Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 3. 2018,
15.27

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Diego Simeone Miguel Angel Moya Atletico Madrid

Četrtek, 8. 3. 2018, 15.27

6 let, 1 mesec

Poškodba slovenskega nogometnega zvezdnika

Atletico v težavah zaradi Jana Oblaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

1

Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Sprva je bil njegov nastop vprašljiv, zdaj je postalo jasno, da slovenski vratar Jan Oblak Atleticu ne bo mogel pomagati na današnji prvi tekmi osmine finala lige Europa proti moskovski Lokomotivi v Madridu. Diego Simeone se je znašel v težavah, saj bo moral med vratnici postaviti mladega Argentinca Alexa Wernerja, ki za Atletico sploh še ni igral.

Jan Oblak je imel težave s poškodbo roke že pred nedeljskim derbijem španske lige proti Barceloni, zato je izpustil nekaj treningov Atletica, a je pri porazu z 0:1 sodeloval. Zdaj je na treningu začutil še bolečine v mišici, zato so se pri Atleticu odločili, da na današnji tekmi lige Europa proti moskovski Lokomotivi ne bo igral.

25-letnik naj bi bil vprašljiv tudi za nedeljsko prvenstveno tekmo proti Celti, zaradi česar so navijači Atletica v skrbeh. Pred dvema tednoma je namreč argentinski trener Diego Simeone iz rok izpustil dozdajšnjega drugega vratarja Miguela Angela Moyo in tako ostal le pri dveh vratarjih.

Naključje je hotelo, da se je Oblak ravno zdaj poškodoval, tako da bo moral na naslednjih tekmah vrata Atletica braniti Argentinec Axel Werner.

Diego Simeone čez noč ostal samo z neizkušenim rojakom

Axel Werner bo debitiral za Atletico. | Foto: Getty Images Axel Werner bo debitiral za Atletico. Foto: Getty Images 22-letnik, ki je član Atletica od leta 2016, a je bil v prejšnji sezoni posojen v Boca Juniors, za Madridčane do zdaj sploh še ni igral.

Današnji nastop proti trenutno vodilnemu ruskemu prvoligašu Lokomotivi bo zanj prvi.

Werner, za katerega je Atletico odštel 800 tisoč evrov, tudi sicer nima prav veliko izkušenj z branjenjem na članski ravni.

Za Boco je v prejšnji sezoni branil le dvakrat, pred tem je zbral nekaj nastopov za svoj prvi klub Rafaelo.

Diego Simeone je čez noč ostal brez dveh vrhunskih vratarjev. Zaupati bo moral neizkušenemu rojaku. | Foto: Reuters Diego Simeone je čez noč ostal brez dveh vrhunskih vratarjev. Zaupati bo moral neizkušenemu rojaku. Foto: Reuters

Oblak sicer ne bo izpustil prve tekme v tej sezoni. Zaradi gripe ni branil na prvi tekmi 1/16 finala lige Europa proti Köbenhavnu, ki jo je Atletico na Danskem brez njegove pomoči dobil s 4:1.

Ob Oblaku se bo moral Simeone danes znajti še brez njegovega velikega prijatelja, črnogorskega branilca Stefana Savića, ki je prav tako poškodovan.

Ne spreglejte