Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
19. 1. 2019,
10.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

Ažbe Jug Fortuna Sittard

Sobota, 19. 1. 2019, 10.00

5 let, 3 mesece

Ažbe Jug tudi uradno na Nizozemskem

Mariborčan, ki je bil na voljo za 45 milijonov evrov, se vrača na veliki oder

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
Ažbe Jug | Ažbe Jug odhaja na Nizozemsko. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Ažbe Jug odhaja na Nizozemsko.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenski nogometni vratar Ažbe Jug je našel novega delodajalca. Brez kluba je bil poldrugo leto, zdaj pa sklenil pogodbo z nizozemskim prvoligaškim klubom Fortuna Sittard. Nekdanji mladi slovenski reprezentant se je nazadnje dokazoval pri Sportingu iz Lizbone, kjer je bil obsojen na klop.

Vratar Ažbe Jug se je vrnil na veliki oder. Potem ko je bil poldrugo leto brez delodajalca, se je dogovoril z nizozemskim prvoligaškim klubom Fortuna. Na spomladansko nadaljevanje sezone se pripravlja v Španiji, s klubom iz Sittarda pa je sklenil sodelovanje do poletja 2020 z možnostjo podaljšanja pogodbe še za eno leto.

Fortuna, ki je jesenski del v eredivisie končala na devetem mestu, je potrebovala novega čuvaja mreže, saj se je rezervni vratar, 19-letni Nizozemec Rowen Koot, hudo poškodoval, Turek Aykut Özer pa naj bi v zimskem prestopnem roku zapustil klub. Prvi vratar Fortune je moldavijski orjak Aleksej Koseljev, visok kar 200 centimetrov.

Jug je nazadnje nosil dres Sportinga iz Lizbone, kjer pa je zbral le nekaj nastopov. Ko je bil član portugalskega velikana, je njegova odkupna klavzula znašala kar 45 milijonov evrov. Štajerec je prve izkušnje nabiral pri Pohorju in Mariboru, v članski konkurenci je nase opozoril med vratnicama Interblocka, nato pa se za štiri leta preselil v Francijo k Bordeauxu.

Pri 26 letih mu ne manjka motivacije, da bi obudil kariero in si povrnil tekmovalni ritem. Trenerju Reneju Eijerju bo skušal dokazati, da si zasluži priložnost v začetni postavi Fortune. "Jug je vratar z velikim potencialom. Med pripravami je pustil zelo dober vtis. Ne le kot športnik, ampak tudi kot oseba. Prepričan sem, da se lahko pri nas lepo razvije," meni trener Fortune.

Sportal Portugalci verjamejo, da imajo v 24-letnem Slovencu novega Jana Oblaka
Ne spreglejte