Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 12. 2017,
17.28

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Triglav NK Rudar

Sobota, 2. 12. 2017, 17.28

6 let, 4 mesece

Poročilo s tekme Rudar : triglav

Boleč poraz za Marijana Pušnika #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Marijan Pušnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (0:1).

Kranjčani so v Velenju prišli do svoje prve zmage po več kot desetletju in pol. Zanjo sta poskrbela Mateja - Podlogar in Poplatnik. S tretjo zmago v sezoni se je Triglav tako le še oddaljil zadnjeuvrščenemu Ankaranu ter se na dve točki približal osmouvrščenemu Krškemu, ki pa mora tekmo tega kroga še odigrati. Velenjčani pa so doživeli sedmi poraz, a vsaj začasno še ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Ekipi sta bili v prvem polčasu skorajda izenačeni v posesti žoge, bolj nevarni pa so bili Gorenjci, ki so tudi zadeli. V 30. minuti je edini zadetek v prvem delu dosegel Matej Podlogar, ko je zadel s strelom z glavo ob bližnji vratnici po podaji Vlada Šmita iz levega kota.

Triglav je sicer zagrozil tudi v 11. minuti prek Dejana Robnika, v 12. prek Davida Zeca in v 43., ko je Momir Bojić sprožil z dobrih desetih metrov, vsakokrat pa je bil na pravem mestu Marko Pridigar. V 15. minuti ga je sicer premagal tudi Luka Majcen, a je bil v prepovedanem položaju.

Na drugi strani Velenjčani niso bili tako nevarni, omeniti velja strel Damjana Vukliševića z glavo v 18. minuti in poskus Roberta Pušaverja od daleč, obakrat pa je dobro posredoval Elvis Džafić, ki je čisto ob koncu polčasa odbil še žogo po poskusu Johna Maryja.

Trener Triglava Siniša Brkić je zagotovo zadovoljen. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Trener Triglava Siniša Brkić je zagotovo zadovoljen. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V 48. minuti je Pridigar moral posredovati po novem poskusu Podlogarja, takrat je streljal iz bližine z desne strani. Takoj zatem je na drugi strani do strela z glavo prišel Mary, toda Džafić je žogo po njegovem ne ravno posrečenem poskusu odbil v kot.

Sicer pa so imeli v teh trenutkih domači pričakovano pobudo, ki so jo kronali z izenačenjem v 57. minuti. Po podaji Anžeta Piška iz kota je iz bližine z glavo zadel Klemen Bolha. Tako kot za Podlogarja pri Kranjčanih je bil to tudi zanj prvi zadetek v sezoni.

V 74. minuti pa so gosti znova povedli. Luka Majcen je prišel do strela s slabih desetih metrov, Pridigar je žogo odbil na svojo levo stran, od koder pa jo je nato v mrežo potisnil Matej Poplatnik. Slednji je dosegel svoj deseti zadetek v sezoni, toliko jih ima tudi vodilni strelec Miljan Škrbić iz Krškega.

Že v sodniškem dodatku so eno obetavno akcijo izpeljali domači, toda pred golom Milan Tučić ni prišel do pravega strela. Džafić je žogo ujel in tako ohranil prednost svoje ekipe.

Vrhunci s tekme v Velenju:

Velenjčani bodo v 19. krogu prihodnjo soboto gostili Domžalčane, Kranjčani pa bodo gostovali pri Ankarančanih.

Rudar : Triglav 1:2 (0:1)

Stadion Ob jezeru, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Zupančič (Moravče) in Povšnar (Zagorje ob Savi).

Strelci: 0:1 Podlogar (30.), 1:1 Bolha (57.), 1:2 Poplatnik (74.).

Rudar: Pridigar, Pišek, Vuklišević, Tomašević, Pušaver, Bolha, Radić (od 73. Markovskij), Bijol (od 46. Novak), Antonov (od 57. Tučić), Črnčič, Mary.
Triglav: Džafić, Šmit (od 71. Križaj), Suljević, Dav. Zec, Bojić (od 83. Arh Česen), Udovič, Poplatnik, Pušnik (od 62. Tijanić), Robnik, Majcen, Podlogar.

* Rumeni kartoni: Pišek; Džafić, Udovič, Robnik, Križaj.

Ne spreglejte