Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
30. 8. 2015,
22.57

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

poletni prestopni rok Robert Berić Kevin Kampl Arjen Robben Gareth Bale Edinson Cavani Paul Pogba

Nedelja, 30. 8. 2015, 22.57

7 let, 10 mesecev

Angleški klubi spet norijo z milijonskim plesom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Letošnji poletni prestopni rok je že postregel z obilico odmevnih in donosnih prestopov. Največ je zapravil Manchester City, a bi ga lahko zadnji dan zasenčil kateri izmed velikih angleških tekmecev.

Prestopni poletni rok se v večini evropskih držav konča konec avgusta, zato bi lahko bilo zadnji dan še zelo dinamično in zanimivo. Za zdaj se lahko z vlogo poletnega rekorderja pohvali Kevin De Bruyne. Mladi Belgijec je v prejšnji sezoni blestel v dresu Wolfsburga in bil proglašen za najboljšega nogometaša nemškega prvenstva. Pri Chelseaju se ni naigral in s selitvijo med volkove poskrbel za posrečen korak, zdaj pa se vrača na Otok, saj ga je za več kot 70 milijonov evrov odkupil Manchester City.

Bogati otoški klub je s pomočjo ''arabskih milijonov'' na štadion Etihad pripeljal tudi vročega napadalca Raheema Sterlinga, ki je postal angleški rekorder, obrambno vrsto pa je okrepil Argentinec Nicolas Otamendi. City je za omenjeno trojico zapravil skoraj 200 milijonov evrov.

Rdeči vragi za Robbna ponujajo sto milijonov evrov?!

Kako se bodo odzvali največji angleški tekmeci, ki sporočajo, da še niso uresničili vseh poletnih želja? Manchester United bi lahko zadnji dan prestopnega roka poskrbel za senzacionalni prestop. Ogrel se je za nizozemskega zvezdnika Arjena Robbna, ki je v zadnjih letih našel nogometno in življenjsko srečo na Bavarskem. Trener rdečih vragov Louis Van Gaal ga zelo spoštuje, ponudba pa po poročanju nekaterih angleških medijev znaša neverjetnih sto milijonov evrov. Na Old Traffordu bi radi v tej sezoni spremljali tudi mojstrovine hitrega Valižana Garetha Bala, ki brani barve Reala in se je na zadnjem srečanju zelo izkazal. Zanj poleg izdatne odškodnine ponujajo v paketu še španskega vratarja Davida de Geo, ki so si ga beli baletniki zaželeli že pred meseci, a United ni bil zadovoljen z njihovo ponudbo (30 milijonov evrov).

Pogba blizu Mourinhovi četi

Chelsea, ki se je znašel v rezultatski krizi, zagotovo ni rekel zadnje. Dogovarja se za največji poletni prestop. Francoski dragulj Paul Pogba je na izhodnih vratih Juventusa, Chelsea in Barcelona pa ostajata največja snubca. Omenja se možnost prestopa, ki bi segal blizu sto milijonov evrov, ter bajna plača temnpoltega zveznega igralca, s katero bi postal najbolje plačani igralec Mourinhove čete. V zadnjih krogih škripa v obrambi angleškega prvaka, zato ne čudi tudi odkrito zanimanje za branilca Evertona Johna Stonesa. Je velika želja Chelseaja, a je klub iz Liverpoola že zavrnil tri ponudbe iz Londona. Vztraja pri ogromni vsoti (okrog 60 milijonov evrov). Če bi ga prodal, bi lahko na izpraznjeno mesto v obrambni vrsti iz rimskega Lazia pripeljal Argentinca Federica Fazia. Med branilci Evertona je zelo cenjen tudi Seamus Coleman, ki pa se ga najbolj povezuje s selitvijo v Pariz. Francoski prvaki so za Irca že ponudili 30 milijonov evrov, kar pa ni povsem zadovoljilo pričakovanj vodstva Evertona.

Arsenal in Tottenham želita osvežiti napad

Vrste želijo okrepiti tudi topničarji. Zadnji dan bodo najverjetneje sklenili sodelovanje s poljskim zveznim igralcem Grzegorjem Krychowiakom, za katerega bodo morali Sevilli odšteti okrog 25 milijonov. Arsenal bi rad okrepil tudi svoj napad. Ne skriva simpatij do Urugvajca Edinsona Cavanija, s katerim se že dalj časa pogaja s Parižani, še vedno pa je prisotna želja, da bi na Emirates pripeljal Francoza Karima Benzemaja, napadalca madridskega Reala.

Tottenham se je potegoval za Španca Asierja Illarramendija, ki se je pri Realu znašel na stranskem tiru in je bil nezadovoljen z minutažo, a se je na koncu vrnil k Real Sociedadu. Tottenham se spogleduje tudi z mladim angleškim zvezdniškim napadalcem Saidom Berahinom (WBA), a ni preveč zadovoljen z visoko odškodnino (35 milijonov evrov). Omenja se tudi prihod nekdanjega čudežnega dečka brazilskega nogometa Pata.

Največje dogajanje je tako zadnji dan prestopnega roka pričakovati na Otoku. Velik prestop pa se napoveduje tudi v Nemčiji. Wolfsburg, ki je s prodajo De Bruyna in Hrvata Ivana Perišića (Inter) zaslužil skoraj sto milijonov evrov, je vrgel lovke na prvega asa Schalkeja Juliana Draxlerja.

Kampl je že podpisal, Berić naj bi danes

Kaj pa Slovenci? Na začetku poletnega prestopnega roka se je največ govorilo o Janu Oblaku in Samirju Handanoviću, ki sta se znašla na seznamu nekaterih angleških velikanov, a sta ostala zvesta Atleticu oziroma Interju.

Danes se pričakuje slovesen trenutek v St. Etiennu. Robert Berić naj bi sklenil štiriletno pogodbo z desetkratnim francoskim prvakom. Prestop bo z bonusi vred znašal 6,5 milijona evrov, Krčan pa bo s tem poskrbel za največji prestop v zgodovini dunajskega Rapida, kar je veliko priznanje za slovenski nogomet in 24-letnega napadalca.

Za najvišji slovenski poletni prestop je poskrbel Kevin Kampl, ki se je po neuspešnem dokazovanju v Dortmundu, kjer je poskrbel za najvišji slovenski zimski prestop, vrnil ''domov'' v Leverkusen. Bayer je zanj odštel 11 milijonov evrov. Na Apeninskem polotoku je Atalanta za Jasmina Kurtića odštela Fiorentini tri milijone evrov, Rene Krhin je ostal v Španiji, saj je Granada sklenila posel z Interjem, Branko Ilić se je iz Partizana preselil v Kazahstan, kjer je z Astano prekrižal evropske načrte Mariboru in se uvrstil v skupinski del lige prvakov, njegov mlajši stanovski kolega Luka Krajnc se je iz Cesene preselil na Sardinijo k Cagliariju.

Verbič in Zahović zapustila Slovenijo

Dolgoletni desni bočni branilec slovenske izbrane vrste Mišo Brečko, ki ga ni na zadnjem Katančevem seznamu, se je iz Kölna preselil v Nürnberg in okuša igranje v drugi nemški ligi, Dejan Lazarević se je odpravil v Turčijo k Antalyasporju, Dalibor Stevanović je zamenjal klub v Rusiji in zdaj brani (ter zadeva v polno) za Mordavio, vratar Ažbe Jug je Bordeaux zamenjal za portugalsko prestolnico (Sporting), Roman Bezjak se je kot prost igralec iz Bolgarije odpravil na Reko h Kekovi zasedbi. Za nekaj odmevnih prestopov so poskrbeli tudi nogometaši, ki so še v prejšnji sezoni igrali v Prvi ligi Telekom Slovenije. Benjamin Verbič se je za 1,2 milijona evrov iz Celja preselil na Dansko, Luka Zahović pa se je odpravil iz Maribora na Nizozemsko. Heerenveen je vijolicam za mladega reprezentanta plačal 700 tisoč evrov. Bo zadnji dan prestopnega roka poleg Berića osrečil še katerega znanega slovenskega nogometaša? Odgovor o tem boste lahko našli na Sportalu, kjer bomo podrobno spremljali dogajanje vedno zanimivega zadnjega dneva prestopnega roka. Vabljeni!

Ne spreglejte