Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 3. 2018,
12.09

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

Natisni članek

Liga Europa špansko prvenstvo Diego Simeone Lokomotiva Moskva Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Torek, 13. 3. 2018, 12.09

6 let, 1 mesec

Odprava Atletica v Moskvo

Letalo bo odletelo brez Jana Oblaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96
Jan Oblak | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ruska nogometna igrišča letos niso usojena Janu Oblaku. Slovenija se ni uvrstila na svetovno prvenstvo, tako da bo 25-letni Škofjeločan izpustil letošnji nogometni vrhunec leta. Ne bo pa ga niti na četrtkovi tekmi evropske lige v Moskvi, kjer se bo Atletico na povratni tekmi osmine finala lige Europa pomeril z Lokomotivo. Trener Atletica Diego Simeone noče tvegati, saj je imel Slovenec še prejšnji teden manjše težave z mišico.

Atletico se bo v Moskvo na povratno tekmo osmine finala lige Europa odpravil brez Škofjeločana. Trener Atletica Diego Simeone po poročanju španskega dnevnika AS noče tvegati z nastopom prvega vratarja, ki je prejšnji četrtek izpustil domačo tekmo proti Lokomotivi (3:0) zaradi blažje poškodbe mišice. Slovenskemu čuvaju mreže, ljubljencu navijačev Atletica, je zabičal, naj ostane doma in se pripravlja na nedeljsko tekmo španskega prvenstva proti Villarrealu.

Lokomotivo lahko reši le čudež

Diego Simeone razmišlja tudi o tem, da bi proti Lokomotivi spočil Diega Costo, ki je na zadnji tekmi proti Celti staknil lažjo poškodbo gležnja. Na omenjeni tekmi si je mišico poškodoval francoski napadalec Kevin Gameiro. | Foto: Reuters Diego Simeone razmišlja tudi o tem, da bi proti Lokomotivi spočil Diega Costo, ki je na zadnji tekmi proti Celti staknil lažjo poškodbo gležnja. Na omenjeni tekmi si je mišico poškodoval francoski napadalec Kevin Gameiro. Foto: Reuters Argentinski strateg je ocenil, da so njegovi izbranci tudi brez pomoči enega najboljših vratarjev na svetu zmožni uresničiti cilj v Moskvi, kjer jih čakajo zahtevni vremenski pogoji. Na prvi tekmi osmine finala lige prvakov so Lokomotivo, ki je trenutno prvouvrščena ekipa ruskega prvenstva, na štadionu Wanda Metropolitano nadigrali s 3:0.

S tem so ruskega prvoligaša, za katerega je pred leti nastopal tudi zdajšnji kapetan Olimpije Branko Ilić, bolj ali manj že pahnili iz boja za evropsko lovoriko. Lokomotiva bi za napredovanje proti rdeče-belim španskega velikana morala premagati z ogromno razliko, a se bo spopadla z eno najtrdnejših obramb v Evropi.

Atletico je v španskem prvenstvu na 28 tekmah prejel le 12 zadetkov, nič kaj pogosto pa se njegova mreža ne trese niti v Evropi. V tej sezoni je le na eni tekmi prejel tri zadetke, na pokalnem srečanju v Sevilli (1:3), na katerem pa med vratnicama ni bilo Oblaka.

Werner nepričakovano ponovno v glavni vlogi

Diego Simeone je na dobri poti, da z Atleticom v španskem prvenstvu osvoji vsaj drugo mesto. Za Barcelono zaostaja osem točk. | Foto: Reuters Diego Simeone je na dobri poti, da z Atleticom v španskem prvenstvu osvoji vsaj drugo mesto. Za Barcelono zaostaja osem točk. Foto: Reuters Zato je Atletico absolutni favorit za napredovanje v četrtfinale, Simeone pa si lahko privošči nastop brez najboljšega vratarja. Ponovno, še drugič zapored, bo v ligi Europa dobil priložnost Argentinec Axel Werner.

Po odhodu Miguela Angela Moye, dolgoletnega prvega rezervnega vratarja Atletica, ki je bil primoran živeti v Oblakovi senci, se je tako 22-letnemu Južnoameričanu nepričakovano hitro odprla priložnost za dokazovanje na zelo odmevnih tekmah. Prvič je za rdeče-bele branil prejšnji četrtek proti Lokomotivi (3:0), ko Oblak zaradi poškodbe mišice ni kandidiral za srečanje. Takrat je na klop sedel 19-letni vratar Alejandro dos Santos Ferreira.

Če se bo Atletico uvrstil med najboljših osem v ligi Europa, bo tekmeca v četrtfinalu spoznal v petek, ko bo v Nyonu ples kroglic. | Foto: Reuters Če se bo Atletico uvrstil med najboljših osem v ligi Europa, bo tekmeca v četrtfinalu spoznal v petek, ko bo v Nyonu ples kroglic. Foto: Reuters

Drugače pa bo v nedeljo, ko Atletico čaka pomembna tekma španskega prvenstva proti Villarrealu. V vrata Simeonejeve čete naj bi se vrnil Oblak, osrednji kandidat za ponovno osvojitev nagrade zamora. V tej sezoni v domačem prvenstvu na tekmo prejema le 0,43 zadetka, pred stanovskim kolegom iz Barcelone Marc-Andrejem ter Stegnom pa ima zadetek prednosti, saj je Nemec do zdaj moral po žogo v svojo mrežo 13-krat.

Žreb četrtfinala evropske lige bo v petek.

Ne spreglejte