Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 3. 2023,
20.02

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Brighton Fulham Burnley Manchester United Manchester City pokal FA

Nedelja, 19. 3. 2023, 20.02

1 leto, 1 mesec

ANGLEŠKI POKAL FA, ČETRTFINALE

Manchester United po preobratu v polfinale, kar trije rdeči kartoni za Fulham

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Manchester United | Bruno Fernandes je za Manchester United dosegel dva gola. | Foto Reuters

Bruno Fernandes je za Manchester United dosegel dva gola.

Foto: Reuters

Ta konec tedna so postali znani vsi polfinalisti angleškega pokala FA. Na derbiju četrtfinala je Manchester United po preobratu s 3:1 ugnal Fulham. Rdeči vragi se bodo v polfinalu udarili z Brightonom, ki je s 5:0 ugnal četrtoligaša, klub Grimsby. V drugem polfinalu pa se bosta udarila Manchester City, ki je izločil Burnley, ter drugoligaš Sheffield United, ki je bil boljši od Blackburna.

Arsenal  Granit Xhaka
Sportal Crystal Palace občutil jezo Arsenala

Kot zadnji si je vstopnico za polfinale priboril Manchester United, ki je po preobratu s 3:1 izločil Fulham. Tega je v 50. minuti v vodstvo popeljal Aleksandar Mitrović, nato pa so gostje v razmiku dveh minut, in sicer v 71. in 72. minuti, ostali kar brez dveh nogometašev na igrišču. Rdeča kartona sta si prislužila Willian zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru ter Mitrović zaradi razburjanja ob odločitvi sodnika, ki je Manchester Unitedu prisodil po ogledu posnetka določil strel z bele pike. Ob burnem dogajanju je rdeči karton prejel tudi strateg Fulhama Marco Silva.

Aleksandar Mitrović je v 72. minuti prejel rdeč karton, potem ko se ni mogel pomiriti ob odločitvi sodnika. | Foto: Reuters Aleksandar Mitrović je v 72. minuti prejel rdeč karton, potem ko se ni mogel pomiriti ob odločitvi sodnika. Foto: Reuters

Zatem je za rdeče vrage v 75. minuti z bele pike zadel Bruno Fernandes, dve minuti kasneje je bil nato natančen še Marcel Sabitzer, v 96. minuti pa je zadnji žebelj v krsto Fulhama z drugim golom na srečanju zabil Fernandes.

Kot prvi se je med najboljše štiri ekipe uvrstil Manchester City, ki je med tednom v osmini finala lige prvakov Leipzigu zabil kar sedem golov, tokrat pa je drugoligaša Burnley ugnal s 6:0. Znova je blestel Erling Haaland, ki je po petih zadetkih proti nemški ekipi, tokrat ob visoki zmagi, prispeval hat-trick.

Manchester City se je brez težav uvrstil v polfinale. | Foto: Reuters Manchester City se je brez težav uvrstil v polfinale. Foto: Reuters

Na prvi nedeljski tekmi je s 3:2 Sheffield United izločil Blackburn.

Letošnji finale pokala FA bo tretjega junija na Wembleyju. Branilec naslova Liverpool je izpadel v 1/16 finala proti Brightonu.

Angleški pokal FA, četrtfinale:

Sobota, 18. marec:

Nedelja, 19. marec:

Ne spreglejte