Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
28. 5. 2015,
10.13

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sevilla Unai Emery Jose Antonio Reyes

Četrtek, 28. 5. 2015, 10.13

4 leta, 10 mesecev

"Bi si lahko sploh želeli še kaj več?"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Navijači Seville so po zmagi nad Dniprom še dolgo v noč nazdravljali novi evropski lovoriki, že peti v klubski zgodovini. Dvakratni strelec Carlos Bacca je zadetka posvetil bogu in družini.

"Osvojili smo lovoriko in si priigrali mesto v ligi prvakov. Bi si lahko sploh želeli še kaj več?" je bil presrečen Ever Banega. Argentinec je bil razglašen za najboljšega igralca srečanja. Mnogi so pričakovali, da bo lovorika pripadla dvakratnemu strelcu Carlosu Bacci, ki je dvakrat prelisičil branilca Dnipra Douglasa, a je največ glasov zbral Banega. "Imamo odličnega trenerja, ki zna iz nas izvabiti največ," je gavč pohvalil stratega Unaija Emeryja, ki še noče razmišljati o prihodnosti in izzivih v ligi prvakov. "Čutimo, da smo odlični in zelo močni. Z mestom Sevillo in navijači smo se zbližali bolj kot kadarkoli. Pokazali smo, kako lahko klub napreduje in raste. Stopničko višje želimo tudi v ligi prvakov," je Bask, ki je v preteklosti vodil tudi Valencio in moskovski Spartak, razkril željo.

Dvakratni strelec Bacca se je predal užitkom

"To je nekaj posebnega, rad bi užival v tem trenutku. Presrečen sem, da sem lahko z zadetkoma pomagal ekipi, najpomembneje pa je, da smo uresničili svoj cilj. To zmago bi rad posvetil bogu in svoji družini, ki je moje največje bogastvo," je po izvrstni predstavi povedal "kofetar" Bacca. Najboljši strelec Seville je zmagoviti zadetek proslavil s kolumbijsko zastavo.

"Izjemno. S klubom, ki ima visoke cilje in čudovite navijače, pišemo evropsko zgodovino. Komaj čakam, da lovoriko pokažemo še preostalim navijačem v Sevilli," je dejal branilec "rdečih" Daniel Carrico.

Prešerno se je smejalo tudi izkušenemu Joseju Antoniu Reyesu. Postal je prvi nogometaš na svetu, ki je štirikrat osvojil "drugorazredno" evropsko tekmovanje. Ligo Evropa je dvakrat osvojil s Sevillo, dvakrat pa je bil uspešen še z madridskim Atleticom.

Trener Dnipra: Odločile so izkušnje

"Naš tekmec ima več izkušenj. To je odločilo srečanje," je priznal Miron Markevič. Čeprav so njegovi izbranci dosegli dva zadetka, kar v tej evropski sezoni ni bilo ravno pogosto, so ostali praznih rok. "Med sezono takšne tekme ne bi izgubili, pa čeprav bi dosegli le en zadetek. Za kaj več proti Sevilli bi potrebovali še več dobrih igralcev," je bil iskren nekdanji ukrajinski selektor.

Kapetan Ruslan Rotan je dosegel izvrsten zadetek s prostega strela. "Sevilla nam ni dovolila, da bi razvili svojo igro. Naša težava je bila tudi to, da smo se preveč povlekli pred svoj gol. Sevilla je izkoristila naše napake, na koncu pa smo ostali še brez moči," je priznal strelec najlepšega zadetka na tekmi, ki je zadoščal za izenačenje na 2:2. Takrat je njegova domovina, ponosna na klubskega predstavnika, ki je želel osvojiti evropsko lovoriko, skočila na noge, v drugem polčasu pa bila prekratka in izgubila finale.

"Naš poraz ni tragičen, ga bomo pa težko čustveno preboleli. Težko je govoriti po takšnem porazu. Zapravili smo priložnost, ki se ti ponudi enkrat v življenju," je bil razočaran Jevgen Seleznjov. V polfinalu je z dvema zadetkoma izločil Napoli, v Varšavi pa je trener v konico napada prve enajsterice uvrstil Hrvata Nikolo Kalinića. Seleznjov je priložnost dočakal šele v drugem delu, v katerem je Sevilla nadigrala Dnipro ter si na krilih Bacce zagotovila večno evropsko slavo in nov rekord.

Morda prihodnjo sezono ponovno ubrani naslov. Če bo želela ponoviti podvig, bo morala skupinski del lige prvakov končati na tretjem mestu …

Ne spreglejte