kje bi najraje nadaljeval kariero, za konec dodal: "V Španiji, Angliji in Nemčiji."

Kakšna bo torej usoda enega glavnih akterjev ajdovske udarne enajsterice, bo bržčas znano v bližajočem se prestopnem roku.

Ne spreglejte