Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 4. 2022,
23.03

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Liverpool Manchester City Manchester United Arsenal Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Premier League angleško prvenstvo

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 4. 2022, 23.03

2 leti, 3 mesece

Angleško prvenstvo, 34. krog

Liverpool spet diha za ovratnik Cityju, Evertonu gori pod nogami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Arsenal | Arsenal se je veselil zmage s 3:1 na derbiju z Manchester Unitedom. | Foto Reuters

Arsenal se je veselil zmage s 3:1 na derbiju z Manchester Unitedom.

Foto: Reuters

Vodilni angleški premierligaš Manchester City je v soboto v 34. krogu s 5:1 nadigral Watford. Pred najbližjim zasledovalcem Liverpoolom, ki je dan pozneje v mestnem derbiju z 2:0 ugnal Everton, ima še vedno točko prednosti. Chelsea je v napetem londonskem spopadu premagal West Ham, na derbiju kroga pa je Arsenal s 3:1 odpravil Manchester United. Crystal Palace in Leeds United sta se na ponedeljkoi tekmi razšla brez zadetka.

Liverpool
Sportal Man City spet na vrhu, Liverpool odpihnil Man United

Gabriel Jesus | Foto: Reuters Gabriel Jesus Foto: Reuters Junak dvoboja v Manchestru je bil Gabriel Jesus. Sinjemodri so v prvi polovici prvega polčasa dvakrat zadeli, obakrat je bil natančen Jesus (4., 23.). Zatem je zaostanek znižal Hassane Kamara (28.), končni izid po prvih 45 minutah pa je postavil Rodri (35.).

V nadaljevanju jeJesus zadel še dvakrat. Najprej je v 49. minuti uspešno izvedel strel z bele točke, nato pa je štiri minute kasneje zadel še po podaji Kevina De Bruyneja. Petindvajsetletnik je v tej sezoni angleškega prvenstva pred tem obračunom na 23 tekmah zadel vsega trikrat.

Ronaldo se je vrnil po tragediji in doživel novo razočaranje

Cristiano Ronaldo | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo Foto: Reuters Cristiano Ronaldo se je na sobotnem derbiju z Arsenalom vrnil v postavo Manchester Uniteda, trener tega Ralf Ragnarick pa je tokrat pogrešal francoskega zvezdnika Paula Pogbaja. Slavni Portugalec - zaradi družinske tragedije, ko je ob porodu umrl njegov sin, ta teden izpustil tekmo z Liverpoolom - je tokrat sicer dosegel svoj 16. gol v tej sezoni angleškega prvenstva, a so topničarji zanesljivo zmagali s 3:1. 

Nuno Tavares je mrežo gostujočega vratarja Davida de Gee načel že v tretji minuti tekme na stadionu Emirates, v 28. minuti se je mreža Rdečih vragov zatresla že drugič, a je bil zadetek Eddieja Nketiaha razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V 32. minuti pa je z enajstih metrov prednost domačih podvojil Bukayo Saka.

Ronaldo je v 34. minuti postavil izid polčasa, 2:1. United je v drugi polčas vstopil odločno, Bruno Fernandes je v 57. minuti zastreljal enajstmetrovko, štiri minute kasneje je iz prepovedanega položaja zadel še Ronaldo, končni izid tekme pa je v 71. minuti postavil švicarski vezist albanskih korenin Graniit Xhaka.

Konec sezone za Pogbaja?

Pogba je po besedah Rangnicka zaradi poškodbe na torkovi tekmi najverjetneje končal sezono. "Zdravnik mi je rekel, da bo okreval najmanj štiri tedne. Ker je zadnja tekma konec maja, je malo verjetno, da bo še igral," je na novinarski konferenci povedal Rangnick. To morda pomeni tudi, da je že odigral zadnjo tekmo za United, saj mu po sezoni poteče pogodba. Francoz je za zdaj ne želi podaljšati.

Američan v zadnji minuti popeljal Chelsea do zmage

Veselje Christiana Pulišića po zmagovitem zadetku. | Foto: Reuters Veselje Christiana Pulišića po zmagovitem zadetku. Foto: Reuters Evropski prvak Chelsea je v napetem londonskem spopadu doma z 1:0 premagal West Ham, ki bo tako vstopnico za ligo prvakov bolj kot na Otoku iskal v evropski ligi, kjer se je uvrstil med štiri najboljše.

Na Stamford Bridgu je bilo še kako zanimivo v zadnjih minutah. Najprej so gostje v 86. minuti ostali brez izključenega Craiga Dawsona, italijanski reprezentant Jorginho pa bi lahko z bele točke popeljal modre v vodstvo. Ker pa je Brazilec z italijanskim potnim listom zapravil najstrožjo kazen, je močno zadišalo po remiju. Tega pa je v zadnji minuti z zadetkom preprečil Christian Pulišić. Američan hrvaških korenin je tako poskrbel za pomembno zmago, s katero se je Chelsea utrdil na tretjem mestu. 

Cristiano Ronaldo
Sportal Cristiano Ronaldo se je oglasil prvič po hudi tragediji

Liverpool poglobil krizo mestnega tekmeca

Varovanci Jürgna Kloppa so se kljub občutni premoči v posesti žoge (82:18) dolgo mučili z mestnimi rivali, zadeli pa so po sploh prvem strelu v okvir vrat v 62. minuti, ko je podajo Mohameda Salaha z glavo v gol pretvoril Andrew Robertson. Drugi zadetek je v 85. minuti dosegel Belgijec Divock Origi, ki se bo po koncu sezone preselil v Italijo.

Liverpool je na znamenitnem mestnem derbiju v vodstvo povedel Škot Andy Robertson. | Foto: Reuters Liverpool je na znamenitnem mestnem derbiju v vodstvo povedel Škot Andy Robertson. Foto: Reuters

Everton je po novem rezultatskem neuspehu padel na 18. mesto, saj ga je na lestvici preskočil Burnley. Ta je z 1:0 ugnal ekipo Wolverhamptona in ima v boju za obstanek med prvoligaši zdaj 31 točk. Everton je ostal pri 29. in je na mestih, ki prinašajo selitev v drugo ligo.

Angleško prvenstvo, 34. krog:

Sobota, 23. april:
Arsenal : Manchester United 3:1 (2:1)
Leicester City : Aston Villa 0:0
Manchester City : Watford 5:1 (3:1)
Norwich : Newcastle United 0:3 (0:2)
Brentford : Tottenham 0:0

Nedelja, 24. april:
Brighton : Southampton 2:2 (2:1)
Burnley : Wolverhampton 1:0 (0:0)
Chelsea : West Ham 1:0 (0:0)
Liverpool : Everton 2:0 (0:0)

Ponedeljek, 25. 4.:
Crystal Palace : Leeds United 0:0 (0:0)

Lestvica strelcev:

22  Salah (Liverpool)
17 – Son (Tottenham) 
16 - Ronaldo (Manchester United)
15 – Jota (Liverpool), 
14 – Mane (Liverpool)
12 – Kane (Tottenham), Toney (Brentford)
11 – Mahrez (Manchester City) Zaha (Crystal Palace), de Bruyne (Manchester City), Saka (Arsenal),
10 – Dennis (Watford), Mahrez (Manchester City), Mount (Chelsea), Pukki (Norwich), Raphinha (Leeds), Sterling (Manchester City), Vardy (Leicester), Smith Rowe (Arsenal),

Ne spreglejte