Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
7. 8. 2016,
17.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

1

Natisni članek

Blaž Vrhovec NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 7. 8. 2016, 17.04

6 let, 6 mesecev

Blaž Vrhovec pred prvim večnim derbijem

Ljubljančan v Mariboru sporoča Olimpiji: Ni razloga, da bi se kdo jezil name

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

1

Blaž Vrhovec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Ponedeljek prinaša slovenski klubski nogometni praznik. V Ljudskem vrtu se bosta prvič v tej sezoni pomerila Maribor in Olimpija. Zmagovalec bo prevzel prvo mesto na lestvici, čar največje tekme, kar jo ponuja 1. SNL, pa bo prvič okusilo kar nekaj poletnih novincev. Tudi Blaž Vrhovec.

Zadnja tekma 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije prinaša poslastico, saj se bosta v mestu ob Dravi za točke udarila večna tekmeca Maribor in Olimpija. V prejšnji sezoni sta bitko za naslov državnega prvaka bila skoraj do zadnjega kroga, na koncu pa so več točk osvojili Ljubljančani. Vijolice se želijo vrniti na slovenski prestol, zato zmajem iz prestolnice sporočajo, da se lahko v tej sezoni zadovoljilo le z drugim mestom.

Ni se pridružil Zajcu v Stožicah

Ljubljančan s številko 5 pri NK Maribor je v Evropi preskočil dve stopnički (Levski in Aberdeen). | Foto: Vid Ponikvar Ljubljančan s številko 5 pri NK Maribor je v Evropi preskočil dve stopnički (Levski in Aberdeen). Foto: Vid Ponikvar

Čar večnega derbija bo v obeh taborih prvič občutilo kar nekaj poletnih novincev. Zanimivo je, da je med njimi tudi dolgoletni slovenski reprezentant Andraž Kirm, ki bo pri 31 letih dočakal prvi slovenski klubski vrhunec. V slovenski izbrani vrsti si je na zadnjih akcijah slačilnico delil tudi z Blažem Vrhovcem.

Donedavni kapetan Celjanov je po koncu sezone 2015/16, ki jo je sklenil z nesrečnim porazom v finalu pokala Slovenije (prav proti bodočemu delodajalcu Mariboru), napovedal, da ga najbolj zanima prestop v tujino. Ponudb ni dočakal, se je pa ogrel za edino, ki je priromala na njegov naslov. Zasnubil ga je Maribor.

Po koncu prejšnje sezone se je ogromno govorilo o tem, da bo Olimpija svojo zvezno vrsto osvežila z Vrhovcem, ki se odlično ujame z Miho Zajcem, s katerim sta skupaj igrala že pri Bravo Interblocku, nato pa še v Celju, a so bile očitno to le govorice.

"Velikokrat sem že povedal, da sploh nisem dobil ponudbe Olimpije. To se je le govorilo. Edina konkretna ponudba je bila iz Maribora. Z nobenim predstavnikom Olimpije nisem bil v stiku, tako da ni razloga, da bi se kdo jezil name," nam je v dobrem razpoloženju, neposredno po evropski zmagi vijolic nad škotskim predstavnikom Aberdeenom, povedal 24-letni Ljubljančan.

Komaj čaka na začetek srečanja

Mariborčani so na zadnji prvenstveni tekmi remizirali v Domžalah (2:2). | Foto: Vid Ponikvar Mariborčani so na zadnji prvenstveni tekmi remizirali v Domžalah (2:2). Foto: Vid Ponikvar

Ko se je preselil v Ljudski vrt, je prevzel številko 5, ki jo je pred njim nosil Željko Filipović. Ta je eden izmed Ljubljančanov, ki so v dresu Maribora pustili opazen vtis. Vrhovec želi po njegovih stopinjah. Pričakuje, da bo povzdignil formo in pomagal vijolicam k uresničitvi ciljev doma in v Evropi.

Vrhovec bo v ponedeljek odigral prvi večni derbi. "Najprej se moramo dobro spočiti in regenerirati, potem pa sledi tekma z Olimpijo. Komaj čakam. Na večni derbi smo vse misli usmerili že sekundo po koncu tekme z Aberdeenom," je zaupal.

Podobno velja tudi za navijače Maribora, ki se že veselijo obiska "najljubših" strank. Iz Ljubljane naj bi se kljub nevsakdanjemu terminu velikega slovenskega derbija –dvoboj se bo na željo vijolic, ki so imele v četrtek evropske obveze, igral v ponedeljek zvečer – odpravilo veliko privržencev Olimpije, tako da bo v Ljudskem vrtu vladalo pestro vzdušje.

Ne spreglejte