Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 4. 2012,
15.53

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 4. 2012, 15.53

8 let, 1 mesec

Bayern dočakal Real, Barcelona pa Chelsea

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Chelsea in Real Madrid sta si na povratnih četrtfinalnih tekmah lige prvakov ob Barceloni in Bayernu prav tako zagotovila uvrstitev v polfinale, ki se bo začel 17. aprila.

Real si je že na Cipru priboril veliko prednost treh zadetkov in jo pričakovano v Madridu še povečal. Najprej je po podaji Marcela zadel Cristiano Ronaldo. Ciprčani so dosegli celo dva zadetka v Madridu, med strelce pa so se pred koncem tekme pri kraljevem klubu vpisali še Ronaldo drugič, Jose Maria Callejon in Angel di Maria.

Chelsea je prednost enega zadetka s tekme v Lizboni povečal v 20. minuti, ko je slovenski sodnik Damir Skomina dosodil enajstmetrovko, iztržil jo je Ashley Cole, realiziral pa Frank Lampard. Ob koncu prvega polčasa je Benfica ostala še brez enega nogometaša, saj je Maxi Pereira dobil drugi rumeni karton. Benfica je v 85. minuti po zadetku Javia Garcie izenačila in obetala se je napeta končnica. Ob koncu tekme pa je vse dvome o potniku v polfinale razrešil prav Portugalec Raul Meireles, ki je zadel po samostojni akciji.

V katalonski prestolnici je najprej domačine v vodstvo popeljal Lionel Messi, ki je v enajsti minuti uspešno izvajal strel z enajstih metrov. Messi je v tej sezoni v ligi prvakov zabil trinajstič in postavil rekord tega tekmovanja. Katalonci so imeli ves čas pobudo na igrišču, v 33. minuti pa jih je v protinapadu presenetil Nocerino, ki je izenačil. V 41. minuti pa je po sporno dosojeni enajstmetrovki z bele točke še enkrat zadel Messi. To je že njegov 14. zadetek v ligi prvakov, svoj rekord pa bo v polfinalu lahko še izboljšal. Kmalu po začetku drugega polčasa, v 53. minuti, je prednost domačinov povišal Andres Iniesta.

Bayern München je bil pred povratno tekmo na Bavarskem v odličnem položaju, saj si je že na prvi tekmi v Marseillu priigral dva gola naskoka. Bavarce prednost ni uspavala. Na domačem terenu so kmalu povedli z 2:0, rezultat pa je do konca ostal nespremenjen. Oba gola na tekmi je zabil Hrvat Ivica Olić.

Ne spreglejte