Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 1. 2020,
22.57

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

angleško prvenstvo Chelsea Arsenal Tottenham Manchester City Manchester United Leicester City Liverpool

Četrtek, 23. 1. 2020, 22.57

4 leta, 3 mesece

Angleško prvenstvo, 24. krog

Vodilni Liverpool se je izvlekel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Roberto Firmino | Roberto Firmino je Liverpoolu zagotovil nove tri točke. | Foto Reuters

Roberto Firmino je Liverpoolu zagotovil nove tri točke.

Foto: Reuters

Najboljši angleški klubi ne mirujejo. Med tednom so igrali tekme 24. kroga. Vodilni Liverpool je niz nepremagljivosti podaljšal pri Wolverhamptonu (2:1), zadetek za zmago je v 84. minuti dosegel Roberto Firmino, se je pa v 33. minuti poškodoval Sadio Mane. Branilec naslova Manchester City je v torek ugnal Sheffield, Mourinhov Tottenham je v sredo z 2:1 premagal Norwich City, a brez najboljšega strelca Harryja Kana, ki bo odsoten še nekaj mesecev, podobna usoda je pri Manchester Unitedu doletela Marcusa Rashforda. Rdeči vragi so morali priznati premoč Burnleyju (0:2).

Vodilni Liverpool je od mogočih 69 osvojil kar 67 točk. V tej sezoni je nepremagljiv, z zmago pa se je vrnil tudi z enega težjih gostovanj. Liverpoolčani so sicer prekinili niz, ki je trajal zadnjih sedem tekem v gosteh, ko niso prejeli zadetka in se poslovili od možnosti preseči rekord Manchester Uniteda, ki ga je postavil pred 11 leti (devet zaporednih zmag v gosteh brez prejetega gola).

Derbi kroga brez zmagovalca

Derbi kroga se je v torek odvil v Londonu, kjer sta se Chelsea in Arsenal v razburljivem srečanju razšla z remijem (2:2). Arsenal je od 26. minute ostal z igralcem manj, saj je bil po prekršku v kazenskem prostoru izključen David Luiz, enajstmetrovko je za Chelsea izkoristil Jorginho. Za Arsenal je v 63. minuti izenačil Martinelli. Prvaki lige Europa so v 84. minuti po zadetku Cesarja Azpilicuete znova povedli, a je le tri minute kasneje izenačil in končni izid postavil Hector Bellerin. Chelseaju sicer v tej v tej sezoni kaže neprimerno bolje kot Arsenalu, ki je v 24 nastopih zmagal zgolj šestkrat. Topničarji so na Stamford Bridge prišli brez kaznovanega napadalca Pierre-Emericka Aubameyanga. Zaradi poškodb so manjkali tudi Calum Chambers, Kieran Tierney, Sead Kolašinac in Reiss Nelson.

Oslabljeni so bili tudi modri, saj so na seznamu poškodovanih Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, Marco van Ginkel, Marcos Alonso in Reece James. Chelsea zaseda četrto mesto, ki še pelje v ligo prvakov, Arsenal pa je od njega oddaljen deset točk. 

City do treh točk

Manchester City je zmagal pri Sheffield Unitedu. | Foto: Reuters Manchester City je zmagal pri Sheffield Unitedu. Foto: Reuters V Birminghamu je Aston Villa na derbiju začelja ugnala Watford. Pod posebnim povečalom gostiteljev je bil znova Troy Deeney, ki je sicer zadel za vodstvo Watforda, a to ni bilo dovolj za končno slavje. Izkušeni angleški napadalec Watforda je na štirih tekmah proti Aston Villi zadel v polno kar šestkrat.

Branilec naslova Manchester City, katerega trener Josep Guardiola je namenil kritiko zvezi FA na račun (pre)natrpanega tekmovalnega urnika angleških klubov, je gostoval na stadionu Bramall Lane v Sheffieldu in po golu Sergia Agüera v 73. minuti zmagal.

Meščani za vodilnim Liverpoolom z odigrano tekmo več zaostajajo 16 točk, pred tretjeuvrščenim Leicester Cityjem, pri katerem Jamie Vardy spet ni zadel, njegova strelska suša pa traja že pet tekem zapored, pa imajo tri točke prednosti.

Josep Guardiola
Sportal Guardiola zbodel angleško zvezo

Angleško prvenstvo, 24. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

17  Vardy (Leicester),
16 - Agüero (Man City),
14 - Aubameyang (Arsenal), Ings (Southampton), Rashford (Man United),
13 - Abraham (Chelsea),
11 − Kane (Tottenham), Mane (Liverpool), Salah (Liverpool), Sterling (Man City), Pukki (Norwich), Jimenez (Wolves)
...

Ne spreglejte