Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
7. 11. 2012,
6.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona Spartak Moskva

Sreda, 7. 11. 2012, 6.58

7 let, 12 mesecev

Barcelona še zadnjič z najboljšimi?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V torek sta si nastop v osmini finala že zagotovila Porto in Malaga, drevi bi se jima lahko pridružila tudi Barcelona. Messijeva zvezdniška druščina bo gostovala pri borbenem škotskem prvaku.

Katalonci so vzeli gostovanje v Glasgowu smrtno resno. Pri Celticu želijo vzeti vse tri točke in nadaljevati stoodstotni izkupiček v tej sezoni. Če bi uresničili cilj, bi si rezervirali udeležbo v spomladanskem delu lige prvakov že po štirih ''jesenskih'' nastopih. ''To je naša najbolj pomembna tekma v skupinskem delu, saj bi si z zmago, ne glede na razplet druge tekme v skupini, že zagotovili napredovanje. Najboljše igralce bomo lahko spočili šele takrat, ko bomo že imeli zagotovljen nastop v osmini finala,'' je na Škotskem povedal Tito Vilanova. Strateg Barcelone se veseli prve izkušnje na Celticovem štadionu, o vzdušju na dvorišču ''zeleno-belih'' pa je slišal veliko lepega. ''Težko bo ugnati Celtic. Z njim smo imeli doma veliko težav in ga premagali šele v zadnji minuti. Dobro se brani in ima nevarne protinapade.'' V začetni enajsterici Barcelone bi se lahko znašel Gerard Pique, ki se vrača po sedmih tednih. Vilanova še razmišlja, ali bi ga uvrstil v udarno postavo, najbolj pa bi ga razveselilo dejstvo, da bi se hitro vrnil v staro formo, saj je v poplavi poškodovanih branilcev potreben vsak kakovosten igralec. Poleg Adriana, ki bo odsoten vsaj tri tedne, bodo manjkali še Carles Puyol, Thiago Alcántara, Isaac Cuenca, Marc Muniesa in Eric Abidal.

Škotski prvak se najbolj boji Lionela Messija, ki se na srečanju v Barceloni (3:2) ni vpisal med strelce. ''To bo poseben večer. Pomerili se bomo z najverjetneje najboljšo ekipo na svetu,'' čuti pozitivno vznemirjenost Neil Lennon. Trener Celtica se zaveda, da bo posest žoge znova v večji lasti zvezdnikov v dresu Barcelone, kot recept za pozitiven rezultat pa izpostavlja borbenost in moštveni duh. Nekaj podobnega, kar so njegovi izbranci pokazali že pred dvema tednoma in skoraj presenetili katalonskega velikana. ''Barcelona se ne spreminja, ampak prisili tekmeca, da se sam zateče k spremembami,'' je še povedal o moči tekmeca. Pri gostiteljih ne bo Emilia Izaguirreja (manjkal bo šest tednov), Thomasa Rogneja, Jamesa Forresta in Lassada Nouiouija, vprašljiv pa je nastop Garyja Hooperja. Grški napadalec Georgos Samaras naj bi stisnil zobe, pozabil na bolečine v gležnju in zaigral.

''Orli'' potrebujejo zmago, če želijo sestopiti z zadnjega mesta. ''To je odločilna tekma za nas. moramo zmagati, drugače bomo ostati brez možnosti za napredovanje. Razlika med portugalskim prvenstvom in ligo prvakov je v tem, da je v naši skupini Barcelona, tako da nam tu preostane le boj za drugo mesto,'' je pred zelo pomembno tekmo dejal Jorge Jesus. Računa na dobro formo treh napadalcev, Lime, Oscarja Cardoza in Rodriga, ki naj bi poskrbeli za čim več zadetkov v moskovski mreži. Kaj zmore Spartak, so videli že na tekmi v Moskvi, pa tudi na gostovanju Spartaka v Barceloni, ko je ruski klub vodil znamenite Katalonce z 2:1. ''Vemo, kje je Spartak najbolj nevaren. Moramo ga zaustaviti, da nam ne bo povzročal težav s silovitimi protinapadi,'' je dodal strateg Benfice, ki ne bo računal na Pabla Aimarja, Carlosa Martinsa in Nemanjo Matića.

Španski strokovnjak na klopi Moskovčanov, Unai Emery, se je po domači zmagi nad Benfico približal drugemu mestu. ''To bo povsem drugačna tekma od tiste v Moskvi. Spoštujemo Benfico. Pričakujemo, da bo zaigrala zelo agresivno. V tej skupini vlada izenačen boj za drugo mesto, zato si ne smemo privoščiti novih spodrsljajev,'' je dejal trener Spartaka, ki pričakuje največjo nevarnost od prodornih igralcev, Melgareja in Maxija Pereire. V dobro voljo ga je spravila sobotna tekma v Samari, kjer je Spartak kar s 5:0 ponižal Krilja Sovjetov. To0 je bilo sploh prvo gostovanje po letu 2001, na katerem so Moskovčani dosegli pet zadetkov.

Ne spreglejte