Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
9. 12. 2014,
16.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Marcos Tavares

Torek, 9. 12. 2014, 16.31

8 let

Ante Šimundža: Zagotavljam vam spektakel (video)

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ante Šimundža, trener Maribora, ki jih v sredo čaka nov zgodovinski obračun, ko bodo skušali premagati Schalke, je sproščen in optimističen. Podobnega razpoloženja je tudi kapetan Marcos Tavares.

Pred skorajda natanko letom dni je Maribor v Ljudskem vrtu gostil Wigan in za napredovanje v šestnajstino finala lige Europa potreboval zmago, a tudi ugoden razplet z druge tekme, ki se je na ta večer igrala v isti skupini. Zdaj je njegovo izhodišče boljše. Potrebuje le zmago, obračun med Chealseajem in lizbonskim Sportingom v Londonu zanj ni pomemben.

Je pa tekmovanje in s tem tudi nasprotnik nekoliko boljše. Liga prvakov pač ni liga Europa, v kateri so lani ob istem času nastopali vijoličasti. Schalke pa spada v kategorijo tik pod vrh klubov, ki krojijo evropski nogomet. Mariborčanom je lani uspelo. Če jim bo tudi letos, bo nagrada še boljša. Ne le evropska pomlad, zaslužili bodo tudi nov milijon evrov, kolikor prinaša zmaga v ligi prvakov.

"Nič novega. Pred nami je zelo pomembna tekma, želimo nadaljevati delo, ki smo si ga zastavili. Ritem je ustaljen, pripravljali smo se, tako kot se pripravljamo na vsako tekmo. Izkušnje črpamo iz vseh let igranja v evropski ligi, odigrali smo ogromno tekem in bili na odločilnih tekmah vedno na visoki ravni. Jasno je, da nismo favoriti, a se hkrati zavedamo tudi lastnih ambicij in značaja, ki ga imamo. Zato sem optimist," je na novinarski konferenci dan pred tekmo povedal Ante Šimundža.

Maribor je v tej sezoni odigral že pet evropskih tekem v Ljudskem vrtu, a še ni izgubil. Brez polnega izkupička so Štajersko zapustili tudi velikani, kot so Chelsea, Sporting in Celtic. Če bo tako tudi v sredo, bodo vijoličasti korak bližje izpolnitvi sanj. Zmagi in novi evropski pomladi. "Doma smo skupaj z 12. igralcem, gledalci, ekipa, ki lahko premaga vsakega nasprotnika. Verjamem, da bomo tudi tokrat izkoristili pozitivno energijo, ki nam jo daje domači štadion, in dosegli rezultat, ki si ga želimo," si je zaželel trener Maribora.

Schalke je v Maribor prišel v dobri formi. Z novim trenerjem Robertom Di Matteom je v močnem nemškem prvenstvu nanizal štiri zmage. "Schalke je v Maribor prišel po osmino finala in je favorit. Bo pa zaradi tega tudi pod pritiskom. Nemci so v zelo dobri formi. S spremembo trenerja je pri njih zapihal nov veter, spremenili so sistem in postavo. Tudi oni potrebujejo zmago in tri točke, s takšnim pristopom bodo šli v tekmo. Neodločen rezultat ne bo koristil nikomur, jutri si bomo želeli zmagati eni in drugi. Zagotavljam, da bo tekma spektakularna," je odlično napoved podal prvi mož strokovnega štaba slovenskega prvaka.

Želi si prvega v ligi prvakov

Ob njem je, kot se za tekmo leta spodobi, sedel kapetan in najboljši strelec v zgodovini kluba Marcos Tavares. "Po zmagi nad Radomljami smo vsi razmišljali o tekmi proti Schalkeju. Smo motivirani in zbrani. Naredili bomo vse, da bomo zmagali, kar si vsi zelo želimo. Že lani smo proti Wiganu potrebovali tri točke, bili pod velikim pritiskom, pa se je razpletlo tako, kot smo si želeli. Upam, da bo letos enako," je povedal z desetimi goli najboljši strelec slovenskega prvenstva.

Prav on je tisti, ki je z zlatim golom v Glasgowu Mariboru omogočil ligo prvakov, a za zdaj v tem tekmovanju v tej sezoni še ni zadel. V sredo bo zadnja priložnost. "Upam, da mi uspe. To bi bilo sanjsko, seveda pa je najpomembneje, da ekipa zmaga. Igralci bomo naredili vse, da se to tudi zgodi," je za konec povedal najbolj priljubljen nogometaš v Mariboru.

Ne spreglejte