Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
11. 11. 2011,
22.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slaven Bilić Ivica Olić Mario Mandžukić

Petek, 11. 11. 2011, 22.40

7 let, 12 mesecev

Bilić: Turkov ni še nihče tako nadigral

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hrvaški selektor Slaven Bilić je v dočakal eno najslajših zmag v selektorski karieri. Prepričan je, da lahko Hrvaška zdaj tudi na evropskem prvenstvu doseže dober rezultat.

Slaven Bilić je najbolj grenak poraz pred tremi leti in pol doživel na Dunaju proti Turčiji v četrtfinalu, ko je njegova reprezentanca izgubila potem ko je v zadnji minuti podaljška zadela za vodstvo, a nato v drugi minuti drugega podaljška prejela nesrečen gol, Turki pa so se v polfinale prebili po strelih z bele točke. Prav ta tekma je bila prelomna in Hrvaška je v naslednjem obdobju dosegala slabše rezultate. Izpustila je nastop na svetovnem prvenstvu 2010, v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2012 pa v rednem delu zaostaja za Grčijo, zato so Bilića mnogi že označili za "nekdanjega". Kljub temu so mu zaupali še delo v dodatnih kvalifikacijah, v katerih je Hrvatom žreb določil neugodne Turke s priznanim Guusom Hiddinkom na klopi. Hrvaški navijači so bili pred tekmo skeptični, zdaj bo zgodba povsem drugačna. Hrvaška je z odlično predstavo prišla do zmage s 3:0 in si praktično že zagotovila nastop na zaključnem turnirju, ki bo v Ukrajini in na Poljskem.

''Zdaj, ko smo igrali proti ekipi, ki si je želela doseči gol, nam je bilo veliko lažje. Prepričan sem, da bomo tudi na evropskem prvenstvu lažje igrali in lažje prihajali do zmag, kot smo v kvalifikacijah,'' se je po zadnjem sodnikovem žvižgu v Carigradu z EP že spogledoval Bilić. ''Igrali smo fenomenalno. Čestital bi svojim nogometašem, ki so odigrali brez napake. V prav vseh prvinah nogometne igre so bili odlični. Še nihče ni Turkov nadigral tako, kot smo jih mi. Bili so povsem brez moči. Prav vsi moji nogometaši so blesteli, še posebej pa bi pohvalil napadalca Mandžukića in Olića,'' je še povedal hrvaški selektor. ''Turčija je ekipa, ki napolni sredino igrišča, zato ima večjo posest žoge. Turčija je lahko veliko bolj nevarna, kot je bila tokrat. Tega se dobro zavedamo, zato vemo, da končna odločitev še ni padla. Za nami je šele prvi polčas,'' je za konec pred evforijo posvaril Bilić.

Ne spreglejte